Wednesday, 30 November 2016

Siap Sedia Hadapi Musim Tengkujuh

Lately ini dah start hujan je kan. Macam kat sini subuh tadi hujan lebat jugak siap sekali guruh kilat tu. Biasenya kalau dah hujung2 tahun ni memang musim banjirkan. Kita kenalah siap sedia hadapi musim tengkujuh ni dengan pelbagai kemungkinan.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Nak pulak sekarang ni tengah musim cuti sekolahkan. So kena alert dengan berita2 terkini berkaitan isu banjir nj tau. Bukan pe boleh buat persediaan untuk urusan penyimpanan dokumen2 penting satu family. At least kita dah siap sedia nak hadapi sebarang kemungkinan yang bakal berlaku. 

Dalam masa yang sama kena ade persediaan berkaitan kesihatan jugak tau. Orang kata bila dah lepas banjir macam2 penyakit datang. So sebagai langkah berjaga2 utk kesihatan satu family, first aid kit tu kena sediakan siap2 ok.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Kalau yg memang supply vitamin utk family, jangan lupa ambik set immune booster dan vitamin yg tinggi antioksidan okay. Nak tahu ape meh roger Saya yer.

#tsunamishaklee
#pts19
#OMS19

Love,
Wana Mohd Tahir
Whatsapp 0109749611

Monday, 28 November 2016

Vitamin Wajib Untuk Setiap Keluarga di Malaysia

Jika diberi pilihan Saya nak cadangkan setiap family kat Malaysia ni mesti memiliki Nutriferon. Sebabnya nutriferon ni sesuai diambil seisi keluarga dari baby sehinggalah dewasa.
Pengedar Shaklee Manjung Aktif


Kalau baby tu boleh dapat melalui ibunya bila si ibu susukan baby. Usia anak seawal setahun dah boleh ambil nutriferon ni. Lagi best bila nutriferon ni boleh jadi perisai tubuh kita untuk cegah virus dari menjangkit kat kita.

Sunday, 27 November 2016

Nutriferon Boleh Menggalakkan dan Menguatkan Imuniti Tubuh Badan

Nutriferon merupakan produk Shaklee yang boleh menggalakkan dan menguatkan imuniti badan kita. Ianya telah diuji secara klinikal, penggalak interferon semulajadi. Nutriferon juga tidak dijual di kedai-kedai ubat ataupun di farmasi tau.

Setiap orang yang berlainan mempunyai sistem imun yang berbeza. Sistem imun kita ialah bagaimana kita melawan jangkitan kuman dan penyakit. Kadang-kadang sistem imun tidak berfungsi dengan betul dan dengan itu kita perlu sistem imunisasi tambahan untuk meningkatkan imuniti kita. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa orang di bawah tekanan kronik juga boleh mempunyai sistem imun yang lemah. Diet yang tidak betul juga satu lagi faktor yang boleh membawa kepada sistem ketahanan buruk. Pemakanan yang betul dan berkhasiat memainkan peranan yang penting dalam meningkatkan sistem imun badan manusia.

Friday, 25 November 2016

Berpantang Jadi Best Bila Minum Sirap Anti-Penuaan Ini

Bagaimana nak dapatkan feel berpantang jadi seronok yer? Sebabkan sesetengah kaum Hawa dorang cukup malas ade tu siap ngeri lagi nak lalui keadaan time berpantang ni. Berbeza tau dengan kawan kita ni bila dalam pantang beliau amalkan sirap anti-penuaan ni.
Pengedar Shaklee Manjung

Bukan sahaja Luka lekas sembuh, tetapi kulitnya juga semakin segar bermaya selepas berpantang. Jom baca perkongsian dari Yong Hafieza.

Testimoni Berpantang dan Kulit Cerah dengan Vivix dari Shaklee.
----------------------------------------------------------------
Penjual Shaklee Manjung

"Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet..

Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam tempoh berpantangkan baby ketiga saya Qaisarah..

Saya tak ambil apa-apa ubat untuk sembuhkan luka dari klinik ataupun ubat kecutkan rahim dari mana2 klinik swasta..

Alhamdulilah luka bersalin sembuh dalam masa kurang 14 hari.. Anak-anak saya dari sulung sampai la si baby ni semua kena kuning.. Saya hanya upkan dose pengambilan Vivix dari 1 sudu ke 2 sudu daily.. Alhamdulilah bacaan kuning baby back to normal dalam masa 1 mggu.. Syukur sangat-sangat sebab tak payah ulang alik ke hospital... Fobia dgn kakak dan abg dia memang kena refer to hospital sebab bacaan kuning memang tinggi..

Yang paling terasa seronok sgt bila dalam pantang kawan-kawan yang datang ziarah mesti tgur kulit saya.. Berbeza sangat-sangat.. Dulu kulit saya kusam.. Tapi sekarang memang agak cerah dan kesan parut-parut lama dah makin hilang...

Masuk kerja selepas pantang ramai yang tanya saya makan apa sebab kulit muka nampak berseri dan cerah...

Suami sendri pun perasan..saya ingt dia saja-saja.. Tapi bila dah kawan-kawan sendri pun cakap benda yang sama..so saya pun perasan mmg kulit saya dh tak kusam mcm dulu lagi...

Vivix memang terbaik." ~ Yong Hafieza



Korang, bestkan pengalaman berpantang Yong Hafieza? Kalau nak tahu, tidak semua orang boleh telan Pil dan makan jamu. Adakalanya makan jamu memberi kesan sampingan seperti bayi kena kuning sewaktu dalam pantang.

Vivix Shaklee adalah merupakan minuman berbentuk sirap yang mudah dimakan. Ia juga dikenali dengan nama tonik antipenuaan tau. Ini kerana 4 bahan utama Vivix seperti anggur muscadine, carrot ungu, elderberry dan polyganum adalah tinggi kandungan antioksidan. Kalau tak, takdelah tagline looks young, feel young be young tau..25tahun kelihatan muda lagi .
Berpantang Dengan Vivix Shaklee

So, kalau korang nak lalui pengalaman terindah semasa berpantang , korang boleh dapatkannya dari Saya yer. Saya ada menyediakan COD untuk kawasan Lekir, Sitiawan dan Manjung,Perak. Selain dari kawasan ini, Saya akan menggunakan perkhidmatan Poslaju tau.

Hubungi Saya,
SidPro Wana Mohd Tahir.
Call/SMS/Whatsapp: 010.9749611
Boleh follow IG: wana_jual_shaklee
FB : Wana Mohd Tahir



Sunday, 20 November 2016

Masalah Sinus, Migrain, Serta Gastrik Sinonim Menyerang Pelajar

Masalah Sinus, Migrain serta Gastrik adalah sakit yang selalu menyerang student. Kalau korang perhatikan lah. Sebabnya Saya sendiri memang ada masalah berkaitan ni sejak zaman belajar lagi. Bezanya ia serius ngan tidak jer.

Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Bahaya Resdung

Nak tahu apa kisah Wanita ini berjaya atasi masalah sinus, Migrain serta Gastrik bila beliau amalkan Vivix Shaklee. Jom Korang boleh tonton video di bawah serta baca perkongsiannya.


Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.
.

Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. Saya juga kerap mengambil cuti sakit akibat daripada penyakit-penyakit ini. Saya telah mengidap penyakit ini sejak dari bangku sekolah lagi.
.

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.
.

Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.
.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.
.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crysis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.
.

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.
.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!
.

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan. Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss..



Pengedar Shaklee Manjung


Moga perkongsian Puan Ayu Adyani dapat membantu Korang diluar sana yang mungkin mengalami masalah sebegini. 

Ingin dapatkan Vivix, Set Resdung, Set Migrain dan Set Gastrik Shaklee? Korang boleh hubungi Saya seperti dibawah. Jika Korang berada di sekitar Manjung, Sitiawan dan Lekir. Saya juga menyediakan COD untuk Korang. Sekiranya Korang berada diluar kawasan, jangan risau..perkhidmatan Poslaju turut disediakan buat Korang.Tq.


SidPro Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611
FB: Wana Mohd Tahir
IG: wana_jual_shaklee


Vivix Supplemen Terbaik Dunia Yang Berjaya Tembus DNA Manusia

Kenapa Vivix ni suplemen terbaik? Adakah ianya benar-benar terbaik atau sekadar momokan sahaja.
Pengedar Shaklee Lekir
Fakta Vivix

Kalau nak tahu Vivix ni fungsinya mampu merawat sehingga ke peringkat sel..kebanyakan penyakit kronik yang ada sekarang ni adalah disebabkan oleh sel2 tubuh yang rosak. 

Jadi Vivix bertindak dengan membina sel2 baru bagi menggantikan sel yang telah rosak. Sebab tu kebanyakan penyakit kronik serasi dengan vivix ni. Dan kalau nak tahu lagi Vivix satu-satunya suplemen yang boleh tembus sehingga ke peringkat DNA tau.

Vivix telah membuktikan pesakit kanser berjaya bebas dari menghidap penyakit itu. Sebab salah satu kandungan dalam Vivix tu berjaya membunuh sel kanser dari terus merebak. 

Resveratrol ni adalah kandungan utama Vivix. Ia sangat membantu pesakit kanser untuk sembuh. Sebab sel kanser banyak mati bila rawat dengan Resveratrol .

Testimoni Vivix

Pengedar Shaklee Manjung
Batuk Kering Sembuh Dengan Vivix

Penjual Shaklee Sitiawan
Vivix Membantu Menyelesaikan Rambut Gugur

Pengedar Shaklee Lekir Aktif
Tiada Lagi Sakit Dada Selepas Amalkan Vivix

Sekiranya Korang yang berada disekitar Manjung, Sitiawan dan Lekir. Saya juga ada menyediakan kemudahan COD. Jika Korang berada diluar kawasan, jangan risau perkhidmatan poslaju ada disediakan. Korang boleh hubungi Saya seperti dibawah ok.

P/s: Refer Disclaimer

Wana Mohd Tahir
Whatsapp: 010.2114231
Call/SMS: 010.9749611

Thursday, 17 November 2016

Kebarangkalian Tidak Menjaga Berat Badan Mengundang Rakyat Malaysia Obesiti

Wah,terkejut tengok carta kat bawah ni. Serius perkara macam ni memang takleh nak buat tak nampak je. Kebarangkalian kalau tak jaga berat badan mengundang Rakyat Malaysia Obesiti tau. Sebabnya benda-benda gini boleh ganggu masalah kesihatan kita. Saya yang berat melepasi 50kg ni pun dah tak tentu hala rasanye..kalau yang berat 100kg taktau la macamane.
Penjual Shaklee Manjung

Ade setengah orang cakap bila kita dah berisi ni nampak comel. Tapi betul ke comel? Sengsara tau sebenarnya. Banyak sangat kelemahan bila berat badan dah bertambah ni. Susah nak bergerak satu hal, pastu konfem duit pun mesti keluar banyak jugak.

 Ate abih semua nak kena tukar. Tu dah tentu punya. Baju pun bukan leh pakai yang ada kat pasaran..kalau ada pun tak banyaklah. Nak kena order bagai. Kena orang yang gemuk tu berduit ok lah kan. Ni yang tiris je duitnya..camna pulak?

Sumber Google
Umum kita tahu orang gemuk memang mudah nak dapat sakit. Bukanlah kata orang kurus tak sakit tapi ratio nya kurang banding yg gemuk. 5 penyakit yang biasa kita dengar dan yang memang dok tunggu jer macam Kanser, Diabetes, penyakit kardiovaskular, yang ade masalah kesuburan dan masalah sendi. 5 ni memang sangat popular.

Ade kan kita dengar kisah pelakon yang meninggal sebab susah nak bernafas. Obesiti la salah satu penyebabnya. Jangan tak tahu bila badan besar ni ade lemak yang terkumpul salah satunya menyukar proses untuk hamil. Kadang tengok makcik pakcik yang memiliki berat badan berlebihan tu, kesian tau nak berjalan. Dah terpaksa bertongkat. Sakit lutut paling glamer la.

 Apapun semua ni boleh di atasi dan dicegah. Selagi kita pandai kawal permakanan dengan lakukan aktiviti fizikal dan jaga pengambilan kalori pemakanan kita setiap hari mungkin semua ni boleh di atasi. 
Kurus dengan Shaklee
Risiko Obesiti

Ada Saya baca ni dalam Satu akhbar la,hampir separuh rakyat Malaysia Obesiti. πŸ˜₯ huish gayat dengar. So ape tindakan kita utk dapatkan level kesihatan yang baik? 

1. Jaga Makan ikut portion dalam pinggan tu. Pastikan ada protein, sayur ,buah dan carbo tu kurangkan.

2. Ada aktiviti fizikal. Riadah dengan family. Boleh atasi stress. Bila stress setengah orang suka nak makan banyak tau.

3. Kalau amalkan diet tu, pastikan diet yang betul. Jangan sampai mudaratkan badan kang pengsan pulak. 

4. Jadikan makanan tambahan semulajadi sebagai keperluan untuk tingkatkan tenaga sepanjang hari. Keperluan okey bukan pilihan.

5. Jangan makan lewat malam. Mak2 kena masak awal la yer. Masak lambat habis lambat makan pun lambat.( pesan kat diri sendiri)

Sori korang untuk sharing yang panjang ni. Saya dalam proses nak capai gaya hidup sihat. Bila badan ringan konfem takde malas2 nak bangun malam. Jangan salahkan makanan kalau diri sendiri tak pandai control yer. Tak kisah lah untuk orang gemuk atau kurus. 

Moga kita tergolong masyarakat yang menjaga kesihatan tahap optimum supaya kehadiran kita didunia ni boleh beri manfaat pada Agama, Bangsa dan Negara.

Okey Korang, macam biase kalau korang nak dapatkan vitamin Shaklee. boleh hubungi Saya tau. Saya ada buat cod area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Bagi yang luar kawasan jangan risau Saya boleh pos untuk korang. Okay semua. Bye

Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611


Wednesday, 16 November 2016

Detox Cara Berkesan Buang Toksin Dalam Badan

Sejak Shaklee anjurkan program Detox Shaklee April lalu. Ramai geng-geng Shaklee yang amalkan tau. Contohnya kita beli satu produk untuk hilangkan masalah jerawat kat muka..dah jenuh makan produk tapi still takde perubahan. 
Detox Cara Shaklee
Sumber Google

Korang pernah terfikir tak kenapa takde perubahan tu? Kalau nak tahu masa ni la detox main peranan. Detox ni fungsinya nak singkirkan toksin yang banyak dalam badan kita ni. Toksin ni akan keluar melalui peluh dan urin. Pernah dengarkan ade orang yg susah nak membuang?tu tanda2 badan seseorang perlu detox. 

Nak buat detox ni permulaan mungkin sukar sikitlah tapi bila kita dah start nanti ia jadi mudah tau. Bukan nak suruh detox berbulan2. Sebagai permulaan boleh mula untuk 5 hari dulu ke. Detox ni banyak jenis detox tau. Ade detox logam, detox hati,detox darah, detox parasit dan detox seluruh badan. Kalau detox Shaklee dia buat yang seluruh badan tu. 

Kalau antara kita nak try detox tapi mungkin takleh nak strict ikut jadual detox Shaklee. Korang boleh je start dengan detox parasit. Tau tak parasit ni selalu je ade dalam badan kita ni..tambah pulak time bulan mengambang penub. Time tu lah parasit berkembang biak korang..tu yg dalam Islam ade puasa hari putihkan? Biase kita puasa 3hari dlm bulan Islam tu  pada hari 13,14,15 kalender hijrah.

Saya sendiri ade try buat detox ni, memang turun lah 2kg macam tu. Ni dah terstop pulak. InshaAllah nak teruskan balik lepas ni. Kalau korang jenis craving benda2 manis ni..disarankan untuk detox. Try buat. Taktau boleh tanya Saya naa. Rasanya rakyat Malaysia memang patutlah berdetox ni. Nak lahirkan rakyat yang sihat kena bermula dari ahli keluarga sendiri dulukan. 

Bila nak detox korang takleh nak harap pada makanan yg kita ambik je tau. Korang kena bekalkan dengan nutrien yang lengkap. So time ni vitamin ambik peranan untuk support detox kita. Once dah detox, amal gaya hidup sihat buat senaman sikit then makan vitamin InshaAllah kita antara rakyat Malaysia yang memiliki tubuh badan yg sihat, cergas dan minda yg positif. InshaAllah.

So, nak tahu apa itu detox dan bagaimana nak laksanakannya? Jom check sini

*******

APA ITU DETOX?

Detox adalah cara atau proses pembuangan racun atau toksin dari dalam tubuh. Dalam kehidupan sehari2, tubuh kita mungkin terkontaminasi zat racun. Zat2 racun ini boleh berasal dari banyak hal seperti makanan, kosmetik, minuman, udara, fikiran, kebiasaan buruk (merokok) & juga logam berat.

Tujuan detox adalah untuk mendorong sistem kekebalan agar bekerja efektif, memulihkan energy & membersihakan darah.

Manfaat Detox Bagi Tubuh Manusia
1. Membersihkan toksin dari dalam tubuh
- Pembuluh darah, usus besar, ginjal, paru2 & sistem limpa

2. Akan mendapatkan berat badan yang ideal kerana membakar lemak & mengeluarkan toksin dari dalam lemak. 

3. Meningkatkan stamina & daya tahan tubuh & juga boleh menyembuh penyakit.


Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Jom Detox Shaklee


Jom kita try DETOX SHAKLEE

πŸƒ PEPPERMINT GINGER PLUS
- Membantu kelegaan perut dengan mencegah kembung perut & melancarkan penghadaman.

πŸƒ HERBLAX
- Dengan adanya kandungan daun senna boleh membantu membersihkan kolon & mengelak sembelit.

πŸƒ DTX COMPLEX
- Kandungan Milk Thzitle membantu kelancaran detox badan dengan memelihara & menjana semula sel nanti.

πŸƒ ALFALFA COMPLEX
- Kandungan klorofil membantu menyingkirkan toksin & bahan tercemar keluar dari badan serta menyokong kesihatan buah pinggang.

πŸƒ VIVIX
- Kandungan antioksida & anti radang yang sangat tinggi membantu menyokong kelancaran proses detox keseluruhan badan

DETOX ni sangat penting kerana ini adalah punca kenapa ramai yang menghidap penyakit kronik..

Jom detox dengan Shaklee.

#1 
Penjual Shaklee Lekir Aktif
Berat Turun Selepas Amalkan Detox


#2 
Penjual Shaklee Sitiawan
Bebas Resdung

#3 
Pengedar Shaklee Sitiawan
Berjaya TTC



So Korang, macam biase kalau korang nak dapatkan vitamin Shaklee. Jangan segan nak hubungi Saya tau. Saya ada buat cod area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Bagi yang luar kawasan jangan risau Saya boleh pos untuk korang. Okay korang till we meet again.

Wana Mohd Tahir
Call/SMS: 0109749611


Tuesday, 15 November 2016

Kiddos Tour at Fantasy Kidzoona Aeon Manjung

Kiddos tour at fantasy Kidzoona Aeon Seri Manjung pun jadilah. Hari ni kebetulan Saya cuti. Memang dah lama berjanji dengan my kiddos nak bawak dorang gi Kidzoona ni. Biase tu kalau gi Aeon Mama konfem nak cepat jer. Macam malas plak nak spend time lama-lama kat sini.
Pengedar Shaklee Manjung
Doctor NaeemπŸ˜€

Alhamdulillah hari ni Mama tunaikan janji untuk anak-anak. Korang boleh tengok betapa have fun nya dua beradik ni dapat main kat sini. Mama dorang plak terpaksalah menahankan diri yang kesejukan kat dalam kidzoona ni. Tak kisahlah asalkan anak-anak happy. Sekurang-kurangnya boleh released tension penat kerja seminggu. Yer dak?πŸ˜‰
Penjual Shaklee Manjung Aktif
Kidzoona Aeon Manjung

Selain dari berjanji ngan dorang. Sebenarnya semalam bonus Shaklee Mama dah mengaum. So ni la time reward anak-anak. Walaupun tak berkesempatan nak bawak dorang gi Kidzania kat KL lagi. Pada Saya bawak anak-anak datang spend time kat kidzoona Aeon ni pun berbaloi jugaklah. 

Macam tadi fee yang dikenakan untuk Kakak RM10 dan adik half price RM5. Mainlah sepuas hati untuk whole day. With is okay sangatkan. Kalau parent nak shopping, anak2 boleh je have fun kat sini. Ade yang boleh tengokkan. Tapi bagi Saya better ade sorang la yang stay with the kids.
Pengedar Shaklee Sitiawan
My Dear Daughter

Seharian duduk kat tempat sejuk ni, kena siap-siapkan dorang perisai untuk boost immune dorang dua beradik ni. Langkah berjaga-jaga. Risau kot demam ke kan. Biasenya Saya akan bagi dorang Chewable Vitamin C. Disamping tu suruh dorang minum air putih banyak. Dan kalau nak tahu the best immune booster tentulah Nutriferon. Satu family pun boleh ambil tau. Kena sangatlah tengah promosi bulan November ni, memang taknak lepaskan lah peluang nak memborong.
Nutriferon Shaklee
Promosi November 2016 Nutriferon

So Korang, macam biase kalau korang nak dapatkan vitamin Shaklee. Jangan segan nak hubungi Saya tau. Saya ada buat cod area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Bagi yang luar kawasan jangan risau Saya boleh pos untuk korang. Okay korang till we meet again.

Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611

ANAK KECIL INI BEBAS DARI PENYAKIT TANGAN KAKI DAN MULUT

Assalamualaikum. Korang pekaba?anak-anak korang sihat tak?hari ni share pasal penyakit tangan, kaki dan mulut atau HFMD. Pernah dengar tak? Lately ni kerap sangat dengar pasal kanak-kanak below 10years kena penyakit ni. Kesian sangat.
Hand Foot Mouth Disease
Hand Foot Mouth Disease

HFMD biasenya terjadi disebabkan oleh jangkitan virus. Mengikut satu kajian, lebih 7 jenis virus boleh menyebabkan terjadinya penyakit tangan, kaki dan mulut ni. Kat bawah ni Saya ada kongsikan kisah anak kepada Puan Sharifah Nurulkamariah Sayed Abdullah bebas daripada penyakit tangan kaki dan mulut.

Hand Foot Mouth Disease


*******
[ HFMD SEMBUH SELEPAS AMALKAN PRODUK SHAKLEE ]
.

Assalamualaikum,

Saya nak share pengalaman handle anak alami HFMD baru-baru ni. Mulanya dari kakaknya di tadika, tetapi si kakaknya tak lah seteruk adik yang duduk di rumah ni. Tak terfikir pula HFMD akan berjangkit pada adiknya, jadi saya just tumpu pada kakaknya.
.

Satu pagi tu, sambil-sambil sapu lotion Herbal Blend pada tapak tangan kakaknya, terpandang la kaki adiknya yang dah mula ada tompok-tompok merah, tangan pun dah mula naik sikit-sikit. Lepas balik kerja, keadaan adik bertambah teruk bila tapak tangan, kaki dan mulutnya dah mula ada gelembung – gelembung air.
.

Pada mulanya kami syak hanya demam campak, tapi bila tengok badannya tak ada sangat gelembung air tu. Untuk kepastian kami pun terus bawa ke klinik, dan doktor sahkan memang HFMD. Kami hanya dapatkan ubat titis dalam mulut sahaja kerana nak cuba dengan Shaklee dahulu.
.

Malam tu juga, saya bekalkan Aleesha Nutriferon 1 sachet dan sapukan lotion Herbal blend sebelum tidur. Alhamdulillah malam tu dia tidur tanpa gangguan.
.

Untuk keesokan harinya, saya sapukan dia dengan lotion Herbal Blend selepas mandi dan bekalkan Vitalea for Kids selepas breakfast. Kebetulan kakaknya ada hari sukan pada hari tu, jadi saya terpaksa bawanya sekali, dan keadaan bertambah teruk bila dia dah berpeluh-peluh dan tangan tak berhenti menggaru. Kalau dibiarkan maunya berdarah-darah nanti, jadi saya cuba bagi dia Omega Guard, kekerapan menggaru tu dah berkurang nampaknya.
.

Alhamdulillah, lepas 3 hari konsisten amalkan Nutriferon, Vitalea for Kids, Omega Guard & lotion Herbal Blend, gelembung-gelombung air di tangan & kaki dah mula hilang sikit-sikit dan parut pun tiada. Kalau diikutkan pergiraan doktor, HFMD ni biasanya akan hilang dalam masa 5-6 hari tapi bila dah recover cepat dari biasa ni syukur sangat-sangat.
.

Terima kasih Allah menemukan saya dengan Shaklee. Doakan puteri saya ini sihat sentiasa.
.

Semoga anak-anak kita semua membesar dengan sihat.
Membesar menjadi anak yg soleh & solehah. 

Aaminnn.

*******
Pengedar Shaklee Manjung

Semoga perkongsian Saya dapat membantu masalah korang. Sekiranya Korang berada di sekitar Manjung, Sitiawan, Lekir. Korang boleh dapatkan Vitamin Shaklee secara COD dan Saya akan consult anda secara direct.

Saya adalah pengedar shaklee kawasan Manjung dan bagi yang jauh Saya boleh pos..Saya menggunakan perkhidmatan poslaju.

Untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/SMS/Whatsapp: 010-9749611
Email : cikwana@gmail.com
FB : Wana Mohd Tahir

P/S: Rujuk Disclaimer

Monday, 14 November 2016

AKHIRNYA LELAKI INI BEBAS DARI SERANGAN PANIK SETELAH...

Pernah diserang panik secara tiba-tiba? Pernah rasa pening bila berada dikalangan kumpulan yang ramai? Insomnia susah nak tidur malam? Kalau korang nak tahu ni adalah antara simptom seseorang itu mengalami gangguan kecemasan atau nama saintifiknya 'Anxiety Disorder'. Saya nak kongsikan kisah bagaimana akhirnya lelaki ini bebas dari serangan panik.
Set Anxiety Disorder
Sumber Google (Anxiety Disorder)

Anxiety Disorder ni merupakan salah satu gangguan mental yang menyebabkan penghidapnya mengalami rasa cemas berlebihan dan terus menerus. Apabila serangan panik ni berlaku , secara automatik jantung berdegup laju, kepala pening, nafas semakin pendek dan rasa nak pengsan.
Pengedar Shaklee Sitiawan
Sumber Google

Saturday, 12 November 2016

Sambungan Kisah Dr. Forrest C. Shaklee

Sambungan kisah Dr.Forrest C.Shaklee

Semasa baby Forrest dilahirkan, dia tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya. Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka dia hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.

Bayangkan sehingga ayah dia dah give up & seolah2 tunggu je anaknya meninggal.

Tapi Mak dia, yelah kasih Mak kan... Taknak give up. Mak dia tukar pemakanan mereka kepada herba2 yang ada healing properties. Dia buat minyak herba dan urut satu badan di baby Forrest.

Akhirnya bapanya membawa mereka anak beranak berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Kat situ mereka lebih close to nature. Udara segar dan makanan yg fresh.

Mak dia terus usaha agar anak dia sihat macam baby lain. Walaupun anak dia tak bergerak2 tapi dia sangat positif. Hinggalah baby Forrest umur 4 tahun dan dia boleh bangkit dengan sendiri buat pertama kali!

Daripada ramalan hidup sampai 8 tahun je, Forrest menjalani zaman kanak2 dan remaja yang happy.  Beliau mendalami ilmu chiropractic dan membuka sebuah pusat rawatan terbabit.

Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.

Pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan.

Dengan kemahiran chiropractic dan nutrisi yg beliau ada, Forrest berazam utk tolong orang yg sakit dan tak mampu datang jumpa dia. Dengan kerjasama oleh Wilbur dan Orville Wrights, Forrest menjadi flying doctor pertama di kawasannya.

Disebabkan kerjanya berkaitan dgn tulang, Forrest terdedah kepada sinar x-ray dari prosedur di kliniknya. Sekali lagi Forrest diuji. Beliau disahkan mengidap kanser yg tak boleh disembuhkan, dan beberapa anggotanya perlu dipotong. Dan beliau dijangka tidak akan hidup lama.

Sekali lagi Forrest taknak give up. Antara motivasinya sbb dia nak terus berbakti. Lalu beliau jual klinik dia, pindah lagi ke kawasan ladang dan mula dgn regime pemakanan berasaskan herba & buah-buahan serta suplemen dengan kuantiti yg banyak.

Masa ni beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks terhasillah Herb-Lax.

Setahun selepas itu, Forrest sembuh sepenuhnya dan bebas kanser. Tapi klinik yang dikunjunginya tak percaya ia adalah kerana menjaga pemakanan dan suplemen.

Forrest kembali buka klinik, dan menjadi "first drugless clinic". 5 tahun selepas tu, kliniknya terbakar, dan Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome utk bawa keluarga pindah ke California. Kat situ beliau buka klinik dan sambung belajar.

Itulah kisah Dr Forrest Shaklee. Yang dilahirkan seolah2 macam dah mati, yang diramal akan mati sebanyak 2 kali. Sikap positif,taknak mengalah dan kembali kepada alam semulajadi, ciptaan Allah, menjadikan Shaklee terus berbakti hingga ke hari ini.

Itulah motivasi pengedar2 Shaklee iReach, nak berbakti & berkongsi yg terbaik dan dibuktikan oleh sains. Bukan ikut cakap2 orang. Atau sebab nak bonus banyak dan jadi kaya. Semua tu akan datang juga bila kita buat dgn ikhlas dan Allah redha.

Alang2 hidup di dunia, biarlah meninggalkannya dgn pahala yang tak putus-putus.

Credit to : Master Lyna Noh

Siapa Dr.Forrest C.Shaklee

Jual Shaklee tapi taktau sape pengasas dia..ish malu aih..(refer to myself) so harini nak share la ape yg Saya dah baca pasal pengasas Shaklee ni. Namanya Dr. Forrest C. Shaklee.

Dr. Forrest C. Shaklee dilahirkan pada tahun 1894. Beliau merupakan pengasas syarikat Shaklee pada tahun 1956. Ketika itu beliau berusia 61 tahun. Dan beliau hidup untuk melihatnya berubah menjadi sebuah syarikat Fortune 500 semasa berusia 80-an.

Dr. Forrest C. Shaklee adalah seorang yang berbilang bakat. Dr. Shaklee mempunyai pelbagai kerjaya antaranya chiropractor, pencipta, penulis, personaliti radio dll. Setiap pengalaman membantu membentuk wawasan buat beliau. Dan hari ini, falsafah Shaklee " Better You Better World " telah mencerminkan secara langsung visi awal Dr. Shaklee.

Minat Dr Shaklee dalam kesihata bermula kerana penyakit zaman kanak-kanaknya iaitu batuk kering. Tanpa bergantung pada hospital atau ubat-ubatan, rawatan beliau ketika itu adalah rehat yang cukup, makanan berkhasiat dan menghabiskan waktu di luar iaitu di kawasan luar bandar lowa. Beliau percaya bila hidup dalam suasana harmoni dengan alam semulajadi ia akan memberikan kehidupan yang sihat untuk setiap orang dan kehidupan yang lebih baik untuk semua orang.

Kerana minat yang mendalam terhadap kesihatan ia telah mendorong Dr. Forrest C. Shaklee ke makmal. Beliau percaya bahawa pemakanan yang baik adalah asas untuk kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan. Beliau seorang yang suka mencuba, Dr Shaklee telah membangunkan teknik untuk mengekstrak nutrien dari makanan. "Vitalized Mineral" telah diperkenalkan pada tahun 1915 sebelum konsep vitamin telah difahami sepenuhnya.

Beliau juga membina amalan dan teknik perawatan sakit anggota tubuh dengan mengurut tulang belakang (kiropraktik) yang amat berjaya, di mana beliau belajar dari merawat pesakit bahawa kesihatan yang baik diperlukan untuk memupuk kesejahteraan buan hanya sekadar merawat penyakit.

Dr Shaklee juga merupakan orang yang terawal dalam amalan membantu diri sendiri. Beliau menulis beberapa buku mengenai kepentingan pemikiran positif yang mempunyai hak cipta sebagai Thoughtsmanship. Selain itu beliau juga mengajar konsep keharmonian, kesihatan dan rahsia kehidupan yang berjaya di program radio mingguannya sendiri.

Begitulah kisah pengasas multivitamin pertama dunia Vitalea iaitu Dr. Forrest C. Shaklee. Beliau telah menghembuskan nafasnya yang terakhir ketika usianya 91 pada tahun 1986. Masa tu Saya baru 3tahun..umur 30 baru kenal Shaklee..kesian. Better late then never kanπŸ˜‰
____________________________________________

*Kalau anda berasa sekitar Lekir, Sitiawan dan Manjung anda boleh dapatkan Vitamin Shaklee secara COD dan Saya akan consult anda secara direct.

Saya adalah pengedar shaklee kawasan Manjung dan bagi yang jauh Saya boleh pos..Saya menggunakan perkhidmatan poslaju.

Untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/SMS: 010-9749611
Whatsapp: 0102114231
Email : cikwana@gmail.com
FB : Wana Mohd Tahir

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*