Saturday, 20 December 2014

PENGEDAR SHAKLEE LEKIR: KOLEKSI VITAMIN MAMA

Assalamualaikum semua..
Petang2 ni nk share la vitamin ape yg saya consume since kenal Shaklee..Nampak tak poster kat bawah tu??baru 10 jenis vitamin yang pernah dan ada antaranya Saya konsisten sampai la sekarang...dulu Sy tamak terus jadi ahli sbb Sy tahu Sy akn amalkan supplimen ni berpanjangan..so tak rugi la join!
 
1stly ambil Ostematrix sbb Saya ni kurang kalsium..Sy tak suka minum susu..slps deliver 2nd baby mmg dah mula terasa sakit pinggang lenguh kaki..serba serbi yg berka...itan sendi la..tu yg ambil Ostematrix..time tu tapak kaki ni mmg sakit sakit..menyucuk je bila pijak lantai..mmg setiap mlm telan 4 bj Oste sblom tido..Alhamdulillah, tak silap 2bln lps tu Sy punya tapak kaki dah tak rasa sakit lg..sampai sekarang la Sy telan Ostematrix ni.
.
Pastu nak cuba ESP sebab dengar kwn2 ‪#‎SGW‬ n ‪#‎OMS‬ dok sharing kebaikan ESP..daku pun teringin juga nak rasa ape yg hebatnye ESP ni..rupanya ternyata mmg benar bagai dikata..Sy pun dapat rasai kesan positif tu..susu badan byk,,gastrik pun kurang plus kulit badan makin cerah..4 tong jugak Sy amalkan ESP ni tau..sedap mix ngan macam2 flavour..
 
Alfalfa dan Lecithin Sy ambil sebagai detox harian dan pembakar lemak dan kolestrol..setiap kali buat check up kat KK mmg kena timbang..berat badan mentain je 47kg..tapi selera makan boleh tahan jugak..pernah sebulan dua jugak terstop Alfalfa..Sy lewat mkn atau termkn benda2 berangin ni perut masuk angin pastu sampai menangkap ke belakang pinggang la..pastu continue consume Alfalfa balik..Alhamdulillah sejak kebelakangan ni dah tak rasa sakit camtu..
 
Gla dan Zinc Sy makan jugak sebab rambut ni kuat gugur..add ngan ESP tuk kesan tiptop..Vitamin E Saya ambil untuk masalah kat muka ni..mmg amik masa untuk hilang tapi tetap gak usah tuk konsisten..Now sy konsisten amalkan vita C 2biji pagi dan malam setiap hari untuk resdung dan nak kulit muka cerah..hihi..pulun la nak cantik di usia y sudah menjengah angka 3 ni..
 
Utk anak2 Sy bagi Mealshakes dan Chew Vita C.Kadang Sy pun ambil sama..even kesannya bukan serta merta..Now my daughter dah selera makan n my son pun kalu demam selsema dah takde minggu2 lagi..
 
Kalau baca cite Sy ni panjang..Tapi kalau kwn2 semua ada masalah mcm Sy ni..boleh la cuba pada sesuatu yg semulajadi..takde kesan sampingan pun..Sy dulu pun bukan penggemar supplimen atau ubat-ubatan ni..Sejak dah rasa sakit baru la tahu betapa nikmatnya utk memiliki kesihatan yg baik..
 
Azam Sy..mudah2an Sy dapat bekalkan stok vitamin buat bonda tercinta ngan anak2..tak nak dah tengok mak menanggung kesan ubat sintetik..kesian sangat. Apapun‬..kita kena konsisten makan satu2 produk tu utk dapatkan kesan yg terbaik..ingat‬ yer,,harini mkn bukan boleh terus baik yer..sekurang-kurangnya konsisten untuk 3 bulan dahulu k.
 
 
Koleksi Vitaminku



 
Saya disini:
FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
EMAIL: cikwana@gmail.com
Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia
 
 
 
 
 
 

Sunday, 7 December 2014

PENGEDAR SHAKLEE LEKIR: Koleksi Testimoni VIVIX Shaklee

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua.. Didoakan kalian semua berada dalam rahmat dan kasih-NYA. Hari minggu ni adalah masa untuk bersantai dengan familykan...bestkan dapat luangkan masa dengan insan-insan tersayang..tambahan pula musim cuti sekolah kan??Saya je kerja arini..huhu. Entry kali ni Saya nak share ngan pengunjung Blog Khyranaeems Vitastore koleksi testimony Vivix tau..Hopefully uolls enjoy baca dan sekiranya berminat nak tahu lebih lanjut just contact Saya k..

VIVIX = 150ML

FUNGSI RESVERATROL



AWET MUDA VIVIX


SUGAR CONTROL DAN GOUT




TESTIMONI VIVIX


TESTIMONI VIVIX


TESTIMONI VIVIX

TESTIMONI VIVIX

TESTIMONI VIVIX
 
TESTIMONI VIVIX


Saya disini:

FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
EMAIL: cikwana@gmail.com
Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia
 

Friday, 5 December 2014

PENGEDAR SHAKLEE LEKIR : VITAMIN IBU HAMIL

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat pengunjung Blog Khyranaeems Vitastore yang disayangi dan dihormati. Moga Allah SWT merahmati kalian dan beroleh keberkatan dari-NYA. Entry kali ini, Saya Pengedar Shaklee Lekir nak kongsikan berkaitan vitamin untuk ibu hamil. 

Seperti yang kita ketahui, ibu hamil digalakkan untuk mengambil prenatal vitamin. Ia bertujuan untuk mengurangkan risiko kecacatan ketika hamil, selain itu dapat membantu mengurangkan kelahiran bayi pramatang dan kekurangan berat ketika lahir.


Pengambilan vitamin untuk ibu hamil ini penting supaya ibu hamil kekal sihat dan boleh memberi kekuatan kepada ibu hamil sepanjang tempoh kehamilan. Ia juga dapat mengurangkan risiko kekurangan nutrisi bagi ibu hamil yang mengalami 'morning sickness' dan tiada selera makan di awal kehamilan.

Pengambilan makanan berkhasiat dan seimbang merupakan tunjang utama. Bukan sekadar menelan vitamin kemudian makan makanan yang tidak berkhasiat sepanjang tempoh 9 bulan kehamilan.

Berikut merupakan vitamin penting untuk ibu hamil iaitu iron, asid folik, kalsium dan Omega 3.

  • Iron :: Bagus untuk pembentukan sel darah merah yang bawa oksigen ke seluruh badan. Contohnya makanan seperti ikan, daging merah dan hati boleh mengurangkan penyerapan iron dalam tubuh, begitu juga kalsium seperti susu, keju dan produk tenusu yang lain. Anda dikehendaki mengambil supplimen iron sejam sebelum atau 2 jam selepas makan makanan tersebut.

  • Asid Folik :: Bagus untuk perkembangan fizikal dan saraf bayi diawal kehamilan. Asid Folik boleh diamalkan dari sebelum mengandung juga.

  • Kalsium :: Baik untuk kesihatan tulang, gigi dan gusi ibu. Ini kerana ibu mengandung mudah untuk sakit pinggang dan kejang kaki sekiranya kekurangan kalsium. Jumlah kalsium yang diperlukan sehari adalah 1000mg.

  • Omega 3 :: Sangat penting untuk perkembangan otak, system saraf dan untuk mendapatkan penglihatan yang baik. Ikan merupakan sumber Omega terbaik terutamanya ikan Salmon. Terdapat juga ikan yang diracuni merkuri akibat pencemaran laut. Oleh itu sebagai pengguna kita perlu bijak memilih sumber makanan tambahan kita.




SET KEHAMILAN SHAKLEE






Fungsi Vitamin Ibu Hamil Shaklee
  • Vita-Lea : Multivitamin dengan iron yang mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang disarankan oleh RDA.
  • B Complex : Vitamin yang lengkap dengan 8 Keluarga B termasuklah Asid Folik. Ia juga merupakan vitamin anti stress.
  • Ostematrix : Kaplet kalsium dengan magnesium, fosforus, vitamin D, Zinc, Kuprum, Manganes dan Boron. Ini kerana suplemen kalsium perlu dating dalam pakej lengkap tersebut untuk mengelakkan endapan bagi sesetengah mineral. ( Magnesium dalam Ostematrix membantu melembutkan najis, Ianya mengurangkan risiko sembelit bagi Iubu hamil)
  • Omega Guard : Sumber Omega 3 terbaik dari minyak ikan tulen. Pengambilan Omega Guard pada trimester kedua (bulan keempat kehamilan)
  • SR Vita C : Membantu meningkatkan imun, menyerap zat besi serta mencegah komplikasi semasa hamil seperti kelahiran bayi yang kurang berat badan, anemia dan sebagainya.

  • ESP-Energizing Soy Protein : Kaya dengan protein ianya baik untuk perkembangan otak bayi, pembentukan otot dan meningkatkan system imun badan. ia boleh dianggap sebagai pelengkap vitamin untuk ibu hamil.


Jemput layan testimoni untuk Ibu hamil ye semua..


Testimoni Ibu Hamil





SID: 947236
Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
Email: cikwana@gmail.com
COD: Kayan/Lekir/ Sitiawan/ Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia




Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.