Thursday, 2 July 2015

::7 Tip Bakar Kalori Tanpa Senaman::

7 tip bakar kalori tanpa senaman? Boleh percaya ke tu?mesti anda tertanya-tanyakan, macamana hendak diet tanpa perlu senaman ni..tanpa perlu bermandi peluh di trek joging atau gimnasium? Sebenarnya ada je cara yang paling mudah untuk kita amalkan. Okay, meh Saya kongsikan 7 tip bakar kalori tanpa senaman dengan anda semua yer..

  • Tip 1: Buang ABC

Tahu tak penghalang utama untuk kurus adalah ABC. Jangan terkejut ye, A adalah Alkohol, B adalah bread (roti) dan C adalah Complex Carbohydrates (Karbohidrat Kompleks). Oleh itu sebagai langkah pertama, perkara yang perlu dikikis jika mahu berdiet ialah mengikis tabiat meminum alkohol(kepada mereka yang mengambil alkohol). Kemudian kurangkan pengambilan makanan berkarbohidrat tinggi terutamanya nasi dan roti. Dengan izinNya membantu.

  • Tip 2: Tidur Untuk Kurus.

Betul ke ni tidur dapat menurunkan berat badan? Okay, menurut pengkaji kesihatan, kadar metabolisme seseorang itu meningkat sebanyak 40peratus jika ia menikmati tidur yang secukupnya (sukanye Saya..maklumlah ratu tidurkan..hihi). TAPI jangan pula tidur berlebihan silap gaya badan boleh jadi gemuk tau..Jadi tidurlah sekadar mengumpul tenaga untuk esok.

Bakar Kalori Tanpa Senaman




Okay tip ni memang penting sebab sebagai langkah awal untuk memulakan hari sarapan merupakan pembekal tenaga utama selepas semalaman kita tidur. Jadi otak dan badan perlukan sangat bekalan untuk jana kembali sistem badan. Selain itu untuk elak lapar pada siang hari.

  • Tip 4: Minat Makanan Rempah

Apa kena mengena makanan rempah pula ni.. Okay, ni menurut pengkaji diet dari Jepun, katanya makanan yang mempunyai rempah seperti lada hitam, lada merah, lada hijau dan lada sulah mampu meransang pembakaran lemak. Jadi rajin- rajinkanlah diri untuk mencuba makanan yang berempah yer.

  • Tip 5: Tinggalkan C.S.I.?

Apa kaitan CSI untuk kurus ni? C.S.I. ni sebenarnya bukanlah Crime Scene Investigation tu..tapi C.S.I ialah Chocolate, Snack dan Icecream!. Pastikan dalam peti sejuk korang bebas daripada makanan ringan tersebut jika nak matlamat membakar kalori tercapai okay!. Suka diingatkan makanan yang dianggap ringan ni sebenarnya 'membunuh' diet anda tau!

Makanan Tinggi Kalori Punca Diet Tak Menjadi

  • Tip 6 : Minum Air Sebelum Makan.

Okay tip ni Saya memang amalkan, salah satu sebabnya bagi mengelakkan diri Saya daripada tercekik semsa tengah makan dan yang paling penting adalah apabila kita minum segelas air sebelum makan ia membantu mengurangkan selera makan kita. Ini kerana bila air banyak dalam badan ia memberi kelebihan kepada tubuh sebenarnya. Secara tidak langsung boleh membantu untuk kurus. Tapi pastikan kita mengambil air kosong ye bukan air manis atau bergas. Baru la dapat membantu untuk kurus.

  • Tip 7 : Tanggani Malam Anda.

Tabiat berjaga hingga larut malam membuatkan seseorang cenderung untuk rasa lapar. Saya sendiri begitu. Mesti ada je kudapan atau jajan yang nak disumbat ke dalam mulut. Perkara seperti ini secara tak langsung apabila waktu tidur dah melepasi tengah malam, maka kecenderungan untuk rasa lapar itu tinggi. Oleh itu, jom sama-sama kita urus waktu tidur agar tabiat makan selepas tengah malam tidak terua mengganggu diet kita!


Selain amalkan tip-tip di atas, anda boleh juga amalkan pengambilan makanan tambahan seperti dibawah. Ia bertujuan membantu badan untuk memenhhi nutrien yang lopong didalam tubuh akibat diet. Ini kerana makanan tambahan semulajadi ini menggunakan konsep 3B dimana ianya memerlukan proses buang, bakar dan bina.. buang toksik yang berlebihan dalam badan kemudian bakar lemak-lemak degil seterusnya bina otot.


Cadangan Set Diet Yang Berkonsep 3B


Di bawah ini ada sebuah perkongsian melalui seorang Puan yang berjaya slim selepas bersalin kesan daripada pengambilan vitamin Sh4klee..Selamat menonton!





Kurus Selepas Bersalin Sampai Turun 20kg! Wow! from iReach HD on Vimeo.

Sebarang pertanyaan berkaitan produk boleh hubungi Saya disini:

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia


No comments:

Post a Comment