Sunday, 30 October 2016

KEPENTINGAN LANDMARK STUDY

[KEPENTINGAN LANDMARK STUDY]

Korang tahu tak apa peranan supplemen dalam kehidupan seharian kita? Ada orang claim " Saya tak perlu makan supplemen sebab dah makan makanan seimbang" persoalan dia sekarang ni..betulke pemakanan tu seimbang??

Okey, ni lah antara sebab mengapa Landmark Study ni wujud. Kalau nak tahu, Landmark Study ni telah dijalankan ke atas 3 golongan iaitu

1) Mereka yg amalkan pemakanan seimbang
2) Mereka yg mengamalkan supplemen tapi bukan Shaklee
3) Mereka yg mengamalkan supplemen Shaklee dan mengamalkan gaya hidup sihat.

Kalau nak tahu kajian ni bukan dijalankan dalam masa setahu dua tau. Tapi ianya telah dijalankan ke atas mereka yg telah mengamalkan 20 ke 30 tahun supplemen Shaklee tau.

Dan kalau nak tahu penyakit nak develop ambik masa 10-30 tahun tau. Jadinya, kat sini dia nak bagitahu yg supplemen ni dah jadi satu keperluan utk badan kita. Sebab tu supplemen ni bukan lagi satu pilihan tapi kemestian! 

Kalau ikut Asas Makanan ada 5 ciri-ciri iaitu 

1) Makanan Seimbang
2) Aktiviti Fizikal
3) Amalan kerohanian / Spritual
4) Hubungan sosial yg sihat
5) Pengambilan Supplemen

Dan Landmark Study Shaklee telah membuktikan yg supplemen Shaklee adalah yang terbaik sebab dalam landmark dah bagitahu mereka yg ambik Shaklee lebih baik daripada 2 golongan yg ada di atas tadi, iaitu yg amalkan pemakanan seimbang dan makan supplemen tapi bukan Shaklee.

Orang yg dikaji tu pulak bukanlah orang yg main2 belasah je dalam pemakanan tau. Doktor yg buat kajian ni pulak bukan calang-calang orang tau. Beliau adalah seorang Doktor  yang mencipta piramid makanan di Amerika iaitu Dr.Cladys Block.

Keputusan daripada landmark study ni telah di publish di jurnal terkemuka tau tak kiralah keputusan menyebelahi Shaklee ataupun tidak. Mr.Roger Barnett telah membuktikan yg usahanya untuk mengizinkan landmark study ni jalankan berbaloi bila mereka yg mengamalkan Shaklee dan melakukan aktiviti dengan hidup yg sihat membuahkan hasil. Seperti diketahui umum supplemen Shaklee yg terkenal dengan tagline nya Always Work, Always Safe n Always Nature adalah terbaik๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

So, kalau kata korang nak cari suplemen utk keperluan nutrisi harian korang..Saya sangat syorkan supplemen Shaklee. Bila korang dah kenal dan cinta mesti korang takkan pandang yang lain dah. Landmark Study dah membuktikannya.

More info?
Wana Mohd Tahir
0102114231

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Monday, 24 October 2016

KENAPA WORK AT HOME MOM PERLUKAN OMEGA GUARD?


KENAPA WORK AT HOME MOM (sesiapa je pun sebenarnya...) PERLUKAN OMEGA GUARD?

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dalam Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sangat banyak fungsi dia especially untuk mak2 yang superbizi nih.



1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN. 

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yang diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dengan kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yang mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 ๐Ÿ˜…

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan promo Omega... Pastikan korang borong utk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lagi husben (biorla dia pun asyik2 happy jugak kan) dan anak2. Utk mak ayah jangan lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dengan kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalo nak tau, masalah2 mental macam perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dengan kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut tentang makan ikan kan...

 Omega Guard ni semorang boleh amik.. Bukan ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je tau... Semorang kena amik. Bila semorang happy barulah masyarakat jadi harmoni kan ๐Ÿ˜Š

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.


Tinggal 6 hari je lagi promo Omega Guard Buy 6 @ 7 tau. So korang kesayangan semua mana yang nak dapatkan Omega Guard ni, macam biasa boleh hubungi Saya k. ๐Ÿ˜


* Credit to Master Lyna Noh

Wana Mohd Tahir
0102114231

Saturday, 22 October 2016

Bengkel/Talk Anjuran Shaklee

[Bengkel/Talk Anjuran Shaklee]

Join Shaklee jun 2013 tapi pertama kali pi bengkel anjuran Shaklee tahun 2014. Sabo je la..Masa ni pertama kali drive sendiri ke ipoh..oppss tipu! Ada co-pilot la kat sebelah A'bidatul Mu'tadillah Motolani  penunjuk jalanku! Masa ni Kami pergi bertiga dgn ank2 Shakleeku. Ifa Omar pun ada. Kami bertiga pun sampai la di Kinta Riverfront Hotel & Suite, Ipoh.
Pengedar Shaklee Manjung

Sebenarnya nak ucap big thankful to Fitriyatul Asyiqin. Sidelineku ini sorang yg sangat kental dan gigih. Masa ni la 1st time jumpa eqin n dia yg belikan tiket utk kami join bengkel nutrisi. Betullah kata bijak pandai..bila kita dlm suasana menuntut ilmu tu..perasaannya lain macam..seronok.

Belajar daripada Nutritionist yg brkongsi ilmu vitamin ni..kita rasa semangat tau. Yang bestnya siap ade kerja kumpulan lagi..tapi paling best dapat hadiah tau..

Ni pun dah lama tak join kelas. Lepas tu Shaklee ade buat kelas kt manjung. Time tu pergi jugak dgn ifa omar siap bawak anak lagi. Talk masa tu berkaitan wanita.

InshaAllah cuba cari kelapangan memang niat nak join lagi kelas2 ni. Buat shaklee bukan sekadar jual vitamin tapi perlu ada ilmu berkaitan vitamin. Takde la nanti bila customer tanya semua taktau kan ;)

Kesayangan semua yg nak join Saya & team meh la roger2..boleh eratkan ukhwah, tambah pendapatan dan tambah ilmu pengetahuan!

Wana|0102114231
#tsunamishaklee
#ptst9
#bisnesdarirumah
#liveamazing



FB: Wana Mohd Tahir
 PAGE: Khyranaeems Vitastore
 IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 ๐Ÿ“ฑCall/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 ๐Ÿš—COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Disebalik Kejayaan Pasti Ada Kesusahan...

Tanyalah sapa pun insan2 hebat yang dah berjaya mesti disebalik kejayaan dorang tu ade kesusahan airmata yang perlu dititiskan..keringat pengorbanan yang perlu dilalui...


Begitu juga dengan Saya yang baru setahun jagung dalam dunia bisnes ni. Tak pernah terfikir pun dapat terjun ke bidang ni, semuanya ketentuan Ilahi. Syukur sangat. Kalau dulu banyak buang masa tapi bila buat bisnes ni, masa tu jadi terisi. Tak sangka dapat bergaul dan bertemu dengan insan2 positif.

Tak senang pun ikutkan bila buat bisnes ni. Kadang tu ada waktu down, menangis jugak. Tapi satu la yang Saya selalu pegang 'Jangan Mudah Putus Asa'..

kalau dulu memang tak terimagine pun 'boleh ke tak aku buat bisnes ni'..tak sangka sebenarnya diri ni berjaya jugak tembus tembok2 malu tak bertempat tu...yg tak reti pun nak bergaul..yg tak reti pun nak jadi leader..harini dah boleh tepis benda2 tu..

Jauh lagi perjalanan Saya. Masih banyak yang  perlu dikejar. banyak lagi impian yg belum terlaksana, InshaAllah Saya boleh mengubahnya selagi ade cinta, minat, tekad dan azam matlamat yang jelas segalanya tak mustahil utk dicapai.

No pain No Gain..
Its Start with You..
If u stop u are lost..
Bring yourself to have a
Live Amazing!

Korang nak sertai Saya untuk sama-sama membantu dan mengubah nasib keluarga? Jom Saya bantu dan tunjuk jalannya. Apa yang penting, semangat kegigihan mesti ada tau! Hubungi Saya okey.

#tsunamishaklee
#ptst9


FB: Wana Mohd Tahir
PAGE: Khyranaeems Vitastore
IG: wana_jual_shaklee
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com
 ๐Ÿ“ฑCall/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 ๐Ÿš—COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia

Sunday, 16 October 2016

Shahab Perdana Ada Chicken Chop RM3.50

 Shahab Perdana ada Chicken Chop RM3.50 habaq hang ๐Ÿ˜. Lama dah tak hapdet belog Cikwana ni..sekali hapdet cerita pasal makan daa. Bukan ape, saja nak share kat ampaa, ritu masa Raya Haji bulan lepas kami anak beranak pi beraya kat rumah kakak Cikwana nun di utagha Kedah negeri jelapang padi.

Pengedar Shaklee Manjung
Chicken Chop RM3.50


Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Tengoklah tu akak kedai ni pun nak wefie dengan weolls ๐Ÿ˜

Kami pi ngan kakak dan anakbuah Cikwana tau. kebetulan time tu kan budak sekolah cuti seminggu, cikwana pun ambik kesempatan gak lah bercuti ngan anak-anak. Lama dah tak datang Alor Setar. Dulu Cikwana belajar kat sini. Terminal bas Shahab Perdana ni dah jadi tempat wajib la kalau nak balik ke Perak bumi bertuahkan ☺

Sekarang ni Shahab Perdana pun dah banyak berubah, banyak dah bangunan naik. Kalau dulu area Shahab ni banyak lagi sawah-sawah padi. Sekarang ni lain la sikit. Yang bestnya tempt makan masih lagi murah dan sedap. Tu yang dapat makan Chicken Chop 3.50 tu.. Portion dia kalau untuk tekak Cikwana, dah ok lah kenyang gak perut. 
Penjual Shaklee Manjung
Sarapan pagi di Restoren Impian Indah

Masa kat Alor Setar takde la jalan-jalan mana sangat, kami pi melawat uptown kat stadium ngan pi menara Alor Setar. Okay la untuk bagi anak sendiri ngan anak buah happy jer. Dua malam gak kat Alor Setar, lepas tu Cikwana gi Sungai Petani pulak..maklumlah kakak ramaikan๐Ÿ˜„
Pengedar Sah Shaklee Manjung
Jalan-jalan di Menara Alor Setar Kedah

Kat rumah kakak yang kat Sungai Petani ni sempat la Cikwana celebrate birthday anak sulong Cikwana yang ke 7 tahun. Celebrate awai seminggu ni sementara kami berkumpul ramai ni. Bolehlah sambut.

Okey, tu je kisah raya haji Cikwana dan anak-anak. Pada ampaa peminat tegar vitamin Shaklee jangan lupa roger Cikwana naa kalau ampaa nak vitamin. Macam biase Cikwana cover COD area Lekir, Sitiawan dan Manjung. Kalau kata ada yang luar dari kawasan Cikwana, dont worry Cikwana boleh post pi kat ampaa naa..
Penjual Shaklee Aktif Manjung
Sambut Birthday My Princess

Nak buat bisnes Shaklee on the go macam Cikwana pun boleh, ampaa roger je Cikwana. Cikwana memang sedang mencari SIDPro disetiap negeri di Malaysia ni yang nak jana pendapatan, yang nak sihat dengan Shaklee tau..apa-apa boleh hubungi Cikwana naa.










 FB: Wana Mohd Tahir 
 PAGE: Khyranaeems Vitastore 
 IG: wana_jual_shaklee 
 ✏EMAIL: cikwana@gmail.com 
 ๐Ÿ“ฑCall/SMS/Whatsapp: 010-2114231
 ๐Ÿš—COD:Lekir/Sitiawan/Manjung
 ✉POSTAGE: Seluruh Malaysia