Friday, 18 April 2014

::OSTEMATRIX BUKAN SEBARANGAN KALSIUM YER..::


Assalamualaikum dan selamat petang..


Nak kongsi cerita hangat ni..:) bukan pasal org lain pun..pasal diri sendiri jer..Kisahnya macamane saya mula-mula terjebak diri dengan Shaklee ni..Kalau nak tahu,,gara-gara ci comel Ostematrix la saya join Shaklee. Ostematrix jugakla vitamin pertama yang saya makan. Masa tu lepas pantang anak kedua,,faham-faham la macam-macam sakitnya.. Saya pulak jenis yang tak gemar dengan produk tenusu ni..dipendekkan cite tak suka minum susu! kalau gi check up kat Klinik Kesihatan (KK)..manjangnya dapat bawak balik setin susu..bukan saya minum pun..pass kat anak!hihi.(.teruk kan?..kwn2 jgn ikut habit x elok sy tu)


Berbalik ke kisah Ostematrix tadi..saya amalkan hampir dua bulan jugak dan nampaklah kesannya tau! Subhanallah!amazing!memang terbuktilah..tapak kaki saya yang menyucuk mcm kena cucuk duri tu tiap kali bangun pagi dah takde..Alhamdulillah..sampai skarang dah takde rasa sakit tu..saya makan Ostematrix pun dah empat botol. Tak rugi pun makan Ostematrix ni .Meh saya share kebaikan Ostematrix ni dengan kawan2 yer..


Antara kebaikan Ostematrix:
  • Menguatkan tulang 
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas 
  • Meringankan stress
  • Memperbaiki masalah haid (PMS) 
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Pengalkalian tubuh 
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Membantu dalam masalah gastrik





Siapa yang perlukan Ostematrix ni?

  • Ibu hamil
  • Pesakit Darah Tinggi
  • Mereka yang ada masalah migraine
  • Pesakit Diabetis
  • Senggugut
  • Ibu dalam pantang dan menyusu
  • Sakit sendi & tulang















Ok, sekiranya kawan2 atau sedara mara atau sesiapa sahaja la..saya memang syorkan korang try Ostematrix ni..memang tak rugi tau..Khasiat sebiji Ostematrix ni bersamaan dengan 80 biji badam dan bersamaan 1 gelas susu tinggi kalsium.

Ostematrix & AJHT
Ostematrix  RM61 = 120Biji
Advanced Joint Health Tablet  RM 124



Sebiji Ostematrix = Segelas Susu = 80 Biji Badam


Hubungi Saya:

SID: 947236
Fb: Nor Hawana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
Email: cikwana@gmail.com
COD: Kayan/Lekir/ Sitiawan/ Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia



Thursday, 17 April 2014

ISTIMEWANYA SHAKLEE: Bagaimana saya boleh in love???

Jatuh Cinta dengan Shaklee!!


   Ok this is my 2nd entry..last entry i nak share camna i boleh kenal Shaklee and camne i boleh nak try supplement ni..

Kisahnya camni, masa tu saya dalam pantang anak kedua..org dalam pantang ni faham2 la kan..pergerakan terbatas so lepas siapkan rutin2 penjagaan baby n diri..dok la terbaring sambil tangan pegang smartphone..time tu kat rumah kakak..my sister yang jaga masa dalam pantang dalam 2 minggu lebih kurang.. saya memang suka sangat baca post2 mengenai Shaklee ni..suka baca testimoni dorang..pastu pasal income bisnes dorang..dalam hati ni dah teruja dahhh..tapi juz like je la post2 dorang dalam fb tu..

Bukan ape, sy memang seorang yang teliti kalau bab2 supplement ke..kecantikan ke..sy takut sket..nowdays kan produk2 kecantikan n kesihatan ni tumbuh macam cendawan selepas hujan..so as a consumer memang tak salahla kalau kita research dulu before consume..utk kebaikan sendiri jugakkan..

Akhirnya saya sms kakak senior skolah menengah dulu yang merupakan Shaklee Independent Distributor (SID) tuk beli Ostematrix dan Mealshake.. ingat lagi, masa tu Mealshakes tengah promosi..beli la utk anak sulongku yg kurang berat badan.. dan tergerak hati nak join member terus..

kat bawah ni ada gambar sy nak share ngan kawan2 yer..

Meal Shakes RM113.75 (544kg)




Kalsium Shaklee
Ostematrix RM61.00 (120 Biji)
Entry seterusnya akan saya share ngan kawan-kawan apa kelebihan setiap vitamin yang saya pilih ni ok! :)

Saturday, 12 April 2014

Darah Tinggi Oh! Hypertension...

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Entry kali ni nak kongsi pasal Wana tersilap tarikh untuk temujanji bonda tersayang jumpa doktor..temujanji patutnya 11 April 2014. Tapi Wana pi bawak mak 9 April 2014..haha. jauhkan beza 9 ngan 11 tu..

Takpe la sebab dah datang..belasah je la..biase la check up kat klinik kesihatan memang ramai la..nasibla dgn MA. Memang berbaloi la wana tunggu giliran lama sebab darah tinggi mak bacaannya 130/80. Ok la kan untuk bondaku yg usianya 75tahun..ubat mak pun dah dikecilkan dosnya..Alhamdulillah..

Kalau semua nak tahu..Wana memang bagi mak set darah tinggi dan set sendi untuk mak.. mak dah makan 3 set la untuk vitamin darah tinggi ni. Syukur sangat-sangat.

Nak tahu tak ape vitamin-vitamin yang Wana bagi kat mak?tadaa...

Set Darah Tinggi Bajet
Garlic Complex 60 Biji = RM47.50
Omega Guard 90Biji = Rm136.00