Saturday, 3 September 2016

MINUM SOYA KULIT ADIK JADI CERAH

Pelik ni, mama yang minum soya kulit adik jadi cerah. πŸ˜„. Teringat masa pertama kali minum soya non GMO ni. Tak sangka tau tekak Saya boleh terima soya ni. Saya ni memang Susah sangat nak minum susu. Tu sebab lepas pantang macam-macam sakit dapat.
Pengedar Shaklee Lekir

Waktu lahirkan anak kedua ni, kulitnya biasa jer. Maklumlah baby man kita takleh nak agak kulit dia macamana. Tak sangka bila start umur tu dah 4 bulan, berat adik makin bertambah. Sikit-sikit dah nampak tau perubahan kulitnya. Jadi gebu tu. Kita yang mak ni makin lagi geramlah tengok. πŸ˜„
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Pengedar Shaklee Lekir Aktif


Maklumlah anak-anak Saya ni lahir berat dorang sekitar 2.29kg Dan 2.62kg. Seronok la bila ade perubahan mendadak ni. Jujurnya masa mengandungkan dua beradik ni memang saya tak kenal pun Shaklee. Apatah lagi nak makan kan.

Lupa pulak nak mention kat korang Soya apa yang Saya makan tu. Kalau nak tahu ni lah Soya non GMO tu, ESP namanya atau nama panjangnya Energizing Soy Protein. Best sangat Saya minum ni, berat badan Saya pun maintain jer. Saya suka jadikan ESP ni sebagai liquid breakfast Saya. Sebab mudah bancuh goncang-goncang minum.

Pengedar Shaklee Lekir Aktif


Kalau nak campur ngan apa-apa flavor pun okay je asalkan bukan dengan kafein dan air panas. Bukan ape nanti abislah tercemar sat yang ada dalam ESP ni. Nak tahu lagi tak, melalui penyusuan susu IBU lah anak Saya dapat zat ni. Berkat rajin minum Esp anak pun terpaksa terima hakikat yang kulitnya jadi putih gebu πŸ˜‰

Saya suka gelar anak kedua Saya ni anak soya. Kalau nak tahu lagi, soya ni jugak membantu saya supply susu utk anak tau. Teringat kisah kawan Saya yang ambik Soya ni untuk tambah susu. Alhamdulillah susu badan meriah. Yang best waktu dia sedang mengandung, kulit muka pun takda berminyak macam sebelum ni tau.

Lagi best kalau ade masalah kulit kusam ke elok sangat amalkan pengambilan Vitamin C sekali. Kulit pun makin cantik dan moist jer. Waktu preggy memang mostly mommies memang jarang nak mekap-mekap kan? Elok la rajinkan diri amalkan vitamin ni. Make sure dari sumber semulajadi tau.

Okaylah korang, nanti Saya sambung lagi next chapter yer. Tapi sebelum tu nak kasi reminder kasih sayang ni, kalau korang yang berada di Lekir, Sitiawan atau Manjung yang nak sangat amalkan vitamin semulajadi Shaklee ni, korang boleh jer cari Saya tau. InshaAllah Saya cuba bantu yer. Roger okay. 



✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
πŸ“±Call/SMS/Whatsapp: 010-2114231 
πŸš—COD:Lekir/Sitiawan/Manjung  
✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment