Tuesday, 26 July 2016

Kisah Mama Khyranaeem dan COD barang ke customer

Bila dikenangkan balik memang tak sangka la Saya sorang yg pemalu ni boleh COD barang depan2 dengan customer yg Saya tak pernah kenal. Biasanya yg tu customer dari blog ngan hasil Sy edar flyers.
Dalam hati tu tiap kali nak COD mesti fikir macam2..boleh ke tidak aku ni nak berdepan ngan org. Alhamdulillah bila sampai masa COD. Sy berjaya je atasi semua tu..kadang tu dah terlebih ramah la pulak. 
Macam baru ni Sy ada COD barang kat area Sitiawan. Customer Pm kt FB. Tak sangka sebenarnya..customer Sy ni pernah PM Sy sebelum ni utk tanya pasal vitamin tapi dia tak beli pun. Masa tu tahun 2014. Dan nak jadikan rezeki tu, awal bulan Jun 2016 customer ni PM Sy semula..


Rezeki awal Ramadhan ni, Cust nak Lecithin dan Alfalfa..tapi Sy takde Alfalfa. Nasiblah Sy ada upline yg baik hati sentiasa jaga kebajikan Kami anak cucu nya..so dapatlah Sy COD pd cust Sy tu.
COD betul2 depan Kedai RM2. Time tu bawak escort sorang..elok je Mama bertukar tangan dgn cust. Escort pun terus ajak Mama masuk kedai dua ringgit..nak mainan. Huhu. Takpe la Sy layankan aje, rezeki anak pun yg Sy tumpang sebenarnya.
Kalau tak ambik stok dari upline Sy akan order online jer. Mudah sangat bisnes Sy ni..sampaikan org Gdex dah kenal la ngan Sy. "Hello kak,ada barang Shaklee ni..tunggu tempat biase yer"..Ok!. Haha..tu dialog standard la tu ngn driver Gdex.
Sy dok area kampung. Permintaan utk Gdex ni masuk ke kawsan tempat Sy memang susah la. Jadi dia akan drop kt kawasan yg ada dlm list selalu dia hantar barang je.
Biarlah macamane jauh jarak sekalipun, semua tu tak pernah membantutkan semangat Sy utk terus berjaya dalam bisnes Sy ni. Alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pergelengan tangan..Alang2 mandi biar basah.. 
Makanya Sy mesti teruskan misi Sy utk berjaya dlm bisnes yg Sy pilih ni.. 'Sungguh Aku telah jatuh cinta padaMu.....Shaklee'
Sy sentiasa doakan semua customers Sy dan anak cucu team Sy peroleh manfaat luar biasa hebat bila ambil vitamin Shaklee.
Terima kasih kesayangan semua sebab percayakan Saya. 
P/s: Ni saja share status FB masa bulan puasa buat pengunjung blog KhyranaeemVitastore. Macam biasa nak order or nak tahu info vitamin hubungi Sy kat bawah ni yer .

Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment