Wednesday, 16 November 2016

Detox Cara Berkesan Buang Toksin Dalam Badan

Sejak Shaklee anjurkan program Detox Shaklee April lalu. Ramai geng-geng Shaklee yang amalkan tau. Contohnya kita beli satu produk untuk hilangkan masalah jerawat kat muka..dah jenuh makan produk tapi still takde perubahan. 
Detox Cara Shaklee
Sumber Google

Korang pernah terfikir tak kenapa takde perubahan tu? Kalau nak tahu masa ni la detox main peranan. Detox ni fungsinya nak singkirkan toksin yang banyak dalam badan kita ni. Toksin ni akan keluar melalui peluh dan urin. Pernah dengarkan ade orang yg susah nak membuang?tu tanda2 badan seseorang perlu detox. 

Nak buat detox ni permulaan mungkin sukar sikitlah tapi bila kita dah start nanti ia jadi mudah tau. Bukan nak suruh detox berbulan2. Sebagai permulaan boleh mula untuk 5 hari dulu ke. Detox ni banyak jenis detox tau. Ade detox logam, detox hati,detox darah, detox parasit dan detox seluruh badan. Kalau detox Shaklee dia buat yang seluruh badan tu. 

Kalau antara kita nak try detox tapi mungkin takleh nak strict ikut jadual detox Shaklee. Korang boleh je start dengan detox parasit. Tau tak parasit ni selalu je ade dalam badan kita ni..tambah pulak time bulan mengambang penub. Time tu lah parasit berkembang biak korang..tu yg dalam Islam ade puasa hari putihkan? Biase kita puasa 3hari dlm bulan Islam tu  pada hari 13,14,15 kalender hijrah.

Saya sendiri ade try buat detox ni, memang turun lah 2kg macam tu. Ni dah terstop pulak. InshaAllah nak teruskan balik lepas ni. Kalau korang jenis craving benda2 manis ni..disarankan untuk detox. Try buat. Taktau boleh tanya Saya naa. Rasanya rakyat Malaysia memang patutlah berdetox ni. Nak lahirkan rakyat yang sihat kena bermula dari ahli keluarga sendiri dulukan. 

Bila nak detox korang takleh nak harap pada makanan yg kita ambik je tau. Korang kena bekalkan dengan nutrien yang lengkap. So time ni vitamin ambik peranan untuk support detox kita. Once dah detox, amal gaya hidup sihat buat senaman sikit then makan vitamin InshaAllah kita antara rakyat Malaysia yang memiliki tubuh badan yg sihat, cergas dan minda yg positif. InshaAllah.

So, nak tahu apa itu detox dan bagaimana nak laksanakannya? Jom check sini

*******

APA ITU DETOX?

Detox adalah cara atau proses pembuangan racun atau toksin dari dalam tubuh. Dalam kehidupan sehari2, tubuh kita mungkin terkontaminasi zat racun. Zat2 racun ini boleh berasal dari banyak hal seperti makanan, kosmetik, minuman, udara, fikiran, kebiasaan buruk (merokok) & juga logam berat.

Tujuan detox adalah untuk mendorong sistem kekebalan agar bekerja efektif, memulihkan energy & membersihakan darah.

Manfaat Detox Bagi Tubuh Manusia
1. Membersihkan toksin dari dalam tubuh
- Pembuluh darah, usus besar, ginjal, paru2 & sistem limpa

2. Akan mendapatkan berat badan yang ideal kerana membakar lemak & mengeluarkan toksin dari dalam lemak. 

3. Meningkatkan stamina & daya tahan tubuh & juga boleh menyembuh penyakit.


Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Jom Detox Shaklee


Jom kita try DETOX SHAKLEE

🍃 PEPPERMINT GINGER PLUS
- Membantu kelegaan perut dengan mencegah kembung perut & melancarkan penghadaman.

🍃 HERBLAX
- Dengan adanya kandungan daun senna boleh membantu membersihkan kolon & mengelak sembelit.

🍃 DTX COMPLEX
- Kandungan Milk Thzitle membantu kelancaran detox badan dengan memelihara & menjana semula sel nanti.

🍃 ALFALFA COMPLEX
- Kandungan klorofil membantu menyingkirkan toksin & bahan tercemar keluar dari badan serta menyokong kesihatan buah pinggang.

🍃 VIVIX
- Kandungan antioksida & anti radang yang sangat tinggi membantu menyokong kelancaran proses detox keseluruhan badan

DETOX ni sangat penting kerana ini adalah punca kenapa ramai yang menghidap penyakit kronik..

Jom detox dengan Shaklee.

#1 
Penjual Shaklee Lekir Aktif
Berat Turun Selepas Amalkan Detox


#2 
Penjual Shaklee Sitiawan
Bebas Resdung

#3 
Pengedar Shaklee Sitiawan
Berjaya TTC



So Korang, macam biase kalau korang nak dapatkan vitamin Shaklee. Jangan segan nak hubungi Saya tau. Saya ada buat cod area Manjung, Sitiawan dan Lekir. Bagi yang luar kawasan jangan risau Saya boleh pos untuk korang. Okay korang till we meet again.

Wana Mohd Tahir
Call/SMS: 0109749611


1 comment: