Sunday, 24 July 2016

^First Aid Kit Semulajadi Mama^


Nampak tak gambar vitamin kat bawah ni. Kalau nak tahu, tula first aid kit Shaklee Sy dan Khyranaeem.
Vitamin-vitamin ni memang wajib ada kat rumah Sy. Bukan ape incase anak2 demam ke, melecur kena api ke, semput ke.. sementara nak bawak gi klinik. First action kita mesti dari rumah dulu kan.
Sy sendiri contohnya mudah diserang angin. Kalau salah makan ke badan jadi berangin perut akan jadi keras. Lepas tu, mula la Sy tak selesa nak bernafas. Jadi Sy suka makan ALFALFA ni. Sedikit sebanyak dia dapat lega kan sistem pernafasan Sy. Alfalfa pun sebenarnya bertindak membantu utk buang angin dan bantu utk kurangkan serangan Asthma.

Our First Aid Kit at Home

Macam HERBAL BLEND, kalau anak2 Sy badan dorang dedar Sy akan lumurkan Herbal Blend ni satu badan dorang. Anak2 Sy ni nak demam tak bagi signal tahu2 badan panas je. Bila Sy sapu krim ni, Alhamdulillah esok bangun pagi suhu panas tu turun. Dalam masa yg sama Sy bagi anak2 CHEWABLE VITA C. Sampaikan si Kakak kalau batuk ke selsema ke memang dia sendiri akan ambil chew C dan makan.
Sy teringat lagi masa tahun 2014 Sy ni ada alahan gatal2 kat kaki, sampai melecet la kaki. Memang buruk sangat kaki Sy time tu. Sy ambil VITAMIN E Sy picitkan sampai keluar cecair lepas tu Sy sapu. Seriously amazing esoknya luka kat kaki tu jadi kering. Parut luka tu jadi putih. Tu sebab Vitamin E ni bagus utk yg melecur kena api ke air panas ke..boleh terus sapu.
VITAMIN C ni Sy suka sebab bila rasa nak demam ke selsema atau gatal tekak Sy akan up kan dose vitamin C ni. Kalau tak Sy tak boleh nak tido. Vitamin C sangat membantu utk tingkatkn imune Sy.
Sementara nak ke klinik Kami dah rawat sendiri masalah kesihatan Kami
Secara semulajadi hanya dari rumah dahulu. Sy syorkan korang pun boleh tau.
Nak tahu lebih lanjut lagi tentang Vitamin yg patut korang jadikan First Aid Kit dirumah. Meh la rapat2 ngan Sy.

Korang yang berhampiran Sy di area Manjung, Sitiawan dan Lekir boleh dapatkan khidmat Sy secara COD tau. Sebab Sy Pengedar Sah Shaklee. Kalau nak pos pun boleh. Korang hubungi alamat kat bawah ni yer.

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-9749611
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment