Wednesday, 31 August 2016

SAKIT TAPAK KAKI IBARAT MEMIJAK BARA API TU

Teringat pulak pengalaman Saya masa melahirkan anak kedua tahun 2013 dulu, Saya pernah tau sakit tapak kaki ibarat memijak bara api tu...sengsara giler!!

Sakit tumit kaki

Masa tu hari- hari ngadu kat arwah man kaki sakit. Korang bayangkan lah kalau setiap kali nak turun dari katil tu Saya sampai berjengkit-jengkit la nak berjalan. Dah lah rumah Saya ni guna lantai mozek. Memang tu salah satu punca jugaklah tapak kaki ni sakit.

Dalam masa yang sama kita pulak baru lepas habits pantang. Pantang anak kedua time tu, orang kata bila dah ada anak sulong ni pengalaman pantang tu memang tak jaga beriya la. Mana nak layan ragam anak yang nak perhatian kita lagikan.

Sampailah satu hari Saya jumpa satu testimoni dalam Facebook pasal sakit tapak kaki hilang lepas makan pil kalsium Shaklee. Saya ni time tu taktau pun apelah Shaklee ni. Saya terus folo and baca ulangkali siap gugel lagi ape tu Ostematrix Shaklee.
Penjual Shaklee Lekir

Alhamdulillah, akhirnya Saya call jugak Pengedar Shaklee tu dan Saya akhirnya makan vitamin Ostematrix. Korang nak tahu, sangat amazing lepas 2 bulan Saya konsisten makan vitamin. Sakit tapak kaki Saya hilang.

Saya dah cuba amalkan Ostematrix Shaklee ni..kalau korang ada masalah macam Saya meh la try vitamin ni. Eh kebetulan pulak harini last day promo Ostematrix Buy 6 free 1.  Saya memang tak lepaskan peluang nak buat stock sendiri. Bekalan untuk hari depan katanya 😉










FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: khyranaeems_vitastore
✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Wednesday, 24 August 2016

SET KULIT CANTIK SHAKLEE

Parut Jerawat Hitam?
Kulit Kusam?
Tona Kulit Tak Sekata?
Kurang Keyakinan Diri..
Orang Pandang Pelik...

Okey, semua kat atas ni mesti mengganggu korang yang ada masalah kulitkan? Tak kira la wanita atau lelaki. Konfem rasa tak best je kan..

Meh nak share ngan korang apa yang patut Korang ambik untuk penjagaan kulit wajah korang . Ni dia 5 supplement terbaik untuk kulit cantik!
Set Gorgeous Shaklee

🍃 ALFALFA - wajib ambik untuk detox. Let say kalau orang lelaki yg merokok, jangan harap lah nak dapat kesan yg cepat ye sebab kena detox kasi clean & clear toksin yang Ada Kat dalam badan tu. Wanita pun sama bila dah detox baru boleh apply supplement lain. Jadi mudahlah vitamin nak serap dalam badan tu.

🍃OMEGA GUARD - Bagus untuk melancarkan pengaliran darah kat muka kita. Sebab dalam Omega ni ada omega 3. So bagus untuk badan. Kalau kata ada jerawat yg bengkakkan muka tu. Makan Omega dia boleh surutkan bengkak jerawat tadi.

🍃 VITAMIN C - Membantu pembentukan kolagen supaya kulit jadi cantik, gebu dan cerah.

🍃 VITAMIN E - Membantu untuk menghilangkan parut jerawat, dapat mengembalikan tona kulit yang sekata serta antioksidan untuk awet muda tau.

🍃 ESP - Kaya protein yg boleh membantu membina sel-sel kulit baru, menganjalkan kulit Serta dapat menghilangkan parut.

* Esp, Vitamin C dan Vitamin E ni best kalau dapat buat masker tau.

So, kalau kata tak larat nak mekap tebal utk tutup cela2 kat muka tu..meh ambik vitamin dulu. Nanti muka dah cun just apply mekap nipis2 je kat muka tu.. APA tunggu lagi

Hubungi Saya untuk konsultansi terbaik dan sekiranya korang berada di area Lekir, Sitiawan dan Manjung. Perkhidmatan COD turut dilakukan di kawasan ini.

#tsunamishaklee
#ptst9
#liveamazing
#setkulitcantik




FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: khyranaeems_vitastore
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Tuesday, 23 August 2016

LANDMARK STUDY SHAKLEE SATU-SATUNYA MILIK SHAKLEE?

Mengapa Roger Barnett memilih untuk jadikan Shaklee sebagai Landmark Study? Sebab beliau nak buktikan kat semua
Penjual Shaklee Lekir

betapa berkesannya bila ambil vitamin Shaklee sebagai pelengkap nutrisi harian.

Jadi satu kajian telah dilakukan ke atas 3 golongan iaitu mereka yang tak makan vitamin, mereka yg makan vitamin selain Shaklee dan mereka yang makan Shaklee.
Pengedar Shaklee Lekir Manjung

Kajian ini telah dibuat dan diketuai oleh Dr.Gladys Block. Dr. Block ni merupakan Doctor yang mencipta piramid makanan.

Akhirnya keputusan dari kajian telah membuktikan yg vitamin Shaklee memang terbaik.

Shaklee dah membuktikan yang produknya layak berada dikelas teratas dengan melaburkan berbillion USD demi menjaga kualiti vitamin bukan sahaja untuk meyakinkan para Shaklee Independent Distributor dalam berkongsi kebaikan Shaklee tapi demi kepentingan pengguna pengamal vitamin Shaklee itu sendiri.

Klik Sini untuk kupasan lebih teliti.

#tsunamishaklee
#ptst9
#liveamazing
#landmarkstudy
#landmarkstudyshaklee




FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: khyranaeems_vitastore
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Saturday, 20 August 2016

PULIH DARI KANSER SELEPAS MENGAMALKAN VIVIX

Kisah Barbara yang pulih Dari kanser payudara selepas mengamalkan Vivix.

Pd Oct 2006, Barbara disahkan menghidap kanser payudara. Beliau mempunyai 2 lumpectomies atau benjolan dan terpaksa menjalani kimo, herception.

Vivix untuk Kanser Payudara


Setelah habis sesi kimo beliau mencuba shaklee. Masa tu dia ambik Nutriferon, vitalea, ostematrix dan vitamin c. sehinggalah 6bln sblm check up terakhir, beliau mencuba Vivix.

Doktor bagitahu ujian darah beliau sgt baik.
Beliau tanya Doktor ada tak penawar utk penyakit dia? Doktor cakap 'tidak'!
Tetapi  doktor cakap ada bahan utk merawat kanser payudara telah dijumpai.

Mereka menegaskan ianya blh mengelakkan kanser payudara dan kanser prostat. Untuk buat ujian klinikal menelan kos 1 million tau. Barbara pun tanya apa  bahan tu? Doktor jawab RESVERATROL! 

Vivix pulihkan kanser

Barbara pun apa lagi, dia pun bukak la rahsia yg dia ambil VIVIX selama 6 bulan. Secara umum kita memang tahu dalam vivix ada Resveratrol. Doktor tu punyalah terkejut bila dia tahu yg Barbara orang pertama yg pulih dari kanser payudara dengan kandungan Resveratrol yg Ada dalam vivix tu.

Moralnya nak bagitahu sebotol vivix jauh lebih murah daripada kajian Doktor tu ;)

#tsunamishaklee
#ptst9
#liveamazing
#vivixlovers




FB: Wana Mohd Tahir PAGE: Khyranaeems Vitastore 
IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231  
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Thursday, 18 August 2016

^KONSISTEN AMBIL OSTEMATRIX MESTI DAPAT KESAN MACAM NI^

Siapa yang dah konsisten ambik ostematrik mesti dapat rasa perubahankan.
Oil Kalsium Shaklee

» Mesti tidur lebih lena

» Kalau yang selalu sakit kepala lagi2 migrain mesti dah makin kurang sakit .

» Tiada masalah sembelit jika ambil 4biji sebelum tido bangun esok best sangat masuk toilet lancar...kalau tak boleh jugak 4biji upkan 6biji

» Bila tido lena esok bangun pagi cergas je dan takde sakit2 badan

» Kalau time datang haid konsisten ambik 4biji InshaAllah PMS pun takde..

» Paling best kita dapat tulang yang sihat dan mengurangkan risiko untuk dapat osteoporosis.

Best sangat-sangat ostematrik ni sebab ianya bukan sekadar pil kalsium biasa tetapi lengkap dgn vitamin D dan magnesium.
Best kan???

So, korang bila lagi nak dapatkan kesan-kesan mantap lagi menyengat ni? Boleh contact Saya yer. Sementara promo bulan ni. Rugi tau kalau tak grab Ostematrix ni.



FB: Wana Mohd Tahir 
 PAGE: Khyranaeems Vitastore 
 IG: khyranaeems_vitastore 
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Wednesday, 17 August 2016

^KULIT YANG CANTIK BERMULA DARI DALAM^

Credit Picture: Sinar Harian
Edit by:khyranaeemsvitastore.blogspot.com

'Kulit yang cantik bermula dari dalam' percaya tak? Kena percaya sebab sel2 dari dalamlah yang nak mencantikkan kulit muka kita yang kat luar ni.

Ni antara rangkaian vitamin yang saya dah cuba dan ada yang Saya ambil mengikut kesesuaian kulit muka Saya. Setakat ni Saya serasi sangat dengan Alfalfa, Vitamin C, Esp, Collagen Powder dan sekarang tambah garlic. Rahsia orang korea putih gebu makan garlic. Tapi Saya tak lalu nak telan mentah so ambil pil jer.

Vivix pun Saya sempat amalkan juga, pastu baru ambil collagen. Memang nampaklah perubahan muka. Saya masih amalkan untuk dapatkan kesan yg lagi tiptop lah.
Set Kulit Shaklee

Dalam masa yang sama jadikan vitamin c dan Esp tu masker. Boleh campur vitamin E juga. Sesekali tepek collagen juga. Best tau kesan lepas masker ni. Sekarang ni dah berjinak-jinak dengan set skincare Nutriwhite. InshaAllah bakal cukupkan koleksi untuk diri sendiri.

Sekiranya korang inginkan pertanyaan lanjut berkaitan set penjagaan kulit atau untuk order. boleh tanya Saya yer. InshaAllah kosultansi terbaik dari Saya.

#tsunamishaklee
#liveamazing
#FightingSpiritFamily
#KhyranaeemsEmpire769

FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: khyranaeems_vitastore
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Tuesday, 16 August 2016

^DERITA SAKIT TUMIT KAKI MENYUCUK TEMUI PENAWAR^

Siapa pernah menderita tumit kaki menyucuk? Saya sendiri pernah melalui pengalaman derita sakit tumit kaki ni. Tapi hari ni bukan nak berkongsi pasal Saya tapi kisah seorang Puan yang merupakan seorang tukang jahit yang mengalami sakit tumit kaki menyucuk kini temui penawarnya. Meh kita baca cerita Puan

Sakit Tumit Kaki Temui Penawar

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera.
Berumur 53 tahun, saya adalah seorang surirumah dan tukang jahit sejak 36 tahun dahulu. Sehingga sekarang pun saya masih mengambil upah menjahit. Selama 36 tahun yg lepas, saya tiada mengalami masalah kesihatan yang teruk. Sehingga lah pada hujung tahun 2015, saya mula merasai kelainan pada kaki sebelah kanan saya.

Saya berasa sangat sakit di bahagian tumit apabila hendak bangun tidur pada setiap pagi. Rasa macam dicucuk-cucuk dengan jarum. Pada mulanya saya tak ambil kisah dan menganggap ianya akan pulih sendiri.

Tetapi lama kelamaan, sakit tumit tersebut tidak hilang malah bertambah teruk sehingga menyukarkan  saya untuk berjalan dan menjahit. Kawan-kawan ada mencadangkan supaya pergi ke klinik dan farmasi atau berurut. Semua yang dicadangkan saya cuba tetapi sakit tidak juga berkurang.

Saya memberitahu perihal masalah saya ini kepada anak saya yang merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Lalu beliau mencadangkan supaya saya mengambil vitamin Ostematrix dari produk Shaklee. Saya mengamalkan vitamin Ostematrix dengan konsisten setiap hari. Dengan izin Allah, sakit mula berkurangan pada pengambilan botol pertama. Saya teruskan pengambilan botol kedua dan merasakan sakit tumit tersebut hilang sepenuhnya.

Saya tidak mahu mengambil risiko sakit tumit  berulang lagi lalu saya teruskan dengan mengambil Vivix pula untuk kesihatan saya secara menyeluruh.
Penjual Shaklee Lekir

Oh ya, semasa saya mengamalkan Ostematrix, terdapat juga kesan lain yang saya alami. Sebelum ini, saya mempunyai masalah sembelit. Tetapi dengan Ostematrix, masalah sembelit saya tiada lagi. Malah, berat badan saya berkurangan dari 69kg ke 65kg.

Kini, saya berasa sangat lega kerana dengan adanya Ostematrix dan Vivix serta izin dari Allah, masalah kesihatan saya bertambah baik untuk meneruskan kehidupan bersama keluarga tersayang.

Terima kasih Shaklee.

TESTIMONI DARIPADA PUAN ARBAYIAH BT. MAT NOH
=====================================
Untuk pengetahuan korang, bulan Ogos 2016 merupakan promosi Ostematrix. Jika korang ingin mendapatkan Ostematrix dengan harga murah, korang boleh hubungi Saya ok.

FB: Wana Mohd Tahir PAGE: Khyranaeems Vitastore IG: khyranaeems_vitastore
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Sunday, 14 August 2016

^BUAT KERJA DARI RUMAH PUN DAPAT BONUS?^

Betul ke buat kerja dari rumah pun dapat bonus ni? Apa pulak tak betulnya, betul la kawan2. Surirumah sekarang bukan sekadar buat kerja rumah je tau. Tapi boleh jana income lagi. :-)

Nak tahu Saya buat ape dengan bonus Shaklee? Ni lah antara barang-barang keperluan yg Saya beli.  Buku, pampers, susu anak,shawl arabic, baju raya anak2,servis kereta...ish banyak gak la bonus Shaklee ni membantu Saya.

Tak lupa bonus Shaklee untuk topup stok vitamin kami sekeluarga. Ada lebih Saya beli tools utk bisnes Saya. Macam cop, flyers, stok sampul poslaju..semua tu penting utk kegunaan bisnes Saya.

Alhamdulillah dengan Shaklee nak jana berapa income pun boleh tau. Dari 2angka, 3angka kemudian 4angka. InshaAllah mantain utk 5angka pun boleh. Tapi ni bukan usaha sehari dua tau. Ia adalah usaha setiap hari yang istiqomah.
Pengedar Shaklee Manjung

Apapun, berapa pun yang Kami dapat, jangan lupa untuk berkongsi degan insan lain yang memerlukan. Zakat sedekah jangan dilupakan biarpun kuantitinye sikit tapi bila istiqomah InshaAllah boleh tambah jadi banyakkan.

Itulah uniknya bisnes Shaklee Kami. Bukan bonus yang jadi ukuran tapi kepuasan membantu orang tu sebenarnya. Bila dah ada duit. Duit tu lebih kepada pilihan utk kebahagian keluarga. :)

#tsunamishaklee
#ptst9
#bisnesdarirumah
#liveamazing




 FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: khyranaeems_vitastore
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Friday, 12 August 2016

PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN PANGKOR DAN TAIPING

Penjual Shaklee Pangkor

Assalamualaikum, harini nak share pasal Pengedar Shaklee Kawasan Pangkor dan Taiping la dengan korang. Mana tahu Korang yang berhampiran nak try vitamin Shaklee kan. Kisah bermula apabila Puan Latifah Omar ni mengambil langkah yang bijak untuk mencuba set kulit masa tu. Maklumlah beliau bakal mendirikan rumah tangga masa tu. Saya ingat lagi Puan Latifah kita ni mesej saya bagitahu yang dia nak ambil ESP dan Vitamin E. Kebetulan Puan Latifah ni mengadu yang dia juga menghidap senggugut setiap kali datang bulan. Bila dah terang pasal harga runcit dan harga ahli. Puan Latifah tertarik untuk menyertai team Saya. Pada awalnya hanya sekadar untuk makan sendiri tapi kini sudah bergelar seorang SID.
Penjual Shaklee Taiping

Jangan taktahu, Puan Latifah juga mempunyai ilmu dalam bidang nutrisi. Ini kerana beliau ada menghadiri bengkel yang dianjurkan oleh pihak Shaklee. Dan lagi Puan Latifah juga boleh beri tunjuk ajar kepada mereka yang mengalami senggugut dan ingin mencuba set hamil. So kepada Korang yang berada di Pangkor atau di area Taiping yang memerlukan khidmat Puan Latifah. Korang boleh la hubungi Puan Latifah yer.

Penjual Shaklee Taiping




FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: khyranaeems_vitastore
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Wednesday, 10 August 2016

TAK PERLU BELANJA MEWAH NAK GEMBIRAKAN HATI ANAK

Assalamualaikum. Teringat petang semalam. Selesai je urusan Saya di KWSP. Saya terus bawa anak-anak ke playland yang terletak di Giant Manjung. Tak perlu belanja mewah pun untuk gembirakan hati diorang.

Kami pergi bertujuh. Kebetulan juga Saya dan kawan memang cuti setiap Isnin dan selasa. Jadi tulah hari weekend kami bersama anak-anak. Anak Saya bukan main seronok dapat main dengan kawan-kawan. Setiap kali ada kelapangan Saya rajin juga bawa diorang kesini.
Pengedar Shaklee Manjung

Sekadar mengisi aktiviti untuk anak-anak je sebenarnya. Penat bermain, dorang request nak minum cendol pulak, kononnya Saya nak bawa diorang cuba cendol Kak Zai yang terletak berhampiran Sekolah Samudera. Sayangnya makanan dah abis sebab Kami sampai lambat. Lain kali la pergikan.

Balik rumah anak-anak dah kekenyangan sebab Saya bawa diorang makan laksa, cendol dan ABC kelapa di gerai makan yang terletak teluk muroh Padang Tembak, Lumut.
Penjual Shaklee Sitiawan

Buat pengetahuan semua, Giant Manjung antara port Saya menjalankan bisnes Shaklee tau. Maksudnya, kalau kata customer yang tinggal di area Manjung bolehlah jumpa Saya kat sini bila servis COD vitamin Shaklee.

Okey lah semua sampai bertemu di entry yang lain yer. Ostematrix Shaklee masih promosi tau. So jangan segan silu nak dapatkannya. Tak tahu Ostematrix ape? Meh roger Saya meh.. ;)



FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: khyranaeems_vitastore
✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Tuesday, 9 August 2016

PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN TELUK INTAN DAN SABAK BERNAM

Assalamualaikum. Harini nak share lagi Pengedar Shaklee Saya Kawasan Teluk Intan dan Sabak Bernam. Kakak kita ni namanya Puan Saadiah Arbain. Korang yang berada di sekitar kawasan Kakak kita ni kalau nak dapatkan bekalan vitamin Shaklee jangan segan silu untuk hubungi Kak Saadiah yer.
Pengedar Shaklee Kawasan Sabak Bernam

Kak Saadiah juga ada pengalaman dalam membantu anaknya sembuh daripada Kanser Lymphoma. Boleh hubungi Kak Saadiah ye kalau korang nak vitamin Shaklee. Moga membantu.
Vivix Bantu Sembuh Kanser Lymphoma

















Monday, 8 August 2016

PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN LEKIR

Assalamualaikum. Hai Korang, kalau nak tahu Saya adalah Pengedar Shaklee Kawasan Lekir tau. So, andai kata Korang memerlukan cadangan Vitamin yang bersesuaian dengan kesihatan yang Korang sedang alami. InshaAllah Saya cuba untuk membantu sedaya mungkin.
Kawasan Lekir Manjung

Kepakaran Saya adalah berkaitan Set Kurus, Set Kolestrol dan Set Sendi. Jika Korang ingin mendapatkan khidmat Saya secara COD atau Pos.. Korang boleh hubungi Saya seperti butiran di bawah. Dan jika Korang ingin menyertai team Saya untuk menjana pendapatan dalam Shaklee, jangan malu untuk hubungi Saya Okay! InshaAllah Saya cuba bantu Korang. Jom bersama Saya membantu ramai orang jadi sihat. :)
Pengedar Shaklee Manjung


FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: khyranaeems_vitastore
✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Sunday, 7 August 2016

PENGEDAR SHAKLEE : KAWASAN GOPENG KAMPAR BATU GAJAH

Assalamualaikum. Khas untuk kawan-kawan kesayangan semua yang berada di Gopeng, Kampar dan Batu Gajah. Jika nak cari vitamin Shaklee moh kome boleh berhubung dengan Kakak manis ni. 


Apa-apa berkaitan vitamin atau untuk konsultansi ke, kome boleh je roger Kakak ni yer. Tiga kawasan ni dah jadi tawanan beliau dah. Jangan malu jangan segan kome hubungi je Puan A'bidatul ye. Bukan sebarang SID tau, Tapi SID yang bertanggujawab dan mampu memberikan konsultansi dengan baik.

Friday, 5 August 2016

KALSIUM PENTING UNTUK MENGATASI MASALAH PENYUSUAN

Kalsium penting untuk mengatasi masalah penyusuan kerana dalam badan kita kalsium merupakan elemen yang diperlukan oleh tubuh. Kalsium penting untuk membina dan menghasilkan tulang yang kuat. Kalsium bukan sahaja khusus untuk ibu yang menyusu tetapi kalsium juga diperlukan oleh wanita hamil dan juga bayi. 40% daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium adalah kandungan mineral terbesar dalam badan kita.

Kita mudah kehilangan kalsium terutamanya golongan wanita yang datang haid, mengandung, menyusu dan menopos. Purata kita akan kehilangan kalsium adalah sebanyak 400-600mg kalsium setiap hari. Oleh itu 1000mg kalsium diperlukan sehari secara puratanya.

Selain daripada kalsium, pengambilan protein penting untuk membaiki sel. Bila sel sihat ia dapat menyerap vitamin dengan sempurna.Kalsium seperti mineral lain yang akan berinteraksi dengan nutrien lain. Untuk membantu penyerapan vitamin B12, ia memerlukan vitamin D untuk penyerapan dan vitamin C untuk penyerapan lebih berkesan.

Berbalik kepada penyusuan susu ibu, kebanyakan para ibu mengalami masalah susu berkurangan semasa datang bulan atau haid.Ini kerana semasa haid kalsium dalam darah menjadi rendah dan ia memberi kesan kepada si ibu.  Susu ibu mengandungi antibodi yang dapat meningkatkan sistem imunisasi bayi. Banyak sebab sebenarnya mengapa kalsium penting. 

Antara sebabnya pemakanan kita hari ini kandungannya daripada factory made. Ia boleh mereputkan tulang. Jadi kepada ibu-ibu yang mengalami masalah susu kurang, boleh je cuba Ostematrix untuk dapatkan kalsium yang dilengkapi dengan kandungan magnesium, Vitamin D dan mineral lain bagi memastikan fungsi kalsium dimanfaatkan secara optimum. Selain Ostematrix, set penyusuan Shaklee juga membantu masalah penyusuan tetapi korang juga kena rajin mengepam bukan sekadar mengharapkan vitamin semata.

Sempena bulan Ogos ini,Shaklee ada promosi Ostematrix. Beli 6 dapat 7 botol. Harga sangat mampu milik. Jika ingin mendapatkan vitamin secara COD Saya adalah Pengedar Shaklee untuk area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Sekiranya ingin mendapatkan vitamin secara pos pun boleh. Korang hubungi je Saya.

Wana Mohd Tahir
0102114231
Shaklee Lovers




Wednesday, 3 August 2016

Penangan Dia Akhirnya Mama Akur

Penangan dia akhirnya Mama akur! :D . Yer, Mama terpaksa akur yang pil kalsium iaitu Ostematrix Shaklee banyak membantu kesihatan Saya.

Kisah Saya bermula dengan OSTEMATRIX Shaklee. Bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta..dah cinta terus tangkap sayang.
Begitulah ibaratnya kisah Saya bersama Shaklee. Hanya membaca testimoni seorang Doktor yang mengamalkan OSTEMATRIX Shaklee untuk masalah sendi, hati terus terpaut.

Sebenarnya Saya mengalami masalah tapak kaki yang boleh dikatakan kronik juga semasa berpantang anak kedua. Setiap kali bangun pagi, mesti sakit terincut-incut bila nak berjalan pijak lantai. Saya beranggapan mungkin kesan daripada proses berpantang anak kedua.

Kekurangan kalsium barangkali. Jujurnya sewaktu proses kehamilan anak kedua Saya memang culas minum susu. Situasi ini berulang hampir setiap hari. Secara tak langsung ia sangat mengganggu aktiviti harian Saya. Apa yang boleh Saya gambarkan saat itu ialah seperti berjalan diatas bara api.

Saya sebenarnya cukup takut nak mencuba sebarangan supplemen ni. Tapi disebabkan tapak kaki yang terlalu sakit dan hasil kajian Saya ke atas setiap testimoni yang SID kongsikan di facebook  dan google akhirnya Saya tawakkal beranikan diri untuk cuba Ostematrix.

Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan OSTEMATRIX selama dua bulan..tapak kaki Saya dah tak sakit lagi. Saya dapat bangun tidur dengan gembira tanpa risau untuk memijak lantai.

Syukur sangat!!sehingga ke hari ini, kalau tertinggal nak telan OSTEMATRIX pun kaki Saya takkan rasa sakit yang berlarutan. Benarlah bagai dikata, vitamin bukan ubat...sebaliknya ia adalah pelengkap nutrisi seharian.


Kita kaum wanita ni dengan kalsium berpisah tiada tau, sebabnya bila lepas melahirkan anak kalsium kita berkurangan tau. Bahaya kalau menghidap Osteoporosis. Kita dah bagi kalsium pada baby. Lepas tu bila time period pun kalsium ditarik.

Tu yang setengah orang perlukan Ostematrix untuk atasi masalah macam senggugut la. Ada juga yang terkena sembelit semasa berpantang. Waktu ni la kalsium sangat diperlukan. Ostematrix Shaklee ni lengkap dengan magnesium, vitamin D, Zinc, kuprum dan boron. So kalau nak cari pil kalsium, pastikan benda yang Saya share ni ada dalam pil kalsium korang yer.


Benda baik tak elok didiamkan, jadi buat korang yang mengalami situasi macam Saya, masih tercari-cari produk apa nak makan, produk apa nak amal..Nah Korang patut cuba vitamin Ostematrix dari Shaklee. Serius…kesannya sangat luar biasa. Cuba tau.. Sekian..

Psstt..Korang, Ostematrix promo bulan ni. Cepat-cepat hubungi Saya tau. Kalau nak COD area Manjung, Sitiawan dan Lekir..korang roger jer. Nak mintak pos pun Saya boleh tau. Cari Saya naa.

Shaklee Lovers,
Wana Mohd Tahir
0102114231

Tuesday, 2 August 2016

KEUNIKAN BANGUNAN HOME OFFICE SHAKLEE DI PLEASANTON, CALIFORNIA

[Keunikan Senibina Home Office Shaklee di Pleasanton, California]



Buat pengetahuan semua bangunan Shaklee di Pleasanton telah direkabentuk oleh Arkitek terbilang -Gensler.

Ia merupakan bangunan yang berkonsepkan mesra alam dan mesra pengguna. Ia selari dengan konsep yang dipegang oleh Shaklee iaitu "Selamat, Berkesan dan Mesra Alam" ~ Living in Harmony with Nature.

Dengan rekabentuk yang serba moden dan maju, sebahagian besar bahan binaan yang digunakan adalah bahan2 semulajadi dan ada juga penggunaan bahan kitar semula termasuklah dari segi warna, dinding, lantai, bumbung, karpet. 

Sistem pengcahayaan melalui cahaya luar secara semulajadi. Penggunaan sensor pergerakan bagi mengawal suis lampu bertujuan untuk penjimatan tenaga. Penghadang tingkap yang dikawal oleh sensor elektrik bagi membolehkan 80% cahaya luar menerangi ruang dalaman dan pada masa yang sama menapis kepanasan.

Bahan-bahan kayu dan pintu pula di ambil dari kawasan hutan mampan. Tanaman landskap yang dijaga rapi terdiri daripada sebahagian tumbuh tumbuhan botanik yang terdapat didalam produk Shaklee.

Bangunan ini menggunakan sistem pengudaraan semulajadi, yang bermaksud tiada penyaman udara dipasang di seluruh bangunan tersebut. Selain daripada udara luar yang bebas masuk melalui lubang2 binaan, sistem pengudaraan juga dihasilkan oleh satu kipas 'gergasi' yang dipasang dari bawah lantai bangunan.

Menurut perkongsian mereka yang telah pergi ke Home Office shaklee di Pleasanton, bangunan ini terbahagi kepada beberapa bahagian seperti bahagian pentadbiran, dewan taklimat, makmal ujikaji dll.

Di sana juga terdapat meja dan kerusi pertama yang digunakan oleh Dr Forest C. Shaklee. Terdapat replika VIVIX yang sangat besar di ibu pejabat Shaklee.Apa yang menarik dihati Saya, terdapat satu gong besar yang akan dipalu setiap kali jualan Shaklee mencapai RM1 juta di seluruh dunia.

Di bangunan ini ada tempat di mana para saintis Shaklee akan menjalankan ujikaji terhadap semua produk Shaklee. Paling bangga dihati Saya bila terdapat gambar2 para Masters Coordinator Shaklee dari seluruh dunia termasuk dr Malaysia dlm frame yg digantung pada satu sudut dlm bangunan ini.

Sedikit sebanyak perkongsian Saya berkaitan bangunan ibu pejabat Shaklee di Pleasanton, California. Kisah in Saya ambil melalui perkongsian kakak sulong kami dalam OMS group iaitu Kak Najihah Abdul Mutalib dan super upline Saya ummi Mai Md Saupi  dan hasil carian Saya di gugel. 

Moga Saya dan anak2 Shaklee A'bidatul Mu'tadillah Motolani Ifa Omar Saadiah Arbain NurHa RosLi dapat sampai ke Home Office Shaklee di Pleasanton tahun 2018 nanti. Jom korang sertai team kami boleh dapat free trip janji gigih berusaha dalam Shaklee.

Wana/0102114231
#tsunamishaklee 
#bisnesdarirumah
#ptst9
#LiveAmazing

Monday, 1 August 2016

^Riang Ria Raya Mama dan KhyraNaeem Di Lumut^

Assalamualaikum. Apa khabar kesayangan semua. Didoakan korang semua sihat dan sentiasa berada didalam rahmat Allah SWT. 

Diam tak diam harini dah 28 Syawalkan..banyak ke lagi undangan rumah terbuka yang Korang terima? Erm, Saya takde dah. :D Rasa petang ni nak share dengan korang aktiviti masa raya haritu la dengan anak-anak.

Masa raya kedua haritu Kami pergi beraya di rumah Mak saudara Saya di Kampung Bakar Bata Beruas, Perak. Rumah adik arwah Mak. Balik dari Beruas bawak Kakak-kakak, anak-anak dan anak buah singgah kat Lumut. Bukan buat apa pun. Saja nak abadikan kenangan hari raya kami je.

Dalam sibuk kami berposing, Saya bagi peluang pada anak-anak main kat playground. Ni la masanya nak bersantai dengan adik beradik kan. Bukan senang nak jumpa dorang. Ni la masanya nak berlibur.

Saya ni anak bongsu, bila ada kakak-kakak or abang-abang balik memang seronok sangat. Kena pulak riuh rendah anak-anak buah. Ya Allah seronoknya nikmat berkumpul bersama keluarga ni.

Okaylah korang, sampai sini dulu cerita Saya. Meh Saya belanja gambo raya Kami kat Lumut. Kot Korang tak pernah lagi datang ke Lumut yang terletak di Perak Bumi Bertuah, silalah ye datang ke sini kome-kome semua. : D . Best habaq hang..daa. 





With loves,
Wana Mohd Tahir
Shaklee Lovers
0102114231

GOUT BERPUNCA DARIPADA ASID URIK YANG TINGGI!



Sebelum Saya bercerita lebih panjang, jom Kita kenali apa itu penyakit gout. Gout didefinisikan sebagai sejenis penyakit sendi atau arthritis. Gout boleh menyerang sesiapa sahaja, golongan lelaki yang memiliki berat badan yang berlebihan dan mengikut salasilah keluarga yang mempunyai gout, lebih mudah diserang. Manakala kaum wanita yang usianya menghampiri menopause juga berkemungkinan boleh diserang gout.

Sakit yang menyerang sendi sendiri dan mengakibatkan bengkak di bahagian buku lali dan lutut. Penyakit gout ini terjadi akibat berlebihan asid urik. Asid urik adalah sejenis bahan kumuhan yang berasal daripada sejenis protein yang dipanggil purin. Ia boleh ditemui dalam pelbagai makanan seperti kacang merah, hati, daging dan kacang polong. Gout boleh terjadi tanpa sebab yang jelas. Badan kita membuang kumuhan melalui urin. Bagi penghidap gout, asid urik berlebihan tidak dibuang dan dikumpul dalam sendi.


Tanda-tanda bagi sakit gout:


  • Sakit gout akan menyerang ibu jari kaki
  • Ibu jari kaki yang diserang gout akan jadi kemerahan, panas
  • Serangan gout biasanya berlaku secara tiba-tiba.
  • Bahagian yang diserang gout menjadi bisa biarpun sekadar tiupan angin.
  • Jika tidak dirawat sakit gout boleh berlarutan satu ke dua minggu.
  • Sakit gout juga boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari-jari.


Komplikasi Akibat Sakit Gout:

Pesakit gout biasanya mempunyai asid urik yang tinggi dan boleh berkumpul dibawah kulit dan akan membentuk benjolan yang dipanggil 'tophi'. Terdapat asid urik yang berkumpul di saluran air kencing ( urinari) dan ia boleh terjadinya batu karang. Pesakit gout juga kebarangkalian boleh menghidap penyakit moden yang lain seperti:

  • Obesiti
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Diabetis
  • Lemah batin / Impotensi
  • Sakit Jantung

Cadangan untuk melegakan kesakitan biasanya pesakit Gout boleh mandi dengan air suam sebab ia boleh baiki peredaran darah disekitar sendi yang tidak boleh bergerak. Ia juga boleh melegakan bengkak dan penghabluran asid urik. Boleh juga guna pek ais untuk menghilangkan bengkak. Selain itu boleh juga mengambil langkah detox dengan Vitamin Shaklee. Antara vitamin Shaklee yang boleh membatu sakit gout adalah:



  • VIVIX - Menggalakan pembentukan mitochindria dalam sel dan melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel.
  • OMEGA GUARD - Mempunyai DHA dan EPA yang mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit gout.
  • ALFALFA COMPLEX - Bertindak menyingkirkan toksik secara lembut dari dalam badan.
  • PERFORMANCE DRINK - Dapat mengelakkan tubuh dari menjadi dehydrate dan memastikan tubuh cukup kandungan gula dan air.
Disini ada beberapa testimoni Pesakit Gout yang telah sembuh dengan mengamalkan vitamin Shaklee. Moga dapat memberi manfaat kepada semua. Seperti biasa jika memerlukan khidmat COD di area Manjung, Sitiawan dan Lekir, boleh terus menghubungi Saya. Tapi sekiranya memerlukan khidmat pos, Saya sedia membuat pengeposan seluruh Malaysia.




VIVIX UNTUK GOUT




PAGE: Khyranaeems Vitastore
Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-2114231
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia