Saturday, 17 September 2016

PENGALAMAN 30TAHUN LEBIH BERGELUMANG DENGAN NIKOTIN KINI LENYAP

Mula- mula mungkin sekadar mencuba tapi lama- lama dah jadi ketagih pulak. Inilah yang terjadi pada saudara Nasiruddin Sulong, pengalaman 30tahun lebih bergelumang dengan nikotin kina lenyap bila beliau memilih Vivix sebagai penyelamat kesihatan beliau. Jom Saya komgsikan pengalaman Encik Nasiruddin Sulong.

Merokok Membahayakan Nyawa


Assalamualaikum…Semangat Pagi semua ☺

Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak.

Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya  mengamalkan produk Shaklee yaitu VIVIX.
Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kalau ingat itu…

Dalam hati ada niat nak berhenti merokok tetapi selalunya gagal, kegagalan itu saya sendiri tak tau pasal apa hehee…Sampai pada satu masa anak sedara saya perkenalkan Shaklee. 5 September 2013 saya mulai mengkonsumsi VIVIX.. awalnya hanya untuk menjaga kesehatan aja & tidak ada maksud untuk berhenti merokok...saya minum 1sdt setiap mlm sebelum tidur…

Minggu pertama takde apa2 kesan hanya saja badan lebih bertenaga, masuk minggu kedua mulailah perasaan berkecamuk ada apa gerangan…kenapa dengan aku ni…kenapa rokok ni tak abis lagi dah 3hr dah ni…rasanya pun dah mulai hambar…setiap pagi biasanya aku minum nescafe tetapi sejak kebelakangan ini kenapa rasa nescafe ni pun jadi lain macam…mulai dari situ lah saya pun bulatkan tekad untuk berhenti merokok…niat sudah kuat nak berhenti dan semangat pun kena kuat juga…

Banyak ujian yang saya lalui dari kawan2 yang asik cakap “halah kejap je tu nanti hang sambung merokok lg hehehe” tetapi saya kuat kan diri dan mental saya untuk buktikan kalau saya boleh berhenti (lagi pun saya dah puas dah merokok hehehe)…Ada doktor kata kalau nak berhenti merokok harus slow-slow tak boleh terus berhenti kerana nanti akan ada simptom2 setelah berhenti merokok ni seperti sakit kepala, selesma, batuk2 dan byk lg…tapi Alhamdulillah saya tak ada simptom2 itu kemungkinan dikarena VIVIX telah back up saya untuk tidak merasakan simptom2 tersebut…

Saya amalkan VIVIX selama 1bulan 15hari (1botol VIVIX je) setelah VIVIX habis saya minum VITALEA dan bila vitalea habis saya masih tetap minum lg tetapi tak selalu minum bila sang isteri tercinta ingatkan baru lah saya minum, Alhamdulillah dah 2thn saya berhenti merokok…sekarang ni saya just minum VITA-C sehari 1 biji je…

Demikianlah perkongsian saya bersama produk Shaklee “VIVIX”, semoga pengalaman saya ini boleh membantu anda-anda yang ingin berhenti merokok dan untuk jadi lebih sehat dan bertenaga…

Terima Kasih Shaklee

Testimoni Berhenti Merokok Vivix

Testimoni Vivix



Syukur, Encik Nasiruddin bijak membuat keputusan untuk berhenti merokok, walaupun ianya sukar tapi ianya boleh di atasi dengan adanya supplement Shaklee. Pucuk pangkal hati. Bila hati mengatakan tidak kepada rokok, InshaAllah semua perkara boleh diatasi. Yang penting ingat insan tersayang.

Jika ada diatara adik-beradik, saudara-mara atau Raman taulan korang yang memang berhajat nak berhenti merokok tapi taktau ape solution yang terbaik, korang boleh refer perkongsian saudara Nasiruddin ni. Moga dapat membantu.

Untuk order atau konsultansi , korang boleh hubungi Saya seperti alamat yang tertera dibawah ni yer. 😊



FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 📱Call/SMS/Whatsapp: 010.9749611
 🚗COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment