Wednesday, 21 September 2016

KONONNYA MINUM VIVIX UNTUK BATU KARANG TAPI LAIN PULAK YANG JADI

Saya teringat dulu arwah mak pernah mengidap sakit Batu karang. Kesian sangat Mak waktu tu. Tapi dulu, kami tak kenal pun Vivix ni ape benda. Arwah Mak dulu guna rawatan alternative lepas disahkan doktor Mak ada Batu karang. Berbeza dengan kisah Puan Suhaila Abdul ni, konon minum Vivix untuk Batu karang tapi lain yang dapat. Jom kita ikuti kisah Puan Suhaila yer.
Vivix Shaklee Untuk Sakit Batu Karang

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya Nor Suhaila Abdul , dikenali sebagai Kak Su.Saya berusia 40 tahun.Saya ingin berkongsi cerita tentang pengalaman saya menggunakan produk Shaklee.

Sebelum ini kulit saya tidak pernah mengalami masalah sehinggalah saya melahirkan anak yang ke 3.Muka saya dipenuhi jerawat dan kulit saya mulai kusam dan kering.Jeragat mulai naik di pipi dan juga di bahagian hidung.Saya memang pernah mencuba berbagai produk kecantikan dan suplimen tapi semuanya tak pernah kekal.Sehinggalah saya diperkenalkan oleh adik ipar saya iaitu kolegen Shaklee.Saya mencuba sebanyak sekotak.Tapi selepas itu saya stop sebab saya memang tak konsisten makan kolegen tersebut.

Suatu hari saya diserang sakit dibahagian pinggang sebelah kiri sehinggakan saya tidak dapat bangun dan sakit yang amat sangat.Selepas mendapatkan rawatan doctor, disahkan bahawa dibahagian kiri buah pinggang saya terdapat batu karang.Doktor memberikan saya ubat pecahkan batu karang.Saya makan sampai habis ubat tersebut tetapi rasa sakit dan kencing tidak lawas masih saya alami.Disamping masalah batu karang  saya juga mengalami masalah tekanan darah rendah serta sering pening  dan juga period yang tidak datang selama setahun lebih.

Selepas bertanyakan kepada adik ipar dan membaca tentang testimony  suplimen Shaklee, saya bertekad ingin mencuba VIVIX.Selepas mencuba vivix selama sebulan secara konsisten, perkara pertama yang menggembirakan saya ialah , saya sudah datang period dan kali ini period adalah selama 9 hari dimana sejak anak dara period saya hanya 4 hari sahaja.Setiap bulan period saya datang dengan konsisten selama 9 hari.Tanpa saya sedari, rasa sakit dulu sudah tidak dirasai lagi .Saya tidak lagi mengalami sakit dibahagian buah pinggang kiri,tiada lagi masalah kencing kotor serta tidak lagi mengalami sakit kepala keterlaluan seperti dulu.Malahan jarang sekali berjumpa doctor untuk rawatan.. Saya ni memang tidak konsisten makan vitamin, tapi dengan vivix, boleh dikatakan  saya akan minum setiap hari sebelum tidur tanpa terlupa.Kesan lain yang saya rasai pada badan adalah sangat berbeza dari dulu.Saya tidak mudah letih menguruskan 5 anak di rumah dan mengurus anak murid disekolah. Minum vivix asalnya sebab  nak sembuhkan sakit batu karang.Tapi banyak pula yang lain yang dapat kesan tip top.

Dan yang paling memeranjatkan saya ialah gambar ini.Saya sendiri tidak menyedari perubahan pada kulit muka dan wajah sendiri sehinggalah saya menjumpai gambar lama ini.                                                                          
Kesan jeragat dan kulit kusam mulai pudar dan tona kulit semakin sekata.Dan kini saya mula konsisten semula pengambilan kolegen shaklee bagi mendapatkan hasil yang lebih umphhh….

Sehingga ke hari ini bukan saya sahaja yang mengamalkan produk Shaklee malahan seisi rumah saya mulai dari si kecil yang berusia 3 tahun sehinggalah suami saya.

Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan Shaklee kerana dengan usaha saya mengamalkan Shaklee dan dengan izinNya kesihatan saya semakin baik.Alhamdulillah.Sehingga kini saya adalah pengguna tegar VIVIX…I love vivix very much…muahhh ckit…
Pengedar Shaklee Manjung Aktif

Bestkan kalau dapat kesan yang macam ni. Vivix ni memang bagus tau, antara product number 1 terbaik dalam dunia. Dapat repair sell diperingkat DNA lagi. Mulanya untuk merawat masalah Batu karang tapi akhirnya boleh dapat kulit muka yang cantik. Berbaloi sangat dengan Vivix ni.

Okey, kalau korang yang tinggal do area Lekir, Sitiawan dan Manjung nak dapatkan khidmat COD. Korang boleh hubungi Saya tau. Tapi, sekiranya korang berada diluar kawasan jajahan Saya tapi masih mahukan seleksi vitamin semulajadi Shaklee Dari Saya, don't worry Saya boleh pos kat korang. Hubungi Saya yer.








FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Saturday, 17 September 2016

PENGALAMAN 30TAHUN LEBIH BERGELUMANG DENGAN NIKOTIN KINI LENYAP

Mula- mula mungkin sekadar mencuba tapi lama- lama dah jadi ketagih pulak. Inilah yang terjadi pada saudara Nasiruddin Sulong, pengalaman 30tahun lebih bergelumang dengan nikotin kina lenyap bila beliau memilih Vivix sebagai penyelamat kesihatan beliau. Jom Saya komgsikan pengalaman Encik Nasiruddin Sulong.

Merokok Membahayakan Nyawa


Assalamualaikum…Semangat Pagi semua ☺

Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak.

Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya  mengamalkan produk Shaklee yaitu VIVIX.
Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kalau ingat itu…

Dalam hati ada niat nak berhenti merokok tetapi selalunya gagal, kegagalan itu saya sendiri tak tau pasal apa hehee…Sampai pada satu masa anak sedara saya perkenalkan Shaklee. 5 September 2013 saya mulai mengkonsumsi VIVIX.. awalnya hanya untuk menjaga kesehatan aja & tidak ada maksud untuk berhenti merokok...saya minum 1sdt setiap mlm sebelum tidur…

Minggu pertama takde apa2 kesan hanya saja badan lebih bertenaga, masuk minggu kedua mulailah perasaan berkecamuk ada apa gerangan…kenapa dengan aku ni…kenapa rokok ni tak abis lagi dah 3hr dah ni…rasanya pun dah mulai hambar…setiap pagi biasanya aku minum nescafe tetapi sejak kebelakangan ini kenapa rasa nescafe ni pun jadi lain macam…mulai dari situ lah saya pun bulatkan tekad untuk berhenti merokok…niat sudah kuat nak berhenti dan semangat pun kena kuat juga…

Banyak ujian yang saya lalui dari kawan2 yang asik cakap “halah kejap je tu nanti hang sambung merokok lg hehehe” tetapi saya kuat kan diri dan mental saya untuk buktikan kalau saya boleh berhenti (lagi pun saya dah puas dah merokok hehehe)…Ada doktor kata kalau nak berhenti merokok harus slow-slow tak boleh terus berhenti kerana nanti akan ada simptom2 setelah berhenti merokok ni seperti sakit kepala, selesma, batuk2 dan byk lg…tapi Alhamdulillah saya tak ada simptom2 itu kemungkinan dikarena VIVIX telah back up saya untuk tidak merasakan simptom2 tersebut…

Saya amalkan VIVIX selama 1bulan 15hari (1botol VIVIX je) setelah VIVIX habis saya minum VITALEA dan bila vitalea habis saya masih tetap minum lg tetapi tak selalu minum bila sang isteri tercinta ingatkan baru lah saya minum, Alhamdulillah dah 2thn saya berhenti merokok…sekarang ni saya just minum VITA-C sehari 1 biji je…

Demikianlah perkongsian saya bersama produk Shaklee “VIVIX”, semoga pengalaman saya ini boleh membantu anda-anda yang ingin berhenti merokok dan untuk jadi lebih sehat dan bertenaga…

Terima Kasih Shaklee

Testimoni Berhenti Merokok Vivix

Testimoni Vivix



Syukur, Encik Nasiruddin bijak membuat keputusan untuk berhenti merokok, walaupun ianya sukar tapi ianya boleh di atasi dengan adanya supplement Shaklee. Pucuk pangkal hati. Bila hati mengatakan tidak kepada rokok, InshaAllah semua perkara boleh diatasi. Yang penting ingat insan tersayang.

Jika ada diatara adik-beradik, saudara-mara atau Raman taulan korang yang memang berhajat nak berhenti merokok tapi taktau ape solution yang terbaik, korang boleh refer perkongsian saudara Nasiruddin ni. Moga dapat membantu.

Untuk order atau konsultansi , korang boleh hubungi Saya seperti alamat yang tertera dibawah ni yer. 😊



FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 📱Call/SMS/Whatsapp: 010.9749611
 🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

PENGALAMAN 30TAHUN LEBIH BERGELUMANG DENGAN NIKOTIN KINI LENYAP

Mula- mula mungkin sekadar mencuba tapi lama- lama dah jadi ketagih pulak. Inilah yang terjadi pada saudara Nasiruddin Sulong, pengalaman 30tahun lebih bergelumang dengan nikotin kina lenyap bila beliau memilih Vivix sebagai penyelamat kesihatan beliau. Jom Saya komgsikan pengalaman Encik Nasiruddin Sulong.

Merokok Membahayakan Nyawa


Assalamualaikum…Semangat Pagi semua ☺

Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak.

Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya  mengamalkan produk Shaklee yaitu VIVIX.
Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kalau ingat itu…

Dalam hati ada niat nak berhenti merokok tetapi selalunya gagal, kegagalan itu saya sendiri tak tau pasal apa hehee…Sampai pada satu masa anak sedara saya perkenalkan Shaklee. 5 September 2013 saya mulai mengkonsumsi VIVIX.. awalnya hanya untuk menjaga kesehatan aja & tidak ada maksud untuk berhenti merokok...saya minum 1sdt setiap mlm sebelum tidur…

Minggu pertama takde apa2 kesan hanya saja badan lebih bertenaga, masuk minggu kedua mulailah perasaan berkecamuk ada apa gerangan…kenapa dengan aku ni…kenapa rokok ni tak abis lagi dah 3hr dah ni…rasanya pun dah mulai hambar…setiap pagi biasanya aku minum nescafe tetapi sejak kebelakangan ini kenapa rasa nescafe ni pun jadi lain macam…mulai dari situ lah saya pun bulatkan tekad untuk berhenti merokok…niat sudah kuat nak berhenti dan semangat pun kena kuat juga…

Banyak ujian yang saya lalui dari kawan2 yang asik cakap “halah kejap je tu nanti hang sambung merokok lg hehehe” tetapi saya kuat kan diri dan mental saya untuk buktikan kalau saya boleh berhenti (lagi pun saya dah puas dah merokok hehehe)…Ada doktor kata kalau nak berhenti merokok harus slow-slow tak boleh terus berhenti kerana nanti akan ada simptom2 setelah berhenti merokok ni seperti sakit kepala, selesma, batuk2 dan byk lg…tapi Alhamdulillah saya tak ada simptom2 itu kemungkinan dikarena VIVIX telah back up saya untuk tidak merasakan simptom2 tersebut…

Saya amalkan VIVIX selama 1bulan 15hari (1botol VIVIX je) setelah VIVIX habis saya minum VITALEA dan bila vitalea habis saya masih tetap minum lg tetapi tak selalu minum bila sang isteri tercinta ingatkan baru lah saya minum, Alhamdulillah dah 2thn saya berhenti merokok…sekarang ni saya just minum VITA-C sehari 1 biji je…

Demikianlah perkongsian saya bersama produk Shaklee “VIVIX”, semoga pengalaman saya ini boleh membantu anda-anda yang ingin berhenti merokok dan untuk jadi lebih sehat dan bertenaga…

Terima Kasih Shaklee

Testimoni Berhenti Merokok Vivix

Testimoni Vivix



Syukur, Encik Nasiruddin bijak membuat keputusan untuk berhenti merokok, walaupun ianya sukar tapi ianya boleh di atasi dengan adanya supplement Shaklee. Pucuk pangkal hati. Bila hati mengatakan tidak kepada rokok, InshaAllah semua perkara boleh diatasi. Yang penting ingat insan tersayang.

Jika ada diatara adik-beradik, saudara-mara atau Raman taulan korang yang memang berhajat nak berhenti merokok tapi taktau ape solution yang terbaik, korang boleh refer perkongsian saudara Nasiruddin ni. Moga dapat membantu.

Untuk order atau konsultansi , korang boleh hubungi Saya seperti alamat yang tertera dibawah ni yer. 😊



FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Friday, 16 September 2016

Buku Motivasi Untuk Menarik Magnet Kebahagiaan

Assalamualaikum, saja nak share ngan korang buku kegemaran Saya. Buku yang bagi Saya motivasi untuk menarik magnet kebahagiaan.

Merawat Kebahagiaan


Law of Universal Attraction Magnet Kebahagiaan. Ni la buku LUA. Saya eksaited sangat nak dapatkn buku ni masa tengok geng2 Shaklee share pasal content buku ni. Minda separa sedar. Dorang dok cakap buku LUA- buku LUA..

Tertanya-tanya la jugak buku ni pasal ape. Once dah dapat detail pasal buku ni, Saya terus cari kat kedai buku online. Time tu Saya beli kat bookcafeonline tak silap. Ternyata buku ni sangat memberi inspirasi dan penuh dgn motivasi. Saya suka sangat. Harga pun mampu milik.

Tengoklah punya Saya suka sampai nak uzur dah rupa buku tu..buku2 ilmiah ni Saya suka ulang2 baca. Tengok content yg boleh dijadikan rujukan, Saya mesti salin point2 penting. Dan lagi, penulis buku ni Saudara Zuhairi Nopiah ni pernah bagi talk masa tahun 2005 kat Port Dickson.

Puas Saya belek2 detaila penulis, tu yg perasan..eh inikan Ateh. Time tu Saya baru je start dapat kerja library. Then kena kursus 3minggu kat Port Dickson. Tak sangka lepas 10 tahun Saya dapat baca karya beliau. Korang kalau yg suka membaca dan baru nak menanam minat membaca boleh la dapatkan buku ni as your collection yer. Serius cakap memang best!

Okey korang, happy sabtuday! ;) sekadar review untuk sharing bersama kawan-kawan semua.

#tsunamishaklee
#ptst9
#bisnesdarirumah
#liveamazing




FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Saturday, 10 September 2016

VITAMIN ANTIOKSIDAN MAMPU MILIK PILIHANKU

Kalau tanya Saya apa vitamin antioksidan Saya..jawapannya tentulah Sustained Released Vita C Shaklee. Vitamin antioksidan mampu milik pilihan hati Mama!
Vitamin C Shaklee Ada Bioflavanoids

Nak tahu tak SEBAB apa Saya gemor sangat Vitamin C Shaklee ni? Antara sebab utamanya ialah ianya:

• Murah 
• Kuantiti banyak ada 180biji
• Tahan lama
• Pelbagai guna
         • Tingkatkan imun badan
         • Boleh buat masker
         • Ada kolagen kat dalamnya
         • Elak alahan
         • Boleh legakan resdung
         • Kalau rasa nak demam tu 
            Cepat2 telan Vita C ni
         • perlindungan berkekalan
         • bagus utk jerawat

So, Saranan Saya setiap rumah wajib ada SR Vitamin C ni tau. Serius bagus. Dah la pelbagai kegunaan dan banyak sangat manfaat yang kita boleh dapat bila kita amalkan Vitamin C ni.

Badan kita memerlukan 1000mg vitamin C tau dalam badan. Mungkin ade yang cakap malas nak telan vitamin C ni, nak ganti dengan buah Oren jer la. Tapi korang yakin ke boleh telan 80biji oren dalam masa sehari? Kalau tanya Saya, konfem tak larat kot!
Pengedar Shaklee Lekir Aktif

Kalau nak tahu, radikal bebas mudah serang sel darah merah dalam sel darah ada lubang.  Jadi kolestrol yang masuk akan terbentuk plug. Radikal bebas juga akan menyerang colagen kita bila colagen kurang tu kulit cepat kedut. So vitamin c penting untuk atasinya.

Lagi satu, sape makan Oren peel off yang putih tu.Penting tau yang putih tu sebab kat situ ada citrus bioflavonoids. Bioflavonoids ni penting sebagai enjin untuk buat vitamin C bekerja. Kalau mkn vitamin C tinggi 1000mg pun tak guna kalau takde bioflavonoids.

Buah oren kan ada lapisan putih lepas kulit tu.Kita Kalau makan mesti buangkan sebab pahit. Sebenarnya itu yang penting tau. Sebab tu vitamin C shaklee hadir sekali bioflavonoids tu.

So sebagai jalan penyelesaian, hanya amalkan 1 atau 2 biji je caplet vitamin c setiap hari jer, mudah sangat. Kalau nak makan Vitamin C, sila pilih vitamin C Shaklee tau sebab ade bioflavonoids.

Utk info & Order, Korang boleh jer contact Saya kat sini.


#tsunamishaklee
#ptst9
#liveamazing




FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

^ESP NI SPECIAL SANGAT MASA PERTAMA KALI MINUM^

Esp ni special sangat masa pertama kali minum waktu tu dah abis pun tempoh berpantang 44hari tau. 
Esp Shaklee Soya Protein

Saya minum setiap pagi. Sebab Esp ni bagus utk orang yg ade gastrik macam Saya ni. At least boleh la cover sampai nak jumpa nasi time lunch kan..

Strecthmark pun makin pudar mungkin dek penangan protein yang ade dalam Esp tu kan. Paling Saya teruja bila minum Esp ni, anak Saya kulitnya jadi cerah tau. Nak kata kan masa lahir takde la putih mana pun. 

Agaknya lepas Saya konsisten Esp dan bagi anak direct menyusu badan time tu memang nampak sangat perubahan kat kulit anak time tu.

Kalau time check up kat klinik tu takda lah teruk sangat bmi dia berbanding anak sulong dulu. Ni antara #shakleeeffect Saya selepas mengamalkan Esp Shaklee.
Set Menyusu Shaklee

#tsunamishaklee
#ptst9
#esplovers
#liveamazing




FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: wana_jual_shaklee
✏EMAIL: cikwana@gmail.com
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Thursday, 8 September 2016

PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN BANDAR SRI DAMANSARA, KEPONG DAN SELAYANG

Hai korang, ada ke pengunjung blog Saya ni yang tinggal di area Bandar Sri Damansara, Kepong Dan Selayang? Kalau ada meh nak habaq men, kalau korang nak vitamin Shaklee korang boleh Cari Puan Nurha tau. Sebab Puan Nurha ni Pengedar Shaklee kawasan Bandar Sri Damansara, Kepong Dan Selayang. Korang hubunginya beliau yer.
Pengedar Shaklee Selayang

Puan Nurha ni merupakan seorang Pengedar Shaklee yang aktif dibawah seliaan Saya. Puan Nurha juga sangat komited orangnya. Beliau berkebolehan dalam memberi konsultansi berkaitan Set Resdung dan Set Kulit Shaklee tau. So korang jangan segan silu untuk mendapatkan khidmat beliau yer. InshaAllah Puan Nurha dapat membantu korang. Kat bawah ni ada details contact beliau. Silalah yer 😊
Pengedar Shaklee Kawasan Kepong

SOYA NON-GMO JENAMA TERBAIK DUNIA MENJADI PILIHAN RAMAI

Soya non GMO jenama terbaik dunia menjadi pilihan ramai?mesti tertanya-tanya jenama apa la kan? Kalau nak tahu soya non-GMO yang ada dalam ESP Shaklee la yang jadi pilihan Saya.
Soya Shaklee

Beza tau Esp Shaklee dengan produk yang kat pasaran ni ialah sumber protein nya dilengkapi dengan 9 asid amino iaitu asid pending yang badan kita tak boleh hasilkan pun dan sukarlah nak jumps dalam diet harian kita.

Esp ni special sangat masa pertama kali minum waktu tu dah abis pun tempoh berpantang 44hari tau. Saya minum setiap pagi. Sebab Esp ni bagus utk orang yg ade gastrik macam Saya ni. At least boleh la cover sampai nak jumpa nasi time lunch kan..
PENGEDAR Shaklee Manjung

Strectmark pun makin pudar mungkin dek penangan protein yang ade dalam Esp tu kan. Paling Saya teruja bila minum Esp ni, anak Saya kulitnya jadi cerah tau. Nak kata kan masa lahir takde la putih mana pun.

Agaknya lepas Saya konsisten Esp dan bagi anak direct menyusu badan time tu memang nampak sangat perubahan kat kulit anak time tu.
PENGEDAR Shaklee Lekir Aktif

Kalau time check up kat klinik tu takda lah teruk sangat bmi dia berbanding anak sulong dulu. Banyak sangat kelebihan Esp ni tau. Kalau kata nak kulit muka cantik, gebu dan berserk rajin-rajinlah minum Esp yer.

Bukan sahaja untuk cantik,untuk kesuburan, untuk memberi tenaga berpanjangan supaya kita tak mudah letih pun bagus minum Esp. Banyak sangatlah manfaatnya bila korang amalkan.
Set Menyusu Terbaik Shaklee

Ni antara #shakleeeffect Saya selepas mengamalkan Esp Shaklee. Kebetulan bulan ni kalau korang nak dapatkan Esp dengan harga terbaik, korang hubungi Saya tau. Nak dapatkan keahlian percuma pun boleh tau. Tapi ade T&C la. But no worries senang sangat syaratnya. Just contact yer.




FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: wana_jual_shaklee
✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia 

Tuesday, 6 September 2016

VIVIX SHAKLEE HARGA SETANDING KUALITI!!

Korang pernah dengar tak barang mahal kualiti macam hampeh? Kalau ade pun nisbahnya 1/10 je. Tak sama macam Vivix Shaklee ni tau harga setanding kualiti okay! ☺

Penjual Shaklee Manjung


Bila kita kongsikan pengalaman orang yang amalkan Vivix, ramai yang tanya ' berapa eh harga Vivix?' Bila Saya bagitahu harga sekian sekian, mulalah yang pertikai 'lor ingatkan banyak ni je harganya'.. 'Kenapa mahal ye'.. Hey, hello..

Bukan nak Overclaim ke ape, tapi tulah hakikatnya. Kalau korang nak tahu Vivix Shaklee ni satu-satunya suplemen yang boleh merawat penyakit di peringkat sel tau, DNA kita tu. Vivix ni jugak suplemen yang tinggi antioksidan tau. 
Pengedar Shaklee Lekir Aktif

Katakan lah ada ahli keluarga kita yang kena kanser. Biasanya kanser tu kena jalani kimoterapikan? Okay nak bagitau kat sini yang Vivix ni sama fungsi dengan kimo tau. Cuba bandingkan harga sebotol Vivix dan kos rawatan kimoterapi tu? Rasanya jauh lebih mahal tau kos kimo ni.

Untuk pengetahuan korang, Vivix terdiri daripada 4 ramuan semulajadi iaitu

  • Muscadine Grape
  • Purple Carrot
  • Elderberry
  • Poligonum Cuspidatum
Tapi harini nak cerita tentang Anggur Muscadine dulu. Anggur ni adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi Dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Kalau nak tahu said anggur ni adalah sebesar bola golf. 
Pengedar Shaklee Lekir Aktif

Oleh kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ini membuatkan ia mampu menyediakan lebih banyak faedah kesihatan. 

Dalam anggur Muscadine ni mengandungi asid ellagik iaitu sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain. Asid ellagik ni mempunyai peranan untuk menghentikan bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser, juga antivirus dan anti bakteria.


Dalam Al-Quran telah disebut sebanyak 6 Kali tentang kehebatan buah anggur dan keistimewaanya. Anggur dikatakan antara buah yang dibawa dalam bahtera Nabi Nuh. 

Ikutkan anggur ni dah lama dijadikan hidangan masyarakat benua Amerika Dan Eropah. Ia dikatakan mula dinikmati ketika di zaman Mesopotamia lagi antara negara Turki Dan Iran secara komersial. 

Sekarang ni takyah susah dah sebabnya kita boleh je nak nikmati kebaikan anggur muscadine ini dalam satu botol yang mudah dan penuh kebaikan bila korang beli VIVIX Shaklee.

Nak rasai manfaat minuman botani ini? Nak tahu betapa bagus kualitinya? Sila hubungi Saya untuk order dan konsultansi percuma yer.



FB: Wana Mohd Tahir 
PAGE: Khyranaeems Vitastore 
 IG: khyranaeems_vitastore 
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231  
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Monday, 5 September 2016

MARAHKAN NYAMUK KELAMBU DIBAKOR SEBELUM KENAL

Pernah dengar tak peribahasa marahkan nyamuk kelambu dibakor?tapi tu dulu la debelum kenal krim ni. Konfem Sekarang ni rata- rata dari kita mesti tengah aimed je nyamuk-nyamuk ni kan?
Pengedar Shaklee Manjung Aktif

Meh nak kabo, korang takyah nak ikut peribahasa tu aih..korang just sapu jer kulit anak-anak korang dengan krim serbaguna ni jer. Eh, bukan untuk anak-anak jer. Untuk mak-mak, ayah-ayah, atuk nenek semua pun boleh tau.
Pengedar Shaklee Lekir

Yang bestnya bila korang sapu dia rasa nyaman jer, mint-mint sikit. Paling penting tak melekit-lekit pun. Tambah lagi Sekarang ni heboh dengan virus Zika yang dibawa oleh nyamuk aedes kan?
Pengedar Shaklee Manjung

Pada Saya bagus la korang dapatkan satu tiub krim serbaguna ni. Saya sokmo ada je kat rumah dan dalam kereta. Bukan ape, bila ada anak-anak ni wajib benda- benda wanted ni dalam simpanan kita. Kot lari-lari jatuh ke dah nak kena cari ubatkan.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif

Tambah nak raya haji ni, konfemlah anak-anak sebuk nak tengok orang sembelih lembu kan? Tentulah nak keluar rumah pegi belakang kebun. Kat situ, kome faham-faham je la, dah memang kawasan 'chekmok' .
Pengedar Shaklee Lekir

Krim ni namanya Herbal Blend Cream Multipurpose tau. Kalau kata korang nak tahu detail pasal krim ni. Korang jangan segan silu roger jer teman yer. InshaAllah teman tolong mana mampu yer. Roger tau.





FB: Wana Mohd Tahir 
PAGE: Khyranaeems Vitastore 
IG: khyranaeems_vitastore 
✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231  
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung 
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Sunday, 4 September 2016

PERTAMA KALI KU JATUH CINTA DENGANNYA..

Pertama kali Ku jatuh cinta dengannya dah tentulah pil kalsium kegemaran ramai Ostematrix.😍 jangan fikir lain tau. Saja nak bikin gempakk jer..meh la baca kisah Saya Dan Shaklee ni, mana tau membantu korang lepas ni..
Pengedar Shaklee Manjung

Assalamualaikum,

Saya Nor Hawana Mohd Tahir, berusia 33 tahun. Kisah Saya bermula dengan OSTEMATRIX Shaklee. Bak kata pepatah, tak kenal maka tak cinta..dah cinta terus tangkap sayang.
.

Begitulah ibaratnya kisah Saya bersama Shaklee. Hanya membaca testimoni seorang Doktor yang mengamalkan OSTEMATRIX Shaklee untuk masalah sendi, hati terus terpaut.
.

Sebenarnya Saya mengalami masalah tapak kaki yang boleh dikatakan kronik juga semasa berpantang anak kedua. Setiap kali bangun pagi, mesti sakit terincut-incut bila nak berjalan pijak lantai. Saya beranggapan mungkin kesan daripada proses berpantang anak kedua.
.

Kekurangan kalsium barangkali. Jujurnya sewaktu proses kehamilan anak kedua Saya memang culas minum susu. Situasi ini berulang hampir setiap hari. Secara tak langsung ia sangat mengganggu aktiviti harian Saya. Apa yang boleh Saya gambarkan saat itu ialah seperti berjalan diatas bara api.
.

Saya sebenarnya cukup takut nak mencuba sebarangan supplemen ni. Tapi disebabkan tapak kaki yang terlalu sakit dan hasil kajian Saya ke atas setiap testimoni yang SID kongsikan di facebook  dan google… akhirnya Saya tawakkal beranikan berjumpa dengan senior Sekolah menengah Saya iaitu Puan Hartini Badri seorang SID berjaya.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif


Tanpa fikir panjang saya terus jadi ahli dengan membeli OSTEMATRIX dan MEAL SHAKES. Ketika itu Mealshakes ada promosi jadi saya belikan untuk anak sulong yang mengalami masalah berat badan dan kurang selera makan.
.

Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan OSTEMATRIX selama dua bulan..tapak kaki Saya dah tak sakit lagi. Saya dapat bangun tidur dengan gembira tanpa risau untuk memijak lantai. Syukur sangat!!sehingga ke hari ini, kalau tertinggal nak telan OSTEMATRIX pun kaki Saya takkan rasa sakit yang berlarutan. Benarlah bagai dikata, vitamin bukan ubat...sebaliknya ia adalah pelengkap nutrisi seharian.
.

Sedikit demi sedikit makin bertambah produk Shaklee yang Saya cuba antaranya ESP dan Vitamin C 500mg. Bukan sahaja Saya yang mendapat kesan terbaik dari pengambilan supplimen Shaklee, tetapi anak kedua Saya yang berusia 2 tahun 8 bulan pun turut terkena tempias vitamin yang Saya ambil melalui susu badan.
.

Berat badannya akan naik setiap kali temujanji di Klinik. Graf BMI pun cantik kalau nak dibandingkan dengan kakaknya dahulu. Dan yang paling ketara warna kulitnya semakin cerah berbeza sewaktu kelahirannya. Syukur sangat.
.

Terima kasih Allah, Terima kasih Shaklee.

Benda baik tak elok didiamkan, jadi buat korang yang mengalami situasi macam Saya, masih tercari-cari produk apa nak makan, produk apa nak amal..Nah Korang patut cuba vitamin dari Shaklee. Serius…kesannya sangat luar biasa. Cuba tau.. Sekian..

I Love Shaklee :)

Korang rasa cemana? Pernah jadi macam Saya tak? Kena cepat-cepat cari jalan penyelesaian tau. Kalau nak tahu detail boleh je hubungi Saya ok..daa

✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung  
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia



Saturday, 3 September 2016

MINUM SOYA KULIT ADIK JADI CERAH

Pelik ni, mama yang minum soya kulit adik jadi cerah. 😄. Teringat masa pertama kali minum soya non GMO ni. Tak sangka tau tekak Saya boleh terima soya ni. Saya ni memang Susah sangat nak minum susu. Tu sebab lepas pantang macam-macam sakit dapat.
Pengedar Shaklee Lekir

Waktu lahirkan anak kedua ni, kulitnya biasa jer. Maklumlah baby man kita takleh nak agak kulit dia macamana. Tak sangka bila start umur tu dah 4 bulan, berat adik makin bertambah. Sikit-sikit dah nampak tau perubahan kulitnya. Jadi gebu tu. Kita yang mak ni makin lagi geramlah tengok. 😄
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Pengedar Shaklee Lekir Aktif


Maklumlah anak-anak Saya ni lahir berat dorang sekitar 2.29kg Dan 2.62kg. Seronok la bila ade perubahan mendadak ni. Jujurnya masa mengandungkan dua beradik ni memang saya tak kenal pun Shaklee. Apatah lagi nak makan kan.

Lupa pulak nak mention kat korang Soya apa yang Saya makan tu. Kalau nak tahu ni lah Soya non GMO tu, ESP namanya atau nama panjangnya Energizing Soy Protein. Best sangat Saya minum ni, berat badan Saya pun maintain jer. Saya suka jadikan ESP ni sebagai liquid breakfast Saya. Sebab mudah bancuh goncang-goncang minum.

Pengedar Shaklee Lekir Aktif


Kalau nak campur ngan apa-apa flavor pun okay je asalkan bukan dengan kafein dan air panas. Bukan ape nanti abislah tercemar sat yang ada dalam ESP ni. Nak tahu lagi tak, melalui penyusuan susu IBU lah anak Saya dapat zat ni. Berkat rajin minum Esp anak pun terpaksa terima hakikat yang kulitnya jadi putih gebu 😉

Saya suka gelar anak kedua Saya ni anak soya. Kalau nak tahu lagi, soya ni jugak membantu saya supply susu utk anak tau. Teringat kisah kawan Saya yang ambik Soya ni untuk tambah susu. Alhamdulillah susu badan meriah. Yang best waktu dia sedang mengandung, kulit muka pun takda berminyak macam sebelum ni tau.

Lagi best kalau ade masalah kulit kusam ke elok sangat amalkan pengambilan Vitamin C sekali. Kulit pun makin cantik dan moist jer. Waktu preggy memang mostly mommies memang jarang nak mekap-mekap kan? Elok la rajinkan diri amalkan vitamin ni. Make sure dari sumber semulajadi tau.

Okaylah korang, nanti Saya sambung lagi next chapter yer. Tapi sebelum tu nak kasi reminder kasih sayang ni, kalau korang yang berada di Lekir, Sitiawan atau Manjung yang nak sangat amalkan vitamin semulajadi Shaklee ni, korang boleh jer cari Saya tau. InshaAllah Saya cuba bantu yer. Roger okay. 



✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung  
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Friday, 2 September 2016

PENGEDAR SHAKLEE LEKIR

Assalamualaikum.Korang, saja nak share ni kalau korang berada di area Lekir tapi taktau kat mana nak dapatkan vitamin Shaklee meh roger Saya meh. Saya Pengedar Shaklee Lekir tau.

Pengedar Shaklee Manjung

Pengedar Shaklee Kawasan Manjung


Saya bermula dengan makan sendiri jer, masa tu beli Ostematrix Shaklee sebab tapak kaki sakit lepas bersalin. Alhamdulillah bola konsistrn amalkan vitamin Ostematrix, sakit tapak kaki tu hilang tau. 

So pada yang mencari vitamin untuk sakit sendi ke boleh je cari Saya tau. Sebab tu antara killer produk Saya selain daripada Set Kurus dan Set Kolestrol.

Last call nak bagitau lagi ni Saya Pengedar Shaklee Kawasan Lekir, Sitiawan dan Manjung tau. Anything nak tahu berkaitan vitamin, nak order ke atau nak Saya consultkan masalah korang, just roger Saya seperti details dibawah ni okey 😉




✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
📱Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung  
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

SAMBUT MERDEKA PALING HAVOC ABAD INI!!

Happy Merdeka Day's buat semua rakyat Malaysia. Tahun ni Saya sambut merdeka paling havoc tau. Saya gi sedut aura insan2 hebat okay 😉

Merdeka Day

Perjalanan bermula seawal 6 pagi, Saya dengan sahabat Saya. Kami bertolak pegi Tanjung Malim. Jangan taktau, Saya pertama Kali kot jejak kaki secara officially ke Tanjung Malim ni.

Destinasi utamaya nak pergi ke Shah Alam. Nak dengar perkongsian tentang Shaklee dan paling tak sabo nak belajar ilmu blog ni. 


Saya tertarik sangat bila sorang kawan kami ni bagi sharing pasal Vivix! Kaki beliau dihempap den bola biking.. Korang bayang sendiri lab bola boling tu cemana kan? Dahlah berat terkena kaki...perghh
Penjual Shaklee Lekir

Tapi tau tak apa yang kawan kami ni buat, dia togok gitu je vivix tu, alkisahnya sebab takut dengan hospital. Punya amazing, vivix ni memang membantu beliau. Siapa sangka kaki yang boleh buat beliau rengkat nak berjalan tapi tak jadi pun gitu. 

Penawar Diabetes
Semua tu gara2 Vivix jer..Alhamdulillah berkat minum vivix dan Allah izinkan. Seronok sangat dengar. Kiranya semalam tu, merdeka day's yang paling bermakna la buat Saya. 

So, korang kalau kata nak tahu Vivix ni apa, boleh je hubungi Saya okey.

Wana Mohd Tahir
010.2114231