Thursday, 29 December 2016

CARA MENGATASI MASALAH CYST DARIPADA BERULANG

Assalamualaikum..didoakan pembaca sekalian sihat didalam rahmatnya. Harini Wana nak kongsikan pengalaman upline Wana yang pernah mengalami Cyst. Nak tahu tak apa yang dia ambil untuk mengatasi masalah cyst daripada berulang.

Pengedar Shaklee Manjung

Ni yer kisahnya wana kongsikan dengan korang semua. Moga dapat manfaat daripada perkongsian Wana ni tau. 

***********************************

Kak Tinie pernah ada cyst sejak usia 15tahun. Hampir ditolak ke Ot untuk operation pada usia tu.
Kak Tinie pernah ada cyst semasa hamil dengan saiz hampir 5cm.

Kak Tinie pernah period pain yang sangat sangat sakit hingga nak kentut sakit, nak buang air pun sakit, memapah dinding. Kaki tangan sejuk. Dulu darah period jenis yang berketul-ketul. Not good ok.

Yes its true. 

Seawal usia tu dah ada cyst sampai ada yang cakap kak Tinie tak boleh hamil😊 kuasa Allah mengatasi segala. 

So ni set yang Kak Tinie makan untuk kecutkan cyst, untuk elak cyst datang balik. 

Set ni juga untuk elak dari senggugut yang mengganggu setiap kali period. 

So now dah takde dah semua tu. dah boleh bebas jalan-jalan walaupun period hari pertama.

ALHAMDULILLAH dengan izinNya

Oh ye Vivix pun ada tapi kat dalam peti ais kat rumah. 

Yang set ni memang letak kat ofis supaya tak lupa makan.

Set ni juga bantu kulit kak Tinie yang suka kering ni untuk kekal bermaya dan lembab gitu.

Oh ye Carotomax tu orang selalu cakap bagus untuk mata tapi juga bagus untuk kecutkan jerawat tau. Jerawat mudah kecut dan luka akibat jerawat tu pun cepat kering. Vitamin e dalam gla complex dan vitamin c bantu pudarkan parut jerawat. 

Set ni juga anti kanser. Siapa yang cyst fibroid atau mak adik beradik ada history penyakit ni wajib la ambik.

Best kan set ni. Kak Tinie rasa semua wanita pun perlu ada set ni.

Jaga diri oke sayang-sayang semua. Portion gaji tu dah sebelahkan sikit untuk jaga kesihatan diri. 
Tak pun duit nafkah suami bagi boleh guna untuk beli suplemen jugak.

Kalau tak kita sayang diri kita siapa lagi. 

Setuju tak?

Set Shaklee Cyst

**********************************
Noted: Boleh ikhtiar dengan Shaklee untuk yang ada simptom² macam kak tini ni. 

Kat bawah ni Wana kongsikan lagi testimoni berkaitan dengan masalah cyst. Ayuh, wanita sayangi diri kita dan hargai kesihatan kita untuk insan tersayang.

Pengedar Shaklee Manjung

So korang sekiranya nak Dapatkan vivix dan vitamin Shaklee yang lain..korang boleh cari Wana yer.

Wana adalah pengedar shaklee Manjung, Sitiawan, Lekir dan bagi yang jauh Wana boleh pos..Wana menggunakan perkhidmatan poslaju.

untuk Pertanyaan,Tempahan dan Temujanji
Call/ Whatsapp : 010 9749611
Email : cikwana@gmail.com
FB : Wana Mohd Tahir

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*

Wednesday, 7 December 2016

KONSISTEN SET SLIM SHAKLEE PENYELAMAT DAKU

Kalau tanya Saya ape set Shaklee yang Saya konsisten ambik dan amalkan? Jawapannya dah tentulah set Slim Shaklee penyelamat daku.

Set kurus Shaklee


Selain dari target nak aim berat badan turun. Risau jugak kalau kita ni makan makanan yg goreng2 kan ke banyak minyak. Time ni la nak kawal kolestrol Saya ambik lecithin dan Omega Guard. 

Eh jangan taktau agen pembakar lemak ni sangat membantu untuk daya ingatan yer. Umur pun dah pelan2 meningkat ni, wajiblah makan minyak ikan. Nanti senang kalau anak tanya mama dah boleh jawab, kalau dia komplen mama ni asyik lupa jer😁

Pengedar Shaklee Manjung

Biasenya Saya minum Esp waktu pagi. Ia sangat membantu sebab Saya ni memang ade gastrik so minum Esp memang boleh tahan lah sampai lunch baru ambik nasi. Kadang tu rasa kenyang tau. 

Alfalfa memang ambik hari2 selain ia bersifat serat ia juga bertindak sebagai agen detox harian Saya. Masalah angin kat badan ke memang Saya serasi la dengan Alfalfa ni. Kalau tak dulu lambat makan automatik angin menyerang. Now Alhamdulillah.

Dipendekkan cerita, set Slim ni full pakej tuk whole body Saya la. Nampak tak Alfalfa gemuk tu?? Puas hati tau beli yang besar dalam tu ade 700biji..untung sangat.
Tips Turun Berat Badan

So, kalau korang nak jugak set macam yang Saya amalkan ni..korang kenalah follow Saya..PM ye kalau nak. Hubungi Saya di sini😊


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-9749611
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia


Tuesday, 6 December 2016

Macam-macam Boleh Beli Bila Berkerja Dengan Unlimited Income ni...

Bak kata mentor kami masa gi kelas #supermomextendedtour utara minggu lepas..shaklee boleh bagi macam-macam bila bekerja dengan unlimited income. As long as kita ni gigih kerja kuat untuk archieve target kita tu.

Penjual Shaklee Manjung
Penangan Unlimited Income

Saya ingat lagi, 5bulan lepas Saya  beli handphone baru menggunakan bonus Shaklee tau. Handphone lama Saya ade problem. Bila kita buat bisnes ni phone dah jadi satu keperluan bukan lagi satu pilihan.

Sebelum tu apa Saya buat? Saya memang tulis kat kertas dan baca bila tiap kali lepas solat. Dalam masa yang sama kerja kuatlah untuk realisasikan impian Saya tu. Alhamdulillah akhirnya berjaya juga beli handphone baru.

Bila kuasa minda bercampur dengan kuasa tenaga kita gigih bekerja, tak mustahil kita dapat apa yang kita nak tu. Actually, banyak jugak income Shaklee membantu Saya dan anak-anak.

Now my target untuk gemukkan lagi Uv dan bonus Shaklee Saya..sebab banyak lagi impian Saya yang belum tertunai..doakan ye kwn2.

So, korang yang plan nak tambah pendapatan tapi taktau nak buat ape..meh roger Saya..kita do something degan Shaklee nak?😉


Hubungi Saya Disini😊


Call/SMS/Whatsapp/Telegram:010-9749611
COD:Kayan/ Lekir/Sitiawan/Manjung
POSTAGE: Seluruh Malaysia



Thursday, 1 December 2016

Tak Perlu dah hadap Darah Tak Henti 3 Bulan

Sebelum Saya kongsikan kisah seorang wanita yang terpaksa menghadap darah haid yang tak henti selama 3 bulan. Ingin Saya kongsikan pengalaman Saya suatu masa dulu yang terpaksa berulang alik ke hospital sebabnya darah haid keluar tak henti-henti sampaikan taktau nak kira bila waktu subur Saya.
Pengedar Shaklee Manjung

Masa tu selepas melahirkan anak sulong. Saya kononnya nak merancang sendiri dan Saya pun mengamalkan makan sejenis maajun. Seingat Saya hampir 9 bulan jugak Saya berulang alik ke hospital. Masa tu badan Saya jadi kurus sangat. Menurut kata arwah Mak, ada setengah orang tak sesuai dengan pengambilan maajun ni. Sebabnya maajun ni kan ke panas. Bila jumpa doktor, Saya mengalami gangguan hormon. Saya memang terus stop pengambilan maajun. Time tu tak kenal lagi Shaklee ni. 

Meh Saya kongsikan cerita Puan yang mengalami kisah yang lebih kurang sama dengan Saya.
_____________________________________________
Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari. 

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke - 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula. 

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke? 

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut

Lantas saya jumpa pakar sakit puan. 

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan. 

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali. 

Stress rasa. 

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan? 

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat. 

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap. 

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan. 

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor. 

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa. 

Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard. 

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein. 

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause. 

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad. 

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar. 

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah. 

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul. 

Syukur alhamdulillah. Syukur. 

Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan. 

_____________________________________________
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Supplemen Yang Diamalkan

Kisah di atas merupakan pengalaman seorang daripada geng iReach dimana beliau telah mengalami darah haid melebihi 15hari. Beliau telah berjumpa doktor sakit Puan, Alhamdulillah semuanya ok. Beliau mengalami gangguan hormon.

Beliau mengambil inisiatif  sendiri dengan mengamalkan detox dengan vitamin Shaklee dan beliau juga try n error dari segi pengambilan pemakanan beliau. Alhamdulillah beliau dapat result yang baik dan tak perlu lagi hadap darah selama 3 bulan sebelum ni.

Korang yang ada masalah seperti di atas boleh cuba apa yang telah dilakukan oleh Puan ini. Detox memang sangat baik untuk tubuh badan kita.

Berminat untuk dapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Boleh hubungi Saya seperti dibawah.

Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611