Saturday, 20 December 2014

PENGEDAR SHAKLEE LEKIR: KOLEKSI VITAMIN MAMA

Assalamualaikum semua..
Petang2 ni nk share la vitamin ape yg saya consume since kenal Shaklee..Nampak tak poster kat bawah tu??baru 10 jenis vitamin yang pernah dan ada antaranya Saya konsisten sampai la sekarang...dulu Sy tamak terus jadi ahli sbb Sy tahu Sy akn amalkan supplimen ni berpanjangan..so tak rugi la join!
 
1stly ambil Ostematrix sbb Saya ni kurang kalsium..Sy tak suka minum susu..slps deliver 2nd baby mmg dah mula terasa sakit pinggang lenguh kaki..serba serbi yg berka...itan sendi la..tu yg ambil Ostematrix..time tu tapak kaki ni mmg sakit sakit..menyucuk je bila pijak lantai..mmg setiap mlm telan 4 bj Oste sblom tido..Alhamdulillah, tak silap 2bln lps tu Sy punya tapak kaki dah tak rasa sakit lg..sampai sekarang la Sy telan Ostematrix ni.
.
Pastu nak cuba ESP sebab dengar kwn2 ‪#‎SGW‬ n ‪#‎OMS‬ dok sharing kebaikan ESP..daku pun teringin juga nak rasa ape yg hebatnye ESP ni..rupanya ternyata mmg benar bagai dikata..Sy pun dapat rasai kesan positif tu..susu badan byk,,gastrik pun kurang plus kulit badan makin cerah..4 tong jugak Sy amalkan ESP ni tau..sedap mix ngan macam2 flavour..
 
Alfalfa dan Lecithin Sy ambil sebagai detox harian dan pembakar lemak dan kolestrol..setiap kali buat check up kat KK mmg kena timbang..berat badan mentain je 47kg..tapi selera makan boleh tahan jugak..pernah sebulan dua jugak terstop Alfalfa..Sy lewat mkn atau termkn benda2 berangin ni perut masuk angin pastu sampai menangkap ke belakang pinggang la..pastu continue consume Alfalfa balik..Alhamdulillah sejak kebelakangan ni dah tak rasa sakit camtu..
 
Gla dan Zinc Sy makan jugak sebab rambut ni kuat gugur..add ngan ESP tuk kesan tiptop..Vitamin E Saya ambil untuk masalah kat muka ni..mmg amik masa untuk hilang tapi tetap gak usah tuk konsisten..Now sy konsisten amalkan vita C 2biji pagi dan malam setiap hari untuk resdung dan nak kulit muka cerah..hihi..pulun la nak cantik di usia y sudah menjengah angka 3 ni..
 
Utk anak2 Sy bagi Mealshakes dan Chew Vita C.Kadang Sy pun ambil sama..even kesannya bukan serta merta..Now my daughter dah selera makan n my son pun kalu demam selsema dah takde minggu2 lagi..
 
Kalau baca cite Sy ni panjang..Tapi kalau kwn2 semua ada masalah mcm Sy ni..boleh la cuba pada sesuatu yg semulajadi..takde kesan sampingan pun..Sy dulu pun bukan penggemar supplimen atau ubat-ubatan ni..Sejak dah rasa sakit baru la tahu betapa nikmatnya utk memiliki kesihatan yg baik..
 
Azam Sy..mudah2an Sy dapat bekalkan stok vitamin buat bonda tercinta ngan anak2..tak nak dah tengok mak menanggung kesan ubat sintetik..kesian sangat. Apapun‬..kita kena konsisten makan satu2 produk tu utk dapatkan kesan yg terbaik..ingat‬ yer,,harini mkn bukan boleh terus baik yer..sekurang-kurangnya konsisten untuk 3 bulan dahulu k.
 
 
Koleksi Vitaminku



 
Saya disini:
FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
EMAIL: cikwana@gmail.com
Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment