Tuesday, 15 November 2016

ANAK KECIL INI BEBAS DARI PENYAKIT TANGAN KAKI DAN MULUT

Assalamualaikum. Korang pekaba?anak-anak korang sihat tak?hari ni share pasal penyakit tangan, kaki dan mulut atau HFMD. Pernah dengar tak? Lately ni kerap sangat dengar pasal kanak-kanak below 10years kena penyakit ni. Kesian sangat.
Hand Foot Mouth Disease
Hand Foot Mouth Disease

HFMD biasenya terjadi disebabkan oleh jangkitan virus. Mengikut satu kajian, lebih 7 jenis virus boleh menyebabkan terjadinya penyakit tangan, kaki dan mulut ni. Kat bawah ni Saya ada kongsikan kisah anak kepada Puan Sharifah Nurulkamariah Sayed Abdullah bebas daripada penyakit tangan kaki dan mulut.

Hand Foot Mouth Disease


*******
[ HFMD SEMBUH SELEPAS AMALKAN PRODUK SHAKLEE ]
.

Assalamualaikum,

Saya nak share pengalaman handle anak alami HFMD baru-baru ni. Mulanya dari kakaknya di tadika, tetapi si kakaknya tak lah seteruk adik yang duduk di rumah ni. Tak terfikir pula HFMD akan berjangkit pada adiknya, jadi saya just tumpu pada kakaknya.
.

Satu pagi tu, sambil-sambil sapu lotion Herbal Blend pada tapak tangan kakaknya, terpandang la kaki adiknya yang dah mula ada tompok-tompok merah, tangan pun dah mula naik sikit-sikit. Lepas balik kerja, keadaan adik bertambah teruk bila tapak tangan, kaki dan mulutnya dah mula ada gelembung – gelembung air.
.

Pada mulanya kami syak hanya demam campak, tapi bila tengok badannya tak ada sangat gelembung air tu. Untuk kepastian kami pun terus bawa ke klinik, dan doktor sahkan memang HFMD. Kami hanya dapatkan ubat titis dalam mulut sahaja kerana nak cuba dengan Shaklee dahulu.
.

Malam tu juga, saya bekalkan Aleesha Nutriferon 1 sachet dan sapukan lotion Herbal blend sebelum tidur. Alhamdulillah malam tu dia tidur tanpa gangguan.
.

Untuk keesokan harinya, saya sapukan dia dengan lotion Herbal Blend selepas mandi dan bekalkan Vitalea for Kids selepas breakfast. Kebetulan kakaknya ada hari sukan pada hari tu, jadi saya terpaksa bawanya sekali, dan keadaan bertambah teruk bila dia dah berpeluh-peluh dan tangan tak berhenti menggaru. Kalau dibiarkan maunya berdarah-darah nanti, jadi saya cuba bagi dia Omega Guard, kekerapan menggaru tu dah berkurang nampaknya.
.

Alhamdulillah, lepas 3 hari konsisten amalkan Nutriferon, Vitalea for Kids, Omega Guard & lotion Herbal Blend, gelembung-gelombung air di tangan & kaki dah mula hilang sikit-sikit dan parut pun tiada. Kalau diikutkan pergiraan doktor, HFMD ni biasanya akan hilang dalam masa 5-6 hari tapi bila dah recover cepat dari biasa ni syukur sangat-sangat.
.

Terima kasih Allah menemukan saya dengan Shaklee. Doakan puteri saya ini sihat sentiasa.
.

Semoga anak-anak kita semua membesar dengan sihat.
Membesar menjadi anak yg soleh & solehah. 

Aaminnn.

*******
Pengedar Shaklee Manjung

Semoga perkongsian Saya dapat membantu masalah korang. Sekiranya Korang berada di sekitar Manjung, Sitiawan, Lekir. Korang boleh dapatkan Vitamin Shaklee secara COD dan Saya akan consult anda secara direct.

Saya adalah pengedar shaklee kawasan Manjung dan bagi yang jauh Saya boleh pos..Saya menggunakan perkhidmatan poslaju.

Untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/SMS/Whatsapp: 010-9749611
Email : cikwana@gmail.com
FB : Wana Mohd Tahir

P/S: Rujuk Disclaimer

No comments:

Post a Comment