Tuesday, 20 May 2014

::MEAL SHAKES BANTU ANAK SELERA MAKAN::

Benarkah kenyataan di atas???



Ok, ni yang saya syok nak share ngan kengkawan semua. Alkisahnya macam ni, anak sulung saya Nur Khayra Nazneen dari lahir sampai la umur 5 tahun adalah regular customer kat klinik kesihatan yang saya selalu bawa anak-anak untuk buat check up bulanan. Alasannya berat anak saya tu tak seimbang dengan usianya. Nak dijadikan cerita, masa mula-mula saya join Shaklee tahun lepas...masa tu tengah promosi Meal Shakes Shaklee, memang tak lepaskan peluang la beli untuk puteri saya yang seorang ni.



Alhamdulillah berkat saya bagi dia minum Meal Shakes memang nampak la perubahannya selepas 2 bulan amalkan Meal Shakes berat anak saya naik tau! happy sangat. Dan buat penegetahuan semua, sehingga ke saat ini.. Alhamdulillah anak saya diberikan kesihatan yang baik. Kalau dulu dia kerap juga demam tapi sekarang sekalipun dia batuk atau selsema..dia tetap kekal aktif bermain. Syukur sangat. 



Ok kat bawah ni anak sulong saya bersama Meal Shakes nya. 

Selera makan

Selsema




APA ITU MEAL SHAKES SHAKLEE?

  • Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.
  • Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap 9 Asid Amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.
  • Ia diperbuat daripada bahan semulajadi seperti sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu)
  • Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari bayi hingga ke orang dewasa.

SIAPA YANG PERLUKAN MEALSHAKES?

  • Kanak-kanak
  • Pelajar
  • Ibu mengandung
  • Para Atlet
  • Orang yang sibuk
  • Orang sakit
  • Orang yang sukar menelan tablet
Picky Eater
Siapa yang Perlukan Meal Shakes

7 SEBAB MEAL SHAKES PENTING UNTUK ANAK ANDA

  1. Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk bina tulang dan sel-sel dalam proses pembesaran.
  2. Kaya dengan PROTEIN yang membantu menyihatkan sel-sel.
  3. Mengandungi vitamin A, C, D, Zink dan selenium sebagai anti-oksida.
  4. Mengandungi lengkap Vitamin B Komplek besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat.
  5. Lengkap dengan 24 jenis VITAMIN dan MINERAL.
  6. Kaya dengan serat larut yang membantu menyingkirkan lemak berlebihan daripada kolon dan perut.
  7. Minuman Multivitamin yang berperisa vanila yang lengkap tanpa pewarna dan perasa tiruan.


MEAL SHAKES - FRENCH VANILLA
RM 113.75 = 544g



SID: 947236

Fb: Nor Hawana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
Email: cikwana@gmail.com
COD: Kayan/Lekir/ Sitiawan/ Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia












Saturday, 17 May 2014

ADA APA DENGAN GLA COMPLEX??

GLA Complex boleh dianggap teman baik golongan Hawa setiap kali datang bulan. Apa yang best sangat pasal GLA ni yer? Meh sini Saya nak kongsi dengan semua apa keistimewaan GLA Complex ni..Selain dari masalah senggugut, GLA Complex juga boleh membantu pasangan suami isteri yang inginkan zuriat sendiri. Semuanya berlaku dengan keizinan Allah SWT. Sebagai hamba selayaknya untuk kita berikhtiar dengan bermacam cara selagi ianya tidak bercanggah dengan ajaran agama kita. Bagi yang bukan Islam hendaklah berikhtiar dengan sesuatu yang tidak memudaratkan kesihatan sendiri

GLA COMPLEX SHAKLEE
GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. GLA  juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.


Bagaimana GLA Complex boleh membantu wanita yang ingin hamil cepat?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Jika anda perasan  sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu,iaitu sewaktu subur. Namun, tidak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya itu subur. 

Di sinilah fungsi GLA untuk membantu penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, di mana ia membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, sekiranya tidak kena hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

Jadi, kawan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks yer. 


Kalau cecair tu tebal, kecoklatan dan kering itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.


Siapakah yang memerlukan GLA-COMPLEX?

  • Kencing Manis
  • Ingin hamil
  • Haid tidak teratur (untuk kesuburan)
  • Pesakit kencing manis
  • Arthritis
  • GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak, dan kekejangan pada waktu pagi
  • Payudara fibrocystic
  • Bermasalah kulit
  • Osteoporosis
  • PMS (meredakan senggugut)
  • Alahan.
  • Attention Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD).

  • Ketagihan lkohol.
  • Kanser (cyst dan fyboid)
  • Tekanan Darah Tinggi dan Penyakit Jantung.
  • Ulser
  • Kuruskan badan
  • lelaki yang telah andropaus (menopaus bagi lelaki)
  • orang dewasa dan juga bagi wanita yang telah menopaus
  • untuk kanak-kanak (potong gel dan campurkan bersama makanan),
  • remaja yang membesar,
  • ibu menyusu

Siapa Tidak Perlu GLA-COMPLEX
  • IBU YANG HAMIL - GLA tidak boleh digunakan semasa hamil kerana ianya boleh merosakkan janin dan mencetuskan kelahiran awal.
  • SAWAN - Omega-6 tambahan tidak perlu diambil jika anda mempunyai sawan. GLA yang tinggi boleh meningkatkan risiko sawan.



Hamil
GLA Complex = RM 91.25(60 Biji)


 CADANGANSET VITAMIN: 


Senggugut
Ostematrix  RM61 =120Biji
GLA Complex RM91.25 = 60Biji



TESTIMONI 


Sakit PMS


SID: 947236
Fb: Nor Hawana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
Email: cikwana@gmail.com
COD: Kayan/Lekir/ Sitiawan/ Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia