Thursday, 1 December 2016

Tak Perlu dah hadap Darah Tak Henti 3 Bulan

Sebelum Saya kongsikan kisah seorang wanita yang terpaksa menghadap darah haid yang tak henti selama 3 bulan. Ingin Saya kongsikan pengalaman Saya suatu masa dulu yang terpaksa berulang alik ke hospital sebabnya darah haid keluar tak henti-henti sampaikan taktau nak kira bila waktu subur Saya.
Pengedar Shaklee Manjung

Masa tu selepas melahirkan anak sulong. Saya kononnya nak merancang sendiri dan Saya pun mengamalkan makan sejenis maajun. Seingat Saya hampir 9 bulan jugak Saya berulang alik ke hospital. Masa tu badan Saya jadi kurus sangat. Menurut kata arwah Mak, ada setengah orang tak sesuai dengan pengambilan maajun ni. Sebabnya maajun ni kan ke panas. Bila jumpa doktor, Saya mengalami gangguan hormon. Saya memang terus stop pengambilan maajun. Time tu tak kenal lagi Shaklee ni. 

Meh Saya kongsikan cerita Puan yang mengalami kisah yang lebih kurang sama dengan Saya.
_____________________________________________
Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari. 

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke - 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula. 

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke? 

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut

Lantas saya jumpa pakar sakit puan. 

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan. 

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali. 

Stress rasa. 

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan? 

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat. 

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap. 

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan. 

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor. 

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa. 

Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard. 

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein. 

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause. 

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad. 

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar. 

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah. 

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul. 

Syukur alhamdulillah. Syukur. 

Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan. 

_____________________________________________
Pengedar Shaklee Manjung Aktif
Supplemen Yang Diamalkan

Kisah di atas merupakan pengalaman seorang daripada geng iReach dimana beliau telah mengalami darah haid melebihi 15hari. Beliau telah berjumpa doktor sakit Puan, Alhamdulillah semuanya ok. Beliau mengalami gangguan hormon.

Beliau mengambil inisiatif  sendiri dengan mengamalkan detox dengan vitamin Shaklee dan beliau juga try n error dari segi pengambilan pemakanan beliau. Alhamdulillah beliau dapat result yang baik dan tak perlu lagi hadap darah selama 3 bulan sebelum ni.

Korang yang ada masalah seperti di atas boleh cuba apa yang telah dilakukan oleh Puan ini. Detox memang sangat baik untuk tubuh badan kita.

Berminat untuk dapatkan vitamin semulajadi Shaklee? Boleh hubungi Saya seperti dibawah.

Wana Mohd Tahir
Call/SMS/Whatsapp: 0109749611

No comments:

Post a Comment