Sunday, 30 October 2016

KEPENTINGAN LANDMARK STUDY

[KEPENTINGAN LANDMARK STUDY]

Korang tahu tak apa peranan supplemen dalam kehidupan seharian kita? Ada orang claim " Saya tak perlu makan supplemen sebab dah makan makanan seimbang" persoalan dia sekarang ni..betulke pemakanan tu seimbang??

Okey, ni lah antara sebab mengapa Landmark Study ni wujud. Kalau nak tahu, Landmark Study ni telah dijalankan ke atas 3 golongan iaitu

1) Mereka yg amalkan pemakanan seimbang
2) Mereka yg mengamalkan supplemen tapi bukan Shaklee
3) Mereka yg mengamalkan supplemen Shaklee dan mengamalkan gaya hidup sihat.

Kalau nak tahu kajian ni bukan dijalankan dalam masa setahu dua tau. Tapi ianya telah dijalankan ke atas mereka yg telah mengamalkan 20 ke 30 tahun supplemen Shaklee tau.

Dan kalau nak tahu penyakit nak develop ambik masa 10-30 tahun tau. Jadinya, kat sini dia nak bagitahu yg supplemen ni dah jadi satu keperluan utk badan kita. Sebab tu supplemen ni bukan lagi satu pilihan tapi kemestian! 

Kalau ikut Asas Makanan ada 5 ciri-ciri iaitu 

1) Makanan Seimbang
2) Aktiviti Fizikal
3) Amalan kerohanian / Spritual
4) Hubungan sosial yg sihat
5) Pengambilan Supplemen

Dan Landmark Study Shaklee telah membuktikan yg supplemen Shaklee adalah yang terbaik sebab dalam landmark dah bagitahu mereka yg ambik Shaklee lebih baik daripada 2 golongan yg ada di atas tadi, iaitu yg amalkan pemakanan seimbang dan makan supplemen tapi bukan Shaklee.

Orang yg dikaji tu pulak bukanlah orang yg main2 belasah je dalam pemakanan tau. Doktor yg buat kajian ni pulak bukan calang-calang orang tau. Beliau adalah seorang Doktor  yang mencipta piramid makanan di Amerika iaitu Dr.Cladys Block.

Keputusan daripada landmark study ni telah di publish di jurnal terkemuka tau tak kiralah keputusan menyebelahi Shaklee ataupun tidak. Mr.Roger Barnett telah membuktikan yg usahanya untuk mengizinkan landmark study ni jalankan berbaloi bila mereka yg mengamalkan Shaklee dan melakukan aktiviti dengan hidup yg sihat membuahkan hasil. Seperti diketahui umum supplemen Shaklee yg terkenal dengan tagline nya Always Work, Always Safe n Always Nature adalah terbaikπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

So, kalau kata korang nak cari suplemen utk keperluan nutrisi harian korang..Saya sangat syorkan supplemen Shaklee. Bila korang dah kenal dan cinta mesti korang takkan pandang yang lain dah. Landmark Study dah membuktikannya.

More info?
Wana Mohd Tahir
0102114231

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

No comments:

Post a Comment