Sunday, 31 July 2016

3 SEBAB MENGAPA TEAM SAYA MESTI MENJADI PILIHAN HATI ANDA

3 SEBAB MENGAPA TEAM SAYA (FIGHTING SPIRIT)MESTI MENJADI PILIHAN HATI ANDA

1. Hanya menggunakan modal serendah RM69 sahaja untuk menyertai Team Kami tanpa perlu buat LOAN.

2. Sessi coaching akan diberikan percuma secara atas talian iaitu kelas maya dan kelas fizikal. 

3. Konsultansi sebelum dan selepas mendapat Vitamin akan diberikan secara berterusan.

Okay, ni baru 3 sebab. Banyak lagi sebab yang ternyata korang takkan menyesal bila terjebak dengan Team Kami.

Lets be a part of our team.

Kenangan Sewaktu National Conference Shaklee 2016

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

SERIK MENIMANG CAHAYAMATA GARA-GARA SEMBELIT

Siapa sini pernah mengalami sembelit sewaktu berpantang? Meh Saya kongsikan pengalaman Puan Najihah sewaktu berpantang, beliau mengalami sembelit. Sehinggakan beliau serik untuk menimang cahayamata lagi.

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)

TESTIMONI 2: NAJIHAH RAZALI

.

"ANAK KITA AQEEF SORANG JE LA YANG"
.
Masih ingat lagi kata-kata suami saya bila dia tengok saya sengsara akibat sembelit yang sangat teruk semasa pantang kan anak pertama kami, Aqeef Danial 6 tahun yang lepas.
.
Tapi tu lah, orang perempuan ni, teruk macammana pun pengalaman mengandung, bersalin dan berpantang, tak serik lagi nak baby lagi kan.
.
Teruk pengalaman sembelit saya. Lebih-lebih lagi suami tiada di sisi sebab saya berpantang di rumah mak kan. Bila rasa nak membuang tu datang, menangis-nangis saya menahan sakit. Gesa tu semacam gesa contraction. Nak sangat keluar tapi sakit sangat di bahagian dubur jadi saya tahan dari keluar.
.
Agak pelik juga sebab saya kena sembelit setelah 3 minggu berpantang. Saya minum air banyak dan makan oren sunkist dari awal berpantang seperti yang dicadangkan oleh nurse KK, tapi saya masih lagi kena sembelit.
.
Saya pergi ke klinik swasta dan doktor beri gel kebas dan ubat pelawas. Sapu dahulu di bahagian dubur sebelum nak membuang. Lega sikit sebab tak rasa sakit luka di bahagian tu, tapi tetap penuh penyeksaan nak mengeluarkan najis yang sudah mengeras tu.
.
Tak serik nak baby. Berpantang anak kedua saya ambil Set Postnatal Shaklee. Saya memang sudah mulakan dengan Set Prenatal semasa mengandung anak kedua ni.
.
Alhamdulilah bila tahu Ostematrix dalam Set Postnatal tu boleh membantu mengatasi masalah sembelit, malam pertama selepas bersalin tu je, terus saya makan 4 biji Ostematrix. Esok bangun pagi sangat lawas. Takde rasa seriau pun nak membuang walaupun baru je lepas bersalin.
.
Sepanjang pantang sehingga selepas pantang pun saya terus amalkan makan vitamin Shaklee. Alhamdulilah memang tiada masalah sembelit. Anak kedua dan ketiga, mereka memang Baby Shaklee saya.


Jika berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee secara COD dan Postage. Korang boleh hubungi Saya seperti alamat yang tertera dibawah atau boleh mendapatkannya secara pembelian terus di atas talian hanya perlu menekan button eSell untuk proses pembelian. Terima kasih.





Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

^BIG WHY Saya Untuk Terus Kekal Bersama Shaklee^

CINTA HATI MAMA
Bila tanya apa BIG WHY Saya. Of course la My little angels KHYRANAEEM. Diorang penguat semangat Sy untuk bangkit dari kegagalan lalu. 

Macam2 plan untuk diorang. Syukur sangat Sy involve dlm Shaklee ni. Banyak Sy belajar. Apa itu TARGET..Apa itu BIG WHY. Kalau nak di flashback kisah hidup ni..memang dah taknak toleh langsung ke belakang. Terlalu sedih untuk dikenang. Sy yakin takdir baru yg menanti Kami adalah yg indah2 belaka.

Sekarang ni target untuk membesarkan anak2, mendidik anak2 supaya menjadi Khalifah di dunia dan akhirat. Nak beri keselesaan untuk masa depan diorang.

Biarpun seawal kemunculan dlm bisnes Shaklee ni Sy blur taktau apa Big Why tapi kini Sy yakin yg Sy akan mewariskan legacy bisnes Shaklee Sy untuk mereka. Jadi Sy perlu kerja kuat utk sampai ke puncak. Sy tak kisah. Asalkan akhirnya nanti Sy dapat merasai kemanisan itu.

Sesungguhnya demi cinta hati Sy adalah Big Why Sy untuk bergelar 'Tokey Shaklee Jadian' dgn income 5 angka yg free debt freetime.. Aamiin


Korang Nak bersama Saya membina empayar didalam Shaklee? Korang boleh hubungi Saya disini yer.


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

Saturday, 30 July 2016

BEBAS DARI JERAWAT DAN MASALAH KESIHATAN

Masalah jerawat memang merunsingkan setiap kaum wanita. tapi tak kurang itu kaum adam pun tetap risau jugak masalah kulit berjerawat ni. Meh harini Saya nak kongsikan kisah Kakak kita yang berjaya mendapatkan kembali kecantikan wajahnya.


APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)

TESTIMONI 1: ASMIDA FAZELI
.



BEBAS DARI MASALAH JERAWAT DAN MASALAH KESIHATAN
.
Assalammualaikum...

Hai nama saya Asmida, saya berumur 30 tahun, anak pertama dari lima orang adik beradik. Saya sudah berkahwin dan kini menetap di Alor Setar Kedah.
.
OK dipendekkan citer, pada umur 30 tahun ini saya enjoy dengan
kesihatan optima hasil istiqamah dengan suplement semulajadi
Shaklee. Pejam celik, pejam celik dah 3 tahun saya mengamalkan vitamin Shaklee. Alhamdullilah memang tak pernah ke klinik atau hospital, farmasi jauh sekali.
.
Alhamdullilah dengan kesihatan yang Allah berikan, setakat hari ini
saya tiada masaalah kesihatan dalaman yang terok, selain masalah luaran iaitu masalah JERAWAT yang banyak di muka.

Saya memang bukan jenis suka mengunakan produk kecantikan atau krim-krim yang banyak dijual dipasaran sebab saya takot kulit muka semakin teruk. Saya cuma menggunakan pencuci sabun susu kambing untuk membersihkan muka dan compact powder jer bila kuar rumah.
.
Saya terjebak dengan vitamin Shaklee nie kerana saya selalu google tentang jerawat, banyak mengatakan sekiranya jerawat banyak ni badan kita banyak toksin dan perlu detoks. Detoks ada banyak jenis jadi saya memilih untuk detoks dengan vitamin sebab berbentuk tablets dan mudah untuk ditelan, jadi saya memilih vitamin shaklee untuk buang toksin dalam badan.
.
Sejak dari itu saya mengambil vitamin ALFALFA, VIVIX, VITAMIN C, GLA COMPLEX, GARLIC COMPLEX secara konsistent, bersama 3 liter air putih. Saya mengambil 10 biji Alfalfa, 6 biji Vitamin C, 2 biji GLA Complex dan 1 sudu tea Vivix dalam sehari.
.
Selepas 2 minggu pengambilan ia memang memberi kesan yang menakjubkan, jerawat berkurangan dan paling best dapat bonus lain iaitu badan semakin bertenaga, ringan tidak merasa letih dan paling best period teratur serta keputihan tiada.
.
Saya amat berpuas hati dengan kesan pengambilan vitamin dari Shaklee. Sehingga sekarang saya masih mengamalkan vitamin Shaklee untuk kesihatan yang berpanjangan. Vitamin ni bila sakit pun boleh diambil. Vitamin ni bukan ubat, ubat kita makan apabila sudah atau semasa sakit, tetapi vitamin perlu dan lebih baik diambil sebelum jatuh sakit.
.
Walaupun saya tiada sakit yang terok tapi saya perlu pelihara
kesihatan sebagai pencegahan supaya tidak sakit, Sebab bila dah sakit kita terpaksa bergantung dengan ubat. Bagi saya melabur untuk vitamin adalah lebih baik dari terpaksa melabur untuk menanggung kos hospital dan ubatan.
.
Alhamdulillah.. Yeahhhhhhhh sekarang saya bebas dari semua masalah kesihatan.
Sekian Terima kasih.

Korang nak dapatkan vitamin seperti Puan Asmida amalkan, korang boleh je hubungi Saya untuk COD ataupun melalui pos seperti alamat yang tertera dibawah atau boleh juga membeli secara online. hanya perlu mengklik button eSell dan ikuti arahan didalamnya.




PAGE: Khyranaeems Vitastore
Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

^VITAMIN PILIHAN KAMI SEKELUARGA UNTUK TINGKATKAN SISTEM IMUN^

#tsunamishaklee
#ptst9

Lately ni dekat ada kan kita dengar kita baca tentang penyakit yang kadang tu kita sendiri pun susah nak sebut term2 nya. Bila bercakap pasal imuniti. Mesti antara kita sangat menitikberatkan soal kesihatan keluarga. Sama la macam Saya.

Bukan takut sakit tapi mencegah daripada terkena sakit tu adalah lebih baikkan? Nak kata tak pernah sakit tu tipulah. Kita sendiri tahu bila Kita melangkah jer kaki keluar dari rumah macam2 radikal bebas boleh terkena kat Kita. So sebagai langkah untuk Kami anak beranak meningkatkan imuniti. Kami amalkan set imun booster Shaklee.

Setakat ni 3 vitamin ni memang sentiasa ada dirumah. Saya sendiri memang amalkan#GarlicComplex dan #VitaminC. Untuk anak-anak memang bagi dorang #ChewableVitaC jer. Ni antara manfaat vitamin yang Kami amalkan.


GARLIC COMPLEX
-------------
• Bertindak sebagai Antibiotik yg selamat dan Semulajadi.
• Mengandungi Spearmint iaitu membantu mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung.
•2 biji tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yg menyamai dgn 2 ulas garlic segar.
• Menurunkan kolestrol

VITAMIN C
---------
• Mengukuhkan sistem imun badan supaya menjadi sihat
•Tidak mudah terkena jangkitan @ jatuh sakit
•Memperbaiki simptom pendarahan
•Mengekalkan kolestrol sihat

CHEWABLE VITA C
--------------
• Meningkatkan sistem imun

Bila badan dah kebal potensi untuk kita dapat sakit kali kedua tu takde la berlarutan. Jadi penting sangat untuk tingkatkan imuniti keluarga kita.

Kalau korang nak supplement macam Saya dan anak-anak amalkan, Korang boleh hubungi Saya untuk konsultansi dan order kat sini yer.


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

^TIPS MENGUNJUNGI RUMAH TERBUKA SEWAKTU HARI RAYA^

#tsunamishaklee 
#ptst9 
#t21
#LiveAmazing 

Tinggal sehari je nak raya. Mesti ramai yang plan nak buat open house dan ada jugak yang tak sabar nak attend open house (Saya la tu..  )

Okey kat sini ada la tips menarik yang Saya nak share sebelum kita mengunjungi rumah terbuka. Sebelum tu nak suggest korang apa kata sediakan satu minuman yang boleh diminum oleh segenap lapisan usia. Nak tahu tak apa dia??

Tentulah PERFORMANCE DRINK. Best tau minuman ni. Dah la isotonik tapi tak bergas. Lepas tu kan, dia kasi kita tenaga lagi. So nanti korang yang minum akan lebih bertenaga nak pergi dari satu open house ke open house yang lain pulak.

Apapun, meh kita ikuti Tips- tips berguna ni yer:

TIPS MENGUNJUNGI RUMAH TERBUKA

Baiki Niat dan Tujuan.
- Memenuhi undangan adalah baik dalam kehidupan bermasyarakat kerana dapat mengeratkan silaturrahim dan saling bermaafan. Bukan untuk menunjuk2 pakaian cantik. Jagalah niat dan iman agar tidak terpesong.

Menepati Masa
- Hadir pada waktu yang sudah ditetapkan. Jangan datang time makanan dah habis. Kesian Tuan rumah dah nak kena masak lain pulak. Ikut time ok.

Menjaga Aurat
- Pakai pakaian yang sopan dan menutup aurat. Dilarang sama sekali bersalam bagi yang bukan mahram.

♡ Hormati Tuan Rumah
- Bagi salam pada Tuan rumah, sebelum pulang ucapkan terima kasih & mendoakannya supaya murah rezeki dan diberkati usia.

♡ Menjaga Akhlak & Tingkah laku
- Elak daripada sikap bangga diri sombong, riak takabbur dan perlahankan suara ketika berkunjung.

♡ Jaga Adab Makan
- Jangan ambil makanan berlebihan. Elak pembaziran. Sekiranya mempunyai penyakit dan alahan, makanlah makanan yang sihat & tidak melanggar pantang ( sebaiknya bawak bekal vitamin everywhere everytime)~~ Saya tambah! 

Memendekkan Tempoh Ziarah 
- Jangan duduk terlalu lama. Sekiranya tetamu ramai dan tempat terhad.

Jangan Mengata
- Jangan membanding2 kelebihan dan kekurangan rumah yang dikunjungi.

Utamakan Solat ( bagi yg muslim)




Dah dapat 9 Tips ni boleh la Korang pegi open house nanti . Pada yang plan nak buat open house boleh la order PERFORMANCE DRINK dengan Saya yer  seminggu lepas raya konfem sampai. Boleh la buat open house pulak.


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

Friday, 29 July 2016

^Minuman Energy Booster Shaklee Sesuai Untuk Memulakan Perjalanan Jauh^

#tsunamishaklee
P/S: Entry yang telah di copy paste dari FB Saya semasa bulan Ramdhan yg lepas.

Salam 27 Ramadhan 1437H

Sekejap je dah nak abis Ramadhan.  
Saya yakin mesti dah ramai yang buat persiapan untuk pulang ke kampung halaman masing-masingkan? 

Rasanya dari semalam pun dah ada yang mulakan perjalanankan. Apapun pastikan korang memandu dalam keadaan positif dan kekal bertenaga tau. Sebut pasal tenaga ni, saja la nak kongsi..Shaklee ada minuman untuk boost tenaga tau. Sesuai la dalam keadaan sekarang ni. Masing-masing tak sabar nak pulang ke kampungkan.. ada tu lepas kerja terus gerak..

Apa kata sebelum nak mulakan perjalanan tu kita minum dulu Performance Drink dan Cinch Energy Tea dulu. Best tau 2 minuman ni. Meh Saya share pasal Performance Drink dulu.
PERFORMANCE DRINK ni selain boleh tingkatkan metabolisme, ia dapat meningkatkan tenaga dan daya ketahanan fizikal tau. Ia juga boleh mencegah penyahidratan dan membantu mengekalkan paras gula tau. PERFORMANCE DRINK ni juga bukan je khas utk mereka yg nak mulakan travel jauh tapi iamya sesuai utk org yg berpuasa, cirit birit, keletihan dan kepeningan, para atlet, orang yang aktif, yang suka tidur lewat malam dan banyak lagi lah.

Sedap tau air ni rasa macam glukos oren pun ada tapi ia satu-satunya minuman isotonik bebas karbonat yang tiada perasa, pemanis dan pewarna tiruan. Yang bestnya PERFORMANCE DRINK pilihan dan diperakui oleh NASA tau. Sesuai la minum seisi keluarga. Kami anak-beranak memang suka air ni.

CINCH ENERGY TEA MIX pula merupakan minuman penggalak tenaga semulajadi. Ia boleh meningkatkan tenaga dan ketahanan badan. Cinch Tea ni tiada perasa tiruan,pewarna, bahan pemanis dan tanpa gluten. Bau Cinch Tea ni wangi sangat. Memang sesuai la utk korang yang suka minum kopi, soda atau manisan untuk kekalkan kecergasan beralih kepada CINCH ENERGY TEA MIX ni. Selain nak kekalkan tenaga, jangan tak tahu Cinch Tea ni boleh kuruskan badan tau. 

CINCH ENERGY TEA MIX ni daripada Matcha Green Tea Powder. Ia merupakan Teh Hijau gred tertinggi dari Jepun. Aantioksida yang sangat tinggi, energy booster dan metabolisme booster yang membakar kalori sehingga 4kali ganda tu.

So, dua air kuat ni memang wajib korang bawa utk travel jauh tau. Banyak sangat kelebihan air-air ni. Rugi rasanya kalau tak minum set energy booster ni. Nanti waktu berbuka cer try mix kan PERFORMANCE DRINK + CINCH ENERGY TEA + LEMON + MADU = SEDAP GILERR.. 

Nak info pasal air kuat ni? Korang boleh jer cari Saya kat sini ye. Selamat pulang ke kampung halaman semua. Hati2 dijalanan ingatlah orang tersayang. 

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

^Destinasi Idaman untuk Kesayangan Mama^


#tsunamishaklee


Bila bercakap tentang destinasi idaman Saya, banyak sebenarnya. Tapi dengan keadaan Saya bersama 2 permata hati..Saya memilih Langkawi,Malaysia dan Koh Lipe, Thailand..

Kenapa Langkawi dan Koh Lipe menjadi destinasi pilihan Saya?

Jujurnya, Saya tak pernah pun naik flight. Jadi Saya nak rasa pengalaman naik flight tu bersama cinta-cinta hati Saya iaitu KhyraNaeem. Sebab Mereka BIG WHY Saya memilih utk fokus bersama Shaklee. Sengaja pilih destinasi didalam negara khas utk hiburkan hati anak2 dulu.

Saya berhajat nak pergi tahun hadapan bulan SEPTEMBER 2017. Sempena hari lahir anak sulong Saya KHAYRA NAZNEEN. Dan masa tu jugak adiknya NAEEM AKMAL dah berusia 4tahun (dgn harapan Mama dah boleh handle 2beradik ni)

Mungkin ambil masa 3H2M kat Langkawi khas utk anak2. Lepas tu, barulah Mama bawak dorang ke destinasi pilihan Mama pulak iaitu Koh Lipe Beach. Nak lalui momen2 indah di pantai Koh Lipe yang well known as Maldives of Asia kan 

Dari Langkawi, Kami naik feri ke Koh Lipe. Bestkan..jalan udara dapat, jalan darat dapat...jalan laut pun dapat rasa..

Sambil bercuti dapat jugak menikmati keindahan alam ciptaan Ilahi kan.. tadabbur alam. 

Dari segi bajet Saya anggarkan dalam RM10k. Saya yakin dengan Shaklee Saya mampu utk realisasikan impian anak2 Saya. Tiada yang lain melainkan hanya utk memenuhi keinginan cinta hati Mama...KhyraNaeem. 

"Ya Allah, mudahkanlah urusan Mama utk bawa KhyraNaeem menikmati Destinasi Idaman pertama Kami." Aamin

DareToDream
Untill U Can Archieve It
#LiveAmazing


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

Thursday, 28 July 2016

Kenapa Saya Feeling Dengan Shaklee Collagen Powder


KENAPA SAYA FEELING DENGAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?
Saya mula2 rasa Collagen powder ni tahun lepas. Masa tu join beli tiket NC2015 dapat la woven bag. Dlm tu dapat free 4 stick Collagen. Apa lagi, memang tak lepaskan peluang la untuk cuba. Alhamdulillah diterima tekak.
Pada tahun ni bulan Mei 2016, Saya dapat sekotak Collagen daripada upline kesayangan Saya Mami @tinie badri. Mami hadiahkan sebab Saay perform well bulan sebelum tu. Seriously tak sangka ni.
Start 11/5/2016 Saya konsisten amalkan Collagen ni. Kebetulan 28/5/2016 Saya nak pergi National Conference Shaklee. Konfemlah nak nampak cun. 
Tahu tak, masa hari NC tu Saya dapat cabutan bertuah..nak tahu tak Saya dapat ape??Shaklee Collagen Powder...2kotak tu.fuhh lega..boleh la sambung berangan nak cun hari raya nanti. 
KESAN DARIPADA AMALKAN COLLAGEN POWDER.
Yes, memang nampak kesan. Saya rasa kulit muka jadi tegang selepas 5hari amalkan Collagen. Rasa fresh sangat bila Saya buat masker campur dengan Vivix sikit.

Dan yang bestnya, kat muka Saya ni ade macam biji kolestrol atau oil grands dan ade juga yang panggil milia. Dia hanya keluar kat muka sahaja. Ni disebabkan liang-liang pori tersumbat. Benda ni terjadi atas faktor pemakanan juga rasanya.
Ingat lagi masa last sem zaman study dulu sempat jugak Saya buat laser tau. Ya Ampun, sakitnya..try tuk tak ngalirkan air mata, tapi tak boleh dgn sendirinya keluar jugak..2 minggu jugak lah tak jumpa org
Kisah dulu la..

Tapi yang bestnya bila Saya dah amalkan Collagen ni memang nampaklah yg biji2 kat muka ni nampak nipis kat hidung ni. Saya pernah dengar sharing pasal milia ni..memang ambil masa yang lama untuk hilang. Saya tetap tunggu dan terus ikhtiar dengan vitamin Shaklee. Sebab baru kotak kedua pun dah nampak perubahan tu.
Kajian mengatakan collagen menyumbang 75% dari berat kita. Sebab collagen ni berfungsi menyambungkan sel dgn sel dan ia adalah bahan utama utk membina kulit, organ dalaman dan struktur tulang. Nak pulak Collagen Powder ni dari ekstrak kulit ikan merah. So faham2 la macamanakan? ikan merah tu kalau dipandang pun dah cantik belum lagi dimasak..konfemlah sedap. 
Korang kalau ada masalah macam Saya, bolehlah cuba Shaklee Collagen Powder ni..
Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

Wednesday, 27 July 2016

ADAKAH PRODUK SHAKLEE SELAMAT?

Hari ni rasa nak list up la vitamin Shaklee yg Saya amalkan ngan korang. Okay ni antara yang Saya makan dan yang Saya guna.
-Ostematrix
-Alfalfa
-Lecithin
-Esp
-Mealshakes
-Vitamin C
-Chewable Vita C
-Perfomance Drink
-Omega Guard
-Garlic
-Peppermint Ginger
-Collagen Powder
-Vivix
-Purifying Cleansing
-Herbal Blend
-Basic H
-Dish Wash
Banyak tak? Bukan ape, ada yang tanya Saya tak takut ke ada effect kat buah pinggang. Saya jawab je InshaAllah tak. Nampak konfiden kan Saya jawab.  Saya yakin sebab produk yang Saya ambil ni selamat lagi 1 semulajadi. So buat apa Saya nak risau kan.
Kajian berbillion USD dilakukan untuk R&D tau. Tak cukup dengan tu, Saintis yang melaksanakan kajian ke atas produk Shaklee bukan sorang dua tapi beratus tau. Dengan ada pengesahan KKM nya lagi. InshaAllah selamat.
Kalau kita faham konsep vitamin tu sendiri melengkapkan nutrisi yang lopong dalam badan kita. Konfem sapa yang mudah sakit tu pulun nak makan vitamin tau.
Kalau zaman dulu semuanya InshaAllah selamat. Tapi zaman sekarang ni, serba serbinya nak cepat sampai sayur buahan semua nak dibagikan masak cepat nak petik cepat. Bab sembur racun tak usah cakaplah.
Dan kalau nak tahu produk Shaklee takde paraben. Tahu tak paraben ni bersifat mengawet. Utk jangkamasa panjang ianya boleh memudaratkan si pengguna.
InshaAllah dalam Shaklee setakat ni apa yang Saya guna, yang Saya makan. Saya sangat puas hati. Alhamdulillah semakin hari semakin ramai yang dah meyakini Shaklee ni. Kat Malaysia je pun dah 60tahun. Multivitamin tertua Shaklee pun dah berusia 101tahun. Jadi kat situ pun dah boleh fikirkan.
SAYA GUNA SHAKLEE SAYA YAKIN DENGANNYA. DENGAN SHAKLEE USIA YG TUA PUN BOLEH JADI MUDA TAU..

Macam biasa pada Korang yang perlukan khidmat COD boleh roger Saya tau. Saya Pengedar Shaklee Manjung dan kawasan berhampiran. Kalau dok jauh nak khidmat pos. Pun Saya boleh. janji contact Saya tau.

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

Tuesday, 26 July 2016

Kisah Mama Khyranaeem dan COD barang ke customer

Bila dikenangkan balik memang tak sangka la Saya sorang yg pemalu ni boleh COD barang depan2 dengan customer yg Saya tak pernah kenal. Biasanya yg tu customer dari blog ngan hasil Sy edar flyers.
Dalam hati tu tiap kali nak COD mesti fikir macam2..boleh ke tidak aku ni nak berdepan ngan org. Alhamdulillah bila sampai masa COD. Sy berjaya je atasi semua tu..kadang tu dah terlebih ramah la pulak. 
Macam baru ni Sy ada COD barang kat area Sitiawan. Customer Pm kt FB. Tak sangka sebenarnya..customer Sy ni pernah PM Sy sebelum ni utk tanya pasal vitamin tapi dia tak beli pun. Masa tu tahun 2014. Dan nak jadikan rezeki tu, awal bulan Jun 2016 customer ni PM Sy semula..


Rezeki awal Ramadhan ni, Cust nak Lecithin dan Alfalfa..tapi Sy takde Alfalfa. Nasiblah Sy ada upline yg baik hati sentiasa jaga kebajikan Kami anak cucu nya..so dapatlah Sy COD pd cust Sy tu.
COD betul2 depan Kedai RM2. Time tu bawak escort sorang..elok je Mama bertukar tangan dgn cust. Escort pun terus ajak Mama masuk kedai dua ringgit..nak mainan. Huhu. Takpe la Sy layankan aje, rezeki anak pun yg Sy tumpang sebenarnya.
Kalau tak ambik stok dari upline Sy akan order online jer. Mudah sangat bisnes Sy ni..sampaikan org Gdex dah kenal la ngan Sy. "Hello kak,ada barang Shaklee ni..tunggu tempat biase yer"..Ok!. Haha..tu dialog standard la tu ngn driver Gdex.
Sy dok area kampung. Permintaan utk Gdex ni masuk ke kawsan tempat Sy memang susah la. Jadi dia akan drop kt kawasan yg ada dlm list selalu dia hantar barang je.
Biarlah macamane jauh jarak sekalipun, semua tu tak pernah membantutkan semangat Sy utk terus berjaya dalam bisnes Sy ni. Alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pergelengan tangan..Alang2 mandi biar basah.. 
Makanya Sy mesti teruskan misi Sy utk berjaya dlm bisnes yg Sy pilih ni.. 'Sungguh Aku telah jatuh cinta padaMu.....Shaklee'
Sy sentiasa doakan semua customers Sy dan anak cucu team Sy peroleh manfaat luar biasa hebat bila ambil vitamin Shaklee.
Terima kasih kesayangan semua sebab percayakan Saya. 
P/s: Ni saja share status FB masa bulan puasa buat pengunjung blog KhyranaeemVitastore. Macam biasa nak order or nak tahu info vitamin hubungi Sy kat bawah ni yer .

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE DAN BAGAIMANA PEMBELIAN SHAKLEE SECARA ONLINE MEMBANTU BISNES SAYA BERKEMBANG

Assalamualaikum, didoakan Kesayangan semua sihat yer. Okay, hari ni tergerak hati nak berkongsi dengan Korang kelebihan menjadi ahli Shaklee. Apa yang best bila join ahli ni?

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE


  • Bila jadi ahli Korang akan menikmati penjimatan belian barangan Shaklee sebanyak 15-20% dari harga runcit. 
  • Sekiranya pembelian mencapai had UV (point) minima sekurang-kurangnya 150 UV bersamaan lebih kurang RM450 dalam bulan yang sama, Korang layak menerima bonus sebanyak 5%
  • Peratusan bonus akan meningkat mengikut jumlah UV atau belian yang dibuat walaupun membeli hanya untuk makan sendiri sahaja.
  • Sekiranya ada pemberian bonus pada bulan yang Korang buat pembelian, bonus tersebut akan dimasukkan ke akaun korang selewat-lewatnya 15hb setiap bulan. Bestkan?
  • Jika Korang mendaftar dengan Saya, Korang akan dimasukkan ke dalam support group yang mempunyai pelbagai info tentang vitamin, bisnes dan amalan rohani. Tak kisah samaada untuk ahli yang join sekadar makan sendiri ataupun yang memang serius ingin berbisnes.
  • Sekiranya Korang terfikir untuk menjana pendapatan dengan Shaklee, InshaAllah korang akan diberi tunjuk ajar untuk berjaya, apa yang penting ada keinginan dan semangat.
  • Keahlian Shaklee adalah seumur hidup. Tetapi sekiranya dalam tempoh setahun setengah hingga ke dua tahun Korang tidak pernah membuat apa-apa pembelian, keahlian korang mungkin akan ditamatkan.
  • Sekiranya korang berminat dan mula nak serius untuk berbisnes, korang juga mempunyai peluang untuk mendapat bonus-bonus lain seperti cash insentif, bonus kereta, bonus melancong dalam dan luar negara.
  • Banyak lagi kelebihan bila menyertai Shaklee. So,tunggu apalagi, jomlah sertai Kami.



Bila baca kelebihan kat atas ni mesti korang terujakan?mesti tertanya-tanya macamana cara nak jadi ahlikan? Okey senang jer melalui 2 cara iaitu:

  1. Boleh mendaftar dan membuat bayaran yuran keahlian sebanyak RM68.90 (termasuk postage) untuk Semenanjung dan RM78.90 (termasuk postage) untuk Sabah & Sarawak kepada Pengedar Sah Shaklee yang berdaftar atau dengan Saya. sangat dialu-alukan.
  2. Sekiranya pembelian kali pertama mencecah 200UV bersamaan lebih kurang RM650, korang layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA  seumur hidup dan terus layak mendapat bonus pertama sebanyak 5%.
Sekiranya berminat, korang boleh mendaftar dengan Saya dan Korang akan dimasukkan ke dalam Group Coaching yang sangat bermotivasi tinggi, dikelilingi dengan mereka yang memiliki aura positif, Mentor-mentor bisnes dari pelbagai bidang dan yang penting dapat mengeratkan ukhwah fillah sesama insan dan matlamat akhir Kita sebagai hamba Allah.

BAGAIMANA PEMBELIAN SHAKLEE SECARA ONLINE MEMBANTU BISNES SAYA BERKEMBANG?

1) Dengan memiliki sebuah smartphone yang dilengkapi line internet, pembelian online dapat dilakukan dengan pantas. Hanya menaip www.shaklee2u.com.my setiap urusan jual beli hanya berlaku dihujung jari Saya dengan mudah dan pantas.

2) Dari segi postage, pihak Shaklee hanya mengenakan RM10.60 untuk setiap barangan yang di order tanpa mengira barangan itu banyak atau hanya 1 item. Saya hanya melakukan transaksi pembelian barangan Shaklee secara online sahaja ketika ini. Sebab jarak rumah dan branch jauh. Ianya mengambil masa 2 jam kalau nak pergi ke branch. Jadi solution yang mudah order online.

3) Apa yang paling penting tak perlu nak melabur dengan duit yang banyak semata-mata untuk menyediakan stok. cukup sekadar untuk stok makan sendiri dan stok yang mendapat permintaan pelanggan sahaja yang Saya beli.

4) Pembelian secara online ni sangat menjimatkan masa, tenaga dan wang sebenarnya. Sebab kita boleh order dan pos direct kepada pelanggan sekiranya Saya ada tuntutan kerja.

5) Kualiti barangan Shaklee selamat sebab setiap kali penghantaran pihak Shaklee akan meletakkan barangan didalam kotak yang dilengkapi security. Jika barang yang sampai ke tangan Saya rosak. Saya boleh return semula untuk tuntut ganti rugi. Tapi setakat ni Saya tak pernah lagi berbuat demikian. Semuanya baik, Alhamdulillah.

6) Dan yang paling best, ianya sangat fleksible, moveable. Tak kisah lah kat mana Saya berada, Saya masih boleh meneruskan bisnes Saya.

Okey, kepada korang diluar sana yang berminat untuk menyertai team Saya. Jangan segan silu Korang boleh je contact Saya. InshaAllah Kita sama-sama bantu sama lain untuk berjaya dalam bisnes ni ok. Contact je saya yer.




Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-9749611
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia


#anakkuwirakushaklee