Thursday, 29 December 2016

CARA MENGATASI MASALAH CYST DARIPADA BERULANG

Assalamualaikum..didoakan pembaca sekalian sihat didalam rahmatnya. Harini Wana nak kongsikan pengalaman upline Wana yang pernah mengalami Cyst. Nak tahu tak apa yang dia ambil untuk mengatasi masalah cyst daripada berulang.

Pengedar Shaklee Manjung

Ni yer kisahnya wana kongsikan dengan korang semua. Moga dapat manfaat daripada perkongsian Wana ni tau. 

***********************************

Kak Tinie pernah ada cyst sejak usia 15tahun. Hampir ditolak ke Ot untuk operation pada usia tu.
Kak Tinie pernah ada cyst semasa hamil dengan saiz hampir 5cm.

Kak Tinie pernah period pain yang sangat sangat sakit hingga nak kentut sakit, nak buang air pun sakit, memapah dinding. Kaki tangan sejuk. Dulu darah period jenis yang berketul-ketul. Not good ok.

Yes its true. 

Seawal usia tu dah ada cyst sampai ada yang cakap kak Tinie tak boleh hamil😊 kuasa Allah mengatasi segala. 

So ni set yang Kak Tinie makan untuk kecutkan cyst, untuk elak cyst datang balik. 

Set ni juga untuk elak dari senggugut yang mengganggu setiap kali period. 

So now dah takde dah semua tu. dah boleh bebas jalan-jalan walaupun period hari pertama.

ALHAMDULILLAH dengan izinNya

Oh ye Vivix pun ada tapi kat dalam peti ais kat rumah. 

Yang set ni memang letak kat ofis supaya tak lupa makan.

Set ni juga bantu kulit kak Tinie yang suka kering ni untuk kekal bermaya dan lembab gitu.

Oh ye Carotomax tu orang selalu cakap bagus untuk mata tapi juga bagus untuk kecutkan jerawat tau. Jerawat mudah kecut dan luka akibat jerawat tu pun cepat kering. Vitamin e dalam gla complex dan vitamin c bantu pudarkan parut jerawat. 

Set ni juga anti kanser. Siapa yang cyst fibroid atau mak adik beradik ada history penyakit ni wajib la ambik.

Best kan set ni. Kak Tinie rasa semua wanita pun perlu ada set ni.

Jaga diri oke sayang-sayang semua. Portion gaji tu dah sebelahkan sikit untuk jaga kesihatan diri. 
Tak pun duit nafkah suami bagi boleh guna untuk beli suplemen jugak.

Kalau tak kita sayang diri kita siapa lagi. 

Setuju tak?

Set Shaklee Cyst

**********************************
Noted: Boleh ikhtiar dengan Shaklee untuk yang ada simptom² macam kak tini ni. 

Kat bawah ni Wana kongsikan lagi testimoni berkaitan dengan masalah cyst. Ayuh, wanita sayangi diri kita dan hargai kesihatan kita untuk insan tersayang.

Pengedar Shaklee Manjung

So korang sekiranya nak Dapatkan vivix dan vitamin Shaklee yang lain..korang boleh cari Wana yer.

Wana adalah pengedar shaklee Manjung, Sitiawan, Lekir dan bagi yang jauh Wana boleh pos..Wana menggunakan perkhidmatan poslaju.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 010 9749611
Email : cikwana@gmail.com
FB : Wana Mohd Tahir

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Wednesday, 7 December 2016

KONSISTEN SET SLIM SHAKLEE PENYELAMAT DAKU

Kalau tanya Saya ape set Shaklee yang Saya konsisten ambik dan amalkan? Jawapannya dah tentulah set Slim Shaklee penyelamat daku.

Set kurus Shaklee


Selain dari target nak aim berat badan turun. Risau jugak kalau kita ni makan makanan yg goreng2 kan ke banyak minyak. Time ni la nak kawal kolestrol Saya ambik lecithin dan Omega Guard. 

Eh jangan taktau agen pembakar lemak ni sangat membantu untuk daya ingatan yer. Umur pun dah pelan2 meningkat ni, wajiblah makan minyak ikan. Nanti senang kalau anak tanya mama dah boleh jawab, kalau dia komplen mama ni asyik lupa jer😁

Pengedar Shaklee Manjung

Biasenya Saya minum Esp waktu pagi. Ia sangat membantu sebab Saya ni memang ade gastrik so minum Esp memang boleh tahan lah sampai lunch baru ambik nasi. Kadang tu rasa kenyang tau. 

Alfalfa memang ambik hari2 selain ia bersifat serat ia juga bertindak sebagai agen detox harian Saya. Masalah angin kat badan ke memang Saya serasi la dengan Alfalfa ni. Kalau tak dulu lambat makan automatik angin menyerang. Now Alhamdulillah.

Dipendekkan cerita, set Slim ni full pakej tuk whole body Saya la. Nampak tak Alfalfa gemuk tu?? Puas hati tau beli yang besar dalam tu ade 700biji..untung sangat.
Tips Turun Berat Badan

So, kalau korang nak jugak set macam yang Saya amalkan ni..korang kenalah follow Saya..PM ye kalau nak. Hubungi Saya di sini😊


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-9749611
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia


Tuesday, 6 December 2016

Macam-macam Boleh Beli Bila Berkerja Dengan Unlimited Income ni...

Bak kata mentor kami masa gi kelas #supermomextendedtour utara minggu lepas..shaklee boleh bagi macam-macam bila bekerja dengan unlimited income. As long as kita ni gigih kerja kuat untuk archieve target kita tu.

Penjual Shaklee Manjung
Penangan Unlimited Income

Saya ingat lagi, 5bulan lepas Saya  beli handphone baru menggunakan bonus Shaklee tau. Handphone lama Saya ade problem. Bila kita buat bisnes ni phone dah jadi satu keperluan bukan lagi satu pilihan.

Sebelum tu apa Saya buat? Saya memang tulis kat kertas dan baca bila tiap kali lepas solat. Dalam masa yang sama kerja kuatlah untuk realisasikan impian Saya tu. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga beli handphone baru.

Bila kuasa minda bercampur dengan kuasa tenaga kita gigih bekerja, tak mustahil kita dapat apa yang kita nak tu. Actually, banyak jugak income Shaklee membantu Saya dan anak-anak.

Now my target untuk gemukkan lagi Uv dan bonus Shaklee Saya..sebab banyak lagi impian Saya yang belum tertunai..doakan ye kwn2.

So, korang yang plan nak tambah pendapatan tapi taktau nak buat ape..meh roger Saya..kita do something degan Shaklee nak?πŸ˜‰


Hubungi Saya Disini😊


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-9749611
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia



Thursday, 1 December 2016

Tak Perlu dah hadap Darah Tak Henti 3 Bulan

Sebelum Saya kongsikan kisah seorang wanita yang terpaksa menghadap darah haid yang tak henti selama 3 bulan. Ingin Saya kongsikan pengalaman Saya suatu masa dulu yang terpaksa berulang alik ke hospital sebabnya darah haid keluar tak henti-henti sampaikan taktau nak kira bila waktu subur Saya.
Pengedar Shaklee Manjung

Masa tu selepas melahirkan anak sulong. Saya kononnya nak merancang sendiri dan Saya pun mengamalkan makan sejenis maajun. Seingat Saya hampir 9 bulan jugak Saya berulang alik ke hospital. Masa tu badan Saya jadi kurus sangat. Menurut kata arwah Mak, ada setengah orang tak sesuai dengan pengambilan maajun ni. Sebabnya maajun ni kan ke panas. Bila jumpa doktor, Saya mengalami gangguan hormon. Saya memang terus stop pengambilan maajun. Time tu tak kenal lagi Shaklee ni. 

Meh Saya kongsikan cerita Puan yang mengalami kisah yang lebih kurang sama dengan Saya.
_____________________________________________
Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari. 

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke - 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula. 

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke? 

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut

Lantas saya jumpa pakar sakit puan. 

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan. 

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali. 

Stress rasa. 

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan? 

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat. 

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap. 

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan. 

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor. 

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa. 

Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard. 

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein. 

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause. 

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad. 

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar. 

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah. 

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul. 

Syukur alhamdulillah. Syukur. 

Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan. 

_____________________________________________
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Supplemen Yang Diamalkan

Kisah di atas merupakan pengalaman seorang daripada geng iReach dimana beliau telah mengalami darah haid melebihi 15hari. Beliau telah berjumpa doktor sakit Puan, Alhamdulillah semuanya ok. Beliau mengalami gangguan hormon.

Beliau mengambil inisiatif  sendiri dengan mengamalkan detox dengan vitamin Shaklee dan beliau juga try n error dari segi pengambilan pemakanan beliau. Alhamdulillah beliau dapat result yang baik dan tak perlu lagi hadap darah selama 3 bulan sebelum ni.

Korang yang ada masalah seperti di atas boleh cuba apa yang telah dilakukan oleh Puan ini. Detox memang sangat baik untuk tubuh badan kita.

Berminat untuk dapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Boleh hubungi Saya seperti dibawah.

Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611

Wednesday, 30 November 2016

Siap Sedia Hadapi Musim Tengkujuh

Lately ini dah start hujan je kan. Macam kat sini subuh tadi hujan lebat jugak siap sekali guruh kilat tu. Biasenya kalau dah hujung2 tahun ni memang musim banjirkan. Kita kenalah siap sedia hadapi musim tengkujuh ni dengan pelbagai kemungkinan.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Nak pulak sekarang ni tengah musim cuti sekolahkan. So kena alert dengan berita2 terkini berkaitan isu banjir nj tau. Bukan pe boleh buat persediaan untuk urusan penyimpanan dokumen2 penting satu family. At least kita dah siap sedia nak hadapi sebarang kemungkinan yang bakal berlaku. 

Dalam masa yang sama kena ade persediaan berkaitan kesihatan jugak tau. Orang kata bila dah lepas banjir macam2 penyakit datang. So sebagai langkah berjaga2 utk kesihatan satu family, first aid kit tu kena sediakan siap2 ok.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Kalau yg memang supply vitamin utk family, jangan lupa ambik set immune booster dan vitamin yg tinggi antioksidan okay. Nak tahu ape meh roger Saya yer.

#tsunamishaklee
#pts19
#OMS19

Love,
Wana Mohd Tahir
Whatsapp 0109749611

Monday, 28 November 2016

Vitamin Wajib Untuk Setiap Keluarga di Malaysia

Jika diberi pilihan Saya nak cadangkan setiap family kat Malaysia ni mesti memiliki Nutriferon. Sebabnya nutriferon ni sesuai diambil seisi keluarga dari baby sehinggalah dewasa.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif


Kalau baby tu boleh dapat melalui ibunya bila si ibu susukan baby. Usia anak seawal setahun dah boleh ambil nutriferon ni. Lagi best bila nutriferon ni boleh jadi perisai tubuh kita untuk cegah virus dari menjangkit kat kita.

Sunday, 27 November 2016

Nutriferon Boleh Menggalakkan dan Menguatkan Imuniti Tubuh Badan

Nutriferon merupakan produk Shaklee yang boleh menggalakkan dan menguatkan imuniti badan kita. Ianya telah diuji secara klinikal, penggalak interferon semulajadi. Nutriferon juga tidak dijual di kedai-kedai ubat ataupun di farmasi tau.

Setiap orang yang berlainan mempunyai sistem imun yang berbeza. Sistem imun kita ialah bagaimana kita melawan jangkitan kuman dan penyakit. Kadang-kadang sistem imun tidak berfungsi dengan betul dan dengan itu kita perlu sistem imunisasi tambahan untuk meningkatkan imuniti kita. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa orang di bawah tekanan kronik juga boleh mempunyai sistem imun yang lemah. Diet yang tidak betul juga satu lagi faktor yang boleh membawa kepada sistem ketahanan buruk. Pemakanan yang betul dan berkhasiat memainkan peranan yang penting dalam meningkatkan sistem imun badan manusia.

Friday, 25 November 2016

Berpantang Jadi Best Bila Minum Sirap Anti-Penuaan Ini

Bagaimana nak dapatkan feel berpantang jadi seronok yer? Sebabkan sesetengah kaum Hawa dorang cukup malas ade tu siap ngeri lagi nak lalui keadaan time berpantang ni. Berbeza tau dengan kawan kita ni bila dalam pantang beliau amalkan sirap anti-penuaan ni.
Pengedar Shaklee Manjung

Bukan sahaja Luka lekas sembuh, tetapi kulitnya juga semakin segar bermaya selepas berpantang. Jom baca perkongsian dari Yong Hafieza.

Testimoni Berpantang dan Kulit Cerah dengan Vivix dari Shaklee.
----------------------------------------------------------------
Penjual Shaklee Manjung

"Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet..

Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam tempoh berpantangkan baby ketiga saya Qaisarah..

Saya tak ambil apa-apa ubat untuk sembuhkan luka dari klinik ataupun ubat kecutkan rahim dari mana2 klinik swasta..

Alhamdulilah luka bersalin sembuh dalam masa kurang 14 hari.. Anak-anak saya dari sulung sampai la si baby ni semua kena kuning.. Saya hanya upkan dose pengambilan Vivix dari 1 sudu ke 2 sudu daily.. Alhamdulilah bacaan kuning baby back to normal dalam masa 1 mggu.. Syukur sangat-sangat sebab tak payah ulang alik ke hospital... Fobia dgn kakak dan abg dia memang kena refer to hospital sebab bacaan kuning memang tinggi..

Yang paling terasa seronok sgt bila dalam pantang kawan-kawan yang datang ziarah mesti tgur kulit saya.. Berbeza sangat-sangat.. Dulu kulit saya kusam.. Tapi sekarang memang agak cerah dan kesan parut-parut lama dah makin hilang...

Masuk kerja selepas pantang ramai yang tanya saya makan apa sebab kulit muka nampak berseri dan cerah...

Suami sendri pun perasan..saya ingt dia saja-saja.. Tapi bila dah kawan-kawan sendri pun cakap benda yang sama..so saya pun perasan mmg kulit saya dh tak kusam mcm dulu lagi...

Vivix memang terbaik." ~ Yong Hafieza



Korang, bestkan pengalaman berpantang Yong Hafieza? Kalau nak tahu, tidak semua orang boleh telan Pil dan makan jamu. Adakalanya makan jamu memberi kesan sampingan seperti bayi kena kuning sewaktu dalam pantang.

Vivix Shaklee adalah merupakan minuman berbentuk sirap yang mudah dimakan. Ia juga dikenali dengan nama tonik antipenuaan tau. Ini kerana 4 bahan utama Vivix seperti anggur muscadine, carrot ungu, elderberry dan polyganum adalah tinggi kandungan antioksidan. Kalau tak, takdelah tagline looks young, feel young be young tau..25tahun kelihatan muda lagi .
Berpantang Dengan Vivix Shaklee

So, kalau korang nak lalui pengalaman terindah semasa berpantang , korang boleh dapatkannya dari Saya yer. Saya ada menyediakan COD untuk kawasan Lekir, Sitiawan dan Manjung,Perak. Selain dari kawasan ini, Saya akan menggunakan perkhidmatan Poslaju tau.

Hubungi Saya,
SidPro Wana Mohd Tahir.
Call/SMS/Whatsapp: 010.9749611
Boleh follow IG: wana_jual_shaklee
FB : Wana Mohd Tahir



Sunday, 20 November 2016

Masalah Sinus, Migrain, Serta Gastrik Sinonim Menyerang Pelajar

Masalah Sinus, Migrain serta Gastrik adalah sakit yang selalu menyerang student. Kalau korang perhatikan lah. Sebabnya Saya sendiri memang ada masalah berkaitan ni sejak zaman belajar lagi. Bezanya ia serius ngan tidak jer.

Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Bahaya Resdung

Nak tahu apa kisah Wanita ini berjaya atasi masalah sinus, Migrain serta Gastrik bila beliau amalkan Vivix Shaklee. Jom Korang boleh tonton video di bawah serta baca perkongsiannya.


Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.
.

Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. Saya juga kerap mengambil cuti sakit akibat daripada penyakit-penyakit ini. Saya telah mengidap penyakit ini sejak dari bangku sekolah lagi.
.

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.
.

Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.
.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.
.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crysis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.
.

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.
.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!
.

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan. Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss..



Pengedar Shaklee Manjung


Moga perkongsian Puan Ayu Adyani dapat membantu Korang diluar sana yang mungkin mengalami masalah sebegini. 

Ingin dapatkan Vivix, Set Resdung, Set Migrain dan Set Gastrik Shaklee? Korang boleh hubungi Saya seperti dibawah. Jika Korang berada di sekitar Manjung, Sitiawan dan Lekir. Saya juga menyediakan COD untuk Korang. Sekiranya Korang berada diluar kawasan, jangan risau..perkhidmatan Poslaju turut disediakan buat Korang.Tq.


SidPro Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611
FB: Wana Mohd Tahir
IG: wana_jual_shaklee


Vivix Supplemen Terbaik Dunia Yang Berjaya Tembus DNA Manusia

Kenapa Vivix ni suplemen terbaik? Adakah ianya benar-benar terbaik atau sekadar momokan sahaja.
Pengedar Shaklee Lekir
Fakta Vivix

Kalau nak tahu Vivix ni fungsinya mampu merawat sehingga ke peringkat sel..kebanyakan penyakit kronik yang ada sekarang ni adalah disebabkan oleh sel2 tubuh yang rosak. 

Jadi Vivix bertindak dengan membina sel2 baru bagi menggantikan sel yang telah rosak. Sebab tu kebanyakan penyakit kronik serasi dengan vivix ni. Dan kalau nak tahu lagi Vivix satu-satunya suplemen yang boleh tembus sehingga ke peringkat DNA tau.

Vivix telah membuktikan pesakit kanser berjaya bebas dari menghidap penyakit itu. Sebab salah satu kandungan dalam Vivix tu berjaya membunuh sel kanser dari terus merebak. 

Resveratrol ni adalah kandungan utama Vivix. Ia sangat membantu pesakit kanser untuk sembuh. Sebab sel kanser banyak mati bila rawat dengan Resveratrol .

Testimoni Vivix

Pengedar Shaklee Manjung
Batuk Kering Sembuh Dengan Vivix

Penjual Shaklee Sitiawan
Vivix Membantu Menyelesaikan Rambut Gugur

Pengedar Shaklee Lekir Aktif
Tiada Lagi Sakit Dada Selepas Amalkan Vivix

Sekiranya Korang yang berada disekitar Manjung, Sitiawan dan Lekir. Saya juga ada menyediakan kemudahan COD. Jika Korang berada diluar kawasan, jangan risau perkhidmatan poslaju ada disediakan. Korang boleh hubungi Saya seperti dibawah ok.

P/s: Refer Disclaimer

Wana Mohd Tahir
Whatsapp: 010.2114231
Call/SMS: 010.9749611

Thursday, 17 November 2016

Kebarangkalian Tidak Menjaga Berat Badan Mengundang Rakyat Malaysia Obesiti

Wah,terkejut tengok carta kat bawah ni. Serius perkara macam ni memang takleh nak buat tak nampak je. Kebarangkalian kalau tak jaga berat badan mengundang Rakyat Malaysia Obesiti tau. Sebabnya benda-benda gini boleh ganggu masalah kesihatan kita. Saya yang berat melepasi 50kg ni pun dah tak tentu hala rasanye..kalau yang berat 100kg taktau la macamane.
Penjual Shaklee Manjung

Ade setengah orang cakap bila kita dah berisi ni nampak comel. Tapi betul ke comel? Sengsara tau sebenarnya. Banyak sangat kelemahan bila berat badan dah bertambah ni. Susah nak bergerak satu hal, pastu konfem duit pun mesti keluar banyak jugak.

 Ate abih semua nak kena tukar. Tu dah tentu punya. Baju pun bukan leh pakai yang ada kat pasaran..kalau ada pun tak banyaklah. Nak kena order bagai. Kena orang yang gemuk tu berduit ok lah kan. Ni yang tiris je duitnya..camna pulak?

Sumber Google
Umum kita tahu orang gemuk memang mudah nak dapat sakit. Bukanlah kata orang kurus tak sakit tapi ratio nya kurang banding yg gemuk. 5 penyakit yang biasa kita dengar dan yang memang dok tunggu jer macam Kanser, Diabetes, penyakit kardiovaskular, yang ade masalah kesuburan dan masalah sendi. 5 ni memang sangat popular.

Ade kan kita dengar kisah pelakon yang meninggal sebab susah nak bernafas. Obesiti la salah satu penyebabnya. Jangan tak tahu bila badan besar ni ade lemak yang terkumpul salah satunya menyukar proses untuk hamil. Kadang tengok makcik pakcik yang memiliki berat badan berlebihan tu, kesian tau nak berjalan. Dah terpaksa bertongkat. Sakit lutut paling glamer la.

 Apapun semua ni boleh di atasi dan dicegah. Selagi kita pandai kawal permakanan dengan lakukan aktiviti fizikal dan jaga pengambilan kalori pemakanan kita setiap hari mungkin semua ni boleh di atasi. 
Kurus dengan Shaklee
Risiko Obesiti

Ada Saya baca ni dalam Satu akhbar la,hampir separuh rakyat Malaysia Obesiti. πŸ˜₯ huish gayat dengar. So ape tindakan kita utk dapatkan level kesihatan yang baik? 

1. Jaga Makan ikut portion dalam pinggan tu. Pastikan ada protein, sayur ,buah dan carbo tu kurangkan.

2. Ada aktiviti fizikal. Riadah dengan family. Boleh atasi stress. Bila stress setengah orang suka nak makan banyak tau.

3. Kalau amalkan diet tu, pastikan diet yang betul. Jangan sampai mudaratkan badan kang pengsan pulak. 

4. Jadikan makanan tambahan semulajadi sebagai keperluan untuk tingkatkan tenaga sepanjang hari. Keperluan okey bukan pilihan.

5. Jangan makan lewat malam. Mak2 kena masak awal la yer. Masak lambat habis lambat makan pun lambat.( pesan kat diri sendiri)

Sori korang untuk sharing yang panjang ni. Saya dalam proses nak capai gaya hidup sihat. Bila badan ringan konfem takde malas2 nak bangun malam. Jangan salahkan makanan kalau diri sendiri tak pandai control yer. Tak kisah lah untuk orang gemuk atau kurus. 

Moga kita tergolong masyarakat yang menjaga kesihatan tahap optimum supaya kehadiran kita didunia ni boleh beri manfaat pada Agama, Bangsa dan Negara.

Okey Korang, macam biase kalau korang nak dapatkan vitamin Shaklee. boleh hubungi Saya tau. Saya ada buat cod area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Bagi yang luar kawasan jangan risau Saya boleh pos untuk korang. Okay semua. Bye

Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611


Wednesday, 16 November 2016

Detox Cara Berkesan Buang Toksin Dalam Badan

Sejak Shaklee anjurkan program Detox Shaklee April lalu. Ramai geng-geng Shaklee yang amalkan tau. Contohnya kita beli satu produk untuk hilangkan masalah jerawat kat muka..dah jenuh makan produk tapi still takde perubahan. 
Detox Cara Shaklee
Sumber Google

Korang pernah terfikir tak kenapa takde perubahan tu? Kalau nak tahu masa ni la detox main peranan. Detox ni fungsinya nak singkirkan toksin yang banyak dalam badan kita ni. Toksin ni akan keluar melalui peluh dan urin. Pernah dengarkan ade orang yg susah nak membuang?tu tanda2 badan seseorang perlu detox. 

Nak buat detox ni permulaan mungkin sukar sikitlah tapi bila kita dah start nanti ia jadi mudah tau. Bukan nak suruh detox berbulan2. Sebagai permulaan boleh mula untuk 5 hari dulu ke. Detox ni banyak jenis detox tau. Ade detox logam, detox hati,detox darah, detox parasit dan detox seluruh badan. Kalau detox Shaklee dia buat yang seluruh badan tu. 

Kalau antara kita nak try detox tapi mungkin takleh nak strict ikut jadual detox Shaklee. Korang boleh je start dengan detox parasit. Tau tak parasit ni selalu je ade dalam badan kita ni..tambah pulak time bulan mengambang penub. Time tu lah parasit berkembang biak korang..tu yg dalam Islam ade puasa hari putihkan? Biase kita puasa 3hari dlm bulan Islam tu  pada hari 13,14,15 kalender hijrah.

Saya sendiri ade try buat detox ni, memang turun lah 2kg macam tu. Ni dah terstop pulak. InshaAllah nak teruskan balik lepas ni. Kalau korang jenis craving benda2 manis ni..disarankan untuk detox. Try buat. Taktau boleh tanya Saya naa. Rasanya rakyat Malaysia memang patutlah berdetox ni. Nak lahirkan rakyat yang sihat kena bermula dari ahli keluarga sendiri dulukan. 

Bila nak detox korang takleh nak harap pada makanan yg kita ambik je tau. Korang kena bekalkan dengan nutrien yang lengkap. So time ni vitamin ambik peranan untuk support detox kita. Once dah detox, amal gaya hidup sihat buat senaman sikit then makan vitamin InshaAllah kita antara rakyat Malaysia yang memiliki tubuh badan yg sihat, cergas dan minda yg positif. InshaAllah.

So, nak tahu apa itu detox dan bagaimana nak laksanakannya? Jom check sini

*******

APA ITU DETOX?

Detox adalah cara atau proses pembuangan racun atau toksin dari dalam tubuh. Dalam kehidupan sehari2, tubuh kita mungkin terkontaminasi zat racun. Zat2 racun ini boleh berasal dari banyak hal seperti makanan, kosmetik, minuman, udara, fikiran, kebiasaan buruk (merokok) & juga logam berat.

Tujuan detox adalah untuk mendorong sistem kekebalan agar bekerja efektif, memulihkan energy & membersihakan darah.

Manfaat Detox Bagi Tubuh Manusia
1. Membersihkan toksin dari dalam tubuh
- Pembuluh darah, usus besar, ginjal, paru2 & sistem limpa

2. Akan mendapatkan berat badan yang ideal kerana membakar lemak & mengeluarkan toksin dari dalam lemak. 

3. Meningkatkan stamina & daya tahan tubuh & juga boleh menyembuh penyakit.


Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Jom Detox Shaklee


Jom kita try DETOX SHAKLEE

πŸƒ PEPPERMINT GINGER PLUS
- Membantu kelegaan perut dengan mencegah kembung perut & melancarkan penghadaman.

πŸƒ HERBLAX
- Dengan adanya kandungan daun senna boleh membantu membersihkan kolon & mengelak sembelit.

πŸƒ DTX COMPLEX
- Kandungan Milk Thzitle membantu kelancaran detox badan dengan memelihara & menjana semula sel nanti.

πŸƒ ALFALFA COMPLEX
- Kandungan klorofil membantu menyingkirkan toksin & bahan tercemar keluar dari badan serta menyokong kesihatan buah pinggang.

πŸƒ VIVIX
- Kandungan antioksida & anti radang yang sangat tinggi membantu menyokong kelancaran proses detox keseluruhan badan

DETOX ni sangat penting kerana ini adalah punca kenapa ramai yang menghidap penyakit kronik..

Jom detox dengan Shaklee.

#1 
Penjual Shaklee Lekir Aktif
Berat Turun Selepas Amalkan Detox


#2 
Penjual Shaklee Sitiawan
Bebas Resdung

#3 
Pengedar Shaklee Sitiawan
Berjaya TTC



So Korang, macam biase kalau korang nak dapatkan vitamin Shaklee. Jangan segan nak hubungi Saya tau. Saya ada buat cod area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Bagi yang luar kawasan jangan risau Saya boleh pos untuk korang. Okay korang till we meet again.

Wana Mohd Tahir
Call/SMS: 0109749611