Friday, 25 March 2016

BAHAYA KEKURANGAN VITAMIN C

Korang...tau tak? Bahaya jika kekurangan Vitamin C.. nak tau sebabnya??


Bila Kita kekurangan Vitamin C, kulit Kita boleh jadi kering, lepas tu bersisik..kemudian jadi kasar dan berjerawat. Okay, ni baru dibahagian kulit yer.. meh check untuk bahagian badan yer

Okay, bila dibahagian badan,, kita akan cepat letih, lesu  kerana imuniti merosot jadi mudah dapat demam dan selsema. Ada tu mudah kena jangkitan seperti batuk berpanjangan dan bila ada luka di bahagian badan, luka tu lambat sembuh.

Seterusnya kalau dibahagian mulut...akan berlakulah bengkak gusi, gusi berdarah dan mudah terkena ulser. Sesetengah orang mudah stress, kemungkinan besar disebabkan kekurangan Vitamin C.

Korang tau tak, kolagen dalam badan pun boleh menyusut dengan cepat. Kolagen ni penting sangat. Paling bahaya bila kerosakan terhadap badan yang sering terdedah dengan bahan kimia, toksik, pencemaran dan makanan segera yang akhirnya menyebabkan kanser.


Kelebihan Vitamin C

Tu pentingnya Vitamin C dalam badan Kita,,supaya dapat mencegah perkara-perkara diatas daripada berlaku.Seperk ara lagi yang paling Orang Kita takut...ni paling ketara la,,WAJAH NAMPAK TUA...baca pun seramkan???

So apalagi,rajin-rajinlah telan Vitamin C.paling penting KONSISTEN setiap hari untuk kesan yang EXTRAORDINARY! Barulah bebas TANPA Plastic Surgery dan Injection.

Untuk dapatkan kesan muka dan badan yang asli...kena la rajin amalkan pengambilan Vitamin C. Tambahan pula, cuaca sekarang sangat memerlukan Kita terhadap Vitamin C.


Kalau korang tinggal di area Sitiawan ke Manjung, Korang boleh dapatkan khidmat COD dari Saya tau. Saya merupakan Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Lekir, Sitiawan dan Manjung. Kebetulan bulan April ni ada promosi Vitamin C dengan hanya membayar untuk 6 botol Vitamin C, korang boleh dapat 7 botol terus. 

Untuk Pertanyaan dan order boleh hubungi:



Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment