Saturday, 30 July 2016

^TIPS MENGUNJUNGI RUMAH TERBUKA SEWAKTU HARI RAYA^

#tsunamishaklee 
#ptst9 
#t21
#LiveAmazing 

Tinggal sehari je nak raya. Mesti ramai yang plan nak buat open house dan ada jugak yang tak sabar nak attend open house (Saya la tu..  )

Okey kat sini ada la tips menarik yang Saya nak share sebelum kita mengunjungi rumah terbuka. Sebelum tu nak suggest korang apa kata sediakan satu minuman yang boleh diminum oleh segenap lapisan usia. Nak tahu tak apa dia??

Tentulah PERFORMANCE DRINK. Best tau minuman ni. Dah la isotonik tapi tak bergas. Lepas tu kan, dia kasi kita tenaga lagi. So nanti korang yang minum akan lebih bertenaga nak pergi dari satu open house ke open house yang lain pulak.

Apapun, meh kita ikuti Tips- tips berguna ni yer:

TIPS MENGUNJUNGI RUMAH TERBUKA

Baiki Niat dan Tujuan.
- Memenuhi undangan adalah baik dalam kehidupan bermasyarakat kerana dapat mengeratkan silaturrahim dan saling bermaafan. Bukan untuk menunjuk2 pakaian cantik. Jagalah niat dan iman agar tidak terpesong.

Menepati Masa
- Hadir pada waktu yang sudah ditetapkan. Jangan datang time makanan dah habis. Kesian Tuan rumah dah nak kena masak lain pulak. Ikut time ok.

Menjaga Aurat
- Pakai pakaian yang sopan dan menutup aurat. Dilarang sama sekali bersalam bagi yang bukan mahram.

♡ Hormati Tuan Rumah
- Bagi salam pada Tuan rumah, sebelum pulang ucapkan terima kasih & mendoakannya supaya murah rezeki dan diberkati usia.

♡ Menjaga Akhlak & Tingkah laku
- Elak daripada sikap bangga diri sombong, riak takabbur dan perlahankan suara ketika berkunjung.

♡ Jaga Adab Makan
- Jangan ambil makanan berlebihan. Elak pembaziran. Sekiranya mempunyai penyakit dan alahan, makanlah makanan yang sihat & tidak melanggar pantang ( sebaiknya bawak bekal vitamin everywhere everytime)~~ Saya tambah! 

Memendekkan Tempoh Ziarah 
- Jangan duduk terlalu lama. Sekiranya tetamu ramai dan tempat terhad.

Jangan Mengata
- Jangan membanding2 kelebihan dan kekurangan rumah yang dikunjungi.

Utamakan Solat ( bagi yg muslim)




Dah dapat 9 Tips ni boleh la Korang pegi open house nanti . Pada yang plan nak buat open house boleh la order PERFORMANCE DRINK dengan Saya yer  seminggu lepas raya konfem sampai. Boleh la buat open house pulak.


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment