Thursday, 1 June 2017

Keperluan Supplemen Kepada Tubuh Manusia | Penting atau Sampingan

Ramai orang beranggapan bila dah amalkan supplemen, tak perlulah makanan berkhasiat dan senaman. Ini sangat salah. Supplemen adalah keperluan tubuh bagi melengkapkan nutrisi kita yang lopong tu. Meh Saya kongsikan kisah seorang Ibu yang sangat menghargai kesihatan beliau.

Set Kesihatan Optimum
Senaman - Gaya Hidup Sihat

Saya Nur Afizah Binti Shuib, berumur 59 tahun dan bekerja sebagai penjawat awam. Mempunyai 4 orang cahaya mata dan 4 orang cucu.

Daripada zaman saya muda-muda lagi, saya memang mementingkan kesihatan. Macam-macam suplemen yang saya cuba, yang murah yang mahal..Tapi kebanyakkan, tidak menunjukkan apa-apa kesan yang ketara. Saya amalkan produk Shaklee dah 3 tahun lebih. Saya kenal Shaklee daripada anak dan menantu saya.  Alhamdulillah, saya jatuh hati dengan produk Shaklee terutamanya VIVIX!

Saya memang jaga pemakanan, saya kurangkan gula dalam minumam harian. Tapi disebabkan kencing manis dan darah tinggi ni penyakit 'keturunan’, memang tak boleh nak lari mana lah..Check-up di hospital baru-baru ni, menggunakan mesin penimbang elektronik yang baru tu. Apa ntah namanya mesin tu. Happy sangat bila doktor cakap bacaan b/p saya mcm 'anak dara', 120/80.

Tapi dari bacaan mesin tu, doktor inform yang umur dalam badan saya 51 tahun! Memang terkejut lah dengar, walhal umur saya tahun depan dah masuk 60 tahun. Alhamdulillah, awet muda..BMI saya pun normal. Bacaan kencing manis saya pun normal, 6.7 berbanding dengan bacaan 3 tahun dulu, 8.0..Doktor pun dah kurangkan dos ubat kencing manis yang perlu saya makan setiap hari. Lega rasa..smile emoticon

Pernah ada sahabat saya tanya, kat mana saya buat gigi palsu. Teratur cantik je..Hehe, saya kata ni gigi betul. Tak pernah lagi buat gigi palsu. Terkejutlah dia, di usia saya yang nak masuk 60 tahun ni, masih lagi ada gigi kekal yang masih elok. Bagi saya, penjagaan gigi sangatlah penting. Dari saya muda lagi, saya amalkan minum susu setiap hari.

Ini adalah antara vitamin yg saya konsisten ambil setiap hari dengan konsisten. Paling best, saya suka VIVIX. Rasanya dah 12 botol yang saya makan. (saya kongsi makan dengan suami tercinta).

Kulit saya yang dahulunya kusam dan tak bermaya, rasa lebih ceria dan awet muda berbanding sebelum ambil vivix. Memang Best! Bg yang belum tahu, vivix ni bukan sahaja suplemen untuk kesihatan menyeluruh, tapi vivix jugak berfungsi sebagai anti-penuaan.

Pada tahun 2013, saya berpeluang untuk melangkah kaki ke tanah suci Mekah bersama anak dan suami untuk menunaikan Umrah. Alhamdulillah, kesihatan saya baik-baik je kat sana. Tapi, suami saya mengalami athma yang teruk sehingga sampai sahaja di Malaysia, suami saya kena admit di Hospital Sg.Buluh. Doktor mengesahkan suami saya kena jangkitan di paru-paru yang berpunca daripada habuk di Mekah. Berkampunglah di hospital selama 8 hari.

Suami saya ni, memang susah nak makan vitamin melainkan kalau saya ambil dan bagi kat dia, baru dia makan. Tapi, di Mekah kami tinggal di bilik berasingan, sebab tu susah sikit saya nak berkongsi vitamin dengan suami. Alhamdulillah, kesihatan saya baik di sana tanpa demam atau batuk. Vitamin Shaklee saya bawa sekali kesana dan amalkan setiap hari sebelum mengerjakan Umrah.

Produk yang hebat dan berkesan ni, saya kongsikan kebaikan dengan kawan-kawan sepejabat saya. VIVIX the best choice suplemen untuk di amalkan setiap hari. Di tambah dengan vitamin lain seperti Vita-Lea, Vita C Plus dan Omega, kesihatan saya bertambah baik.

Bagi anak-anak yang tak tau nak bagi hadiah apa kat mak abah anda, boleh la hadiahkan sebotol VIVIX ni setiap bulan.

Penjual Shaklee Lekir


TESTIMONI 47 : NUR AFIZAH BINTI SHUIB

Jika anda masih mencari supplemen yang selamat, semulajadi dan berkesan, korang boleh hubungi Saya seperti di alamat tertera di bawah.

Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.

Wednesday, 24 May 2017

Keistimewaan Shaklee | Korang Kena Tahu

Hari ni Saya nak share la dengan korang kenapa Saya sayang sangat dengan Shaklee ni. Apalah yang istemewanya Shaklee ni. Korang kena baca okay kat bawah ni keistimewaannya.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
=====================

Shaklee bermula pada tahun 1956, bermakna sudah 60 tahun Shaklee bertapak di dunia ni. 
60 tahun kekal dan kukuh di Amerika Syarikat dan lebih 30 tahun kukuh di Malaysia.

Beberapa sebab yang cukup untuk anda tak ragu-ragu memilih product Shaklee.

1) Product Shaklee diiktiraf sebagai makanan, bukan ubat. 
Produk nutrisi Shaklee diiktiraf oleh kerajaan Amerika Syarikat sebagai makanan. Banyak syarikat pemakanan yg lain dianggap syarikat ubat

2) Semua produk Shaklee diuji secara klinikal oleh 3rd party dan terbit dlm jurnal-jurnal kesihatan anatarabngsa.
Shaklee mempunyai produk mereka sendiri yg diuji secara klinikal oleh sumber-sumber luar yang tidak berat sebelah (seperti Universiti Yale dan Harvard University) memberikan bukti saintifik bahawa produk-produk terurai dan digunakan oleh badan anda. Beratus-ratus ujian ini diterbitkan dalam jurnal-jurnal pemakanan dan perubatan seperti:

a. The American Journal of Clinical Nutrition 
b. The Journal of Nutrition 
c. Jurnal Persatuan Dietetik Amerika 
d. Journal of Applied Physiology
e. American Journal of Cardiology 

3) Shaklee mempunyai kajian sendiri dan makmal pembangunan di Hayward, California, dan makmal kedua dibangun bersamaan dengan Universiti Stanford di Palo Alto, California.

4) Shaklee mempunyai kilang pembuatan produk yang tersediri, yg terletak di di Norman, Oklahoma.
Syarikat vitamin yang lain kebanyakan hanya membeli vitamin mereka dari pusat makmal dan meletakkan label mereka sendiri pada product.

5) Lebih 100,000 ujian kualiti dijalankan setiap tahun yang merangkumi 23000 ujian berasingan untuk ketulenan dan keselamatan dilakukan ke atas bahan-bahan untuk satu produk.
Semua tuntutan produk Shaklee telah mendokumentasikan bukti. Produk menjalani sebanyak 80000 ujian jaminan kualiti yang berasingan sepanjang proses pembuatan.

6) PRODUK Shaklee ADALAH 100% DIJAMIN!
Shaklee memegang prinsip Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam. Berjuta penduduk dunia telah merasai keberkesanan Shaklee bukan hanya di Malaysia tapi juga di Singapore, Indonesia, Kanada, China, US, Jepun, Mexico dan Taiwan.

So korang, dah tahu kan kenapa Saya sayang dan suka sangat dengan produk Shaklee, I do hope korang yakin dengan Shaklee now and onwards yer.

Founder Shaklee Miraculous I,
Wana Mohd Tahir
010.9749611

Tuesday, 23 May 2017

Jatuh Terduduk Dalam Bilik Air Sembuh Selepas Mengamalkan Kolagen Daripada Sumber Kerangan Laut Terbaik

Apa perasaan anda bila terseliuh, kemudian jatuh terduduk dalam bilik air. Pasti rasa terkejut dan takut . Betul tak.?
Set Sendi Shaklee

Begitu lah yang terjadi pada saya . Dua kejadian lain hari. Lain masa tetapi pada bulan yang sama. Bulan lepas kan musim hujan. Jadi kerap ulang alik ke dapur. Yelah kan seharian hujan. anak-anak pula kejap-kejap nak susu..kejap2 masuk bilik air, pastu lapar balik.

Tak senang duduk melayan 3 beradik ni. Husna pulak baru belajar tak gunakan pampers. Jadi tumpu pada dia lebih. Huzaifah pula ada permainan baru. Suka buka tutup peti ais. Habis berkecah dia main air. Apa lagi.. tengah terkedek-kedek Kak Ita jalan ke dapur, terpelecok lah, tak perasan ada air. Nasib baik tak jatuh gedebuk. Selawat banyak-banyak. Nak marahkan Huzai dia apa tau kan. 

Terkejut sebab kaki terpelecot. Cepat-cepat saya sapu krim Herbal Blend. Risaunya hati hanya Allah sahaja yang tahu. Kejap-kejap tengok kaki ada kesan bengkak atau biru. Alhamdulillah tak ada apa-apa. Cepat-cepat saya ambil Vivix dan terus bancuh dengan kolagen. Alhamdulillah. Bangun pagi esoknya tak ada bengkak dan sakit kaki.

Selang beberapa hari saya jatuh terduduk pulak dalam bilik air. Licin sebab air dari basuhan mesin basuh. Entah macam mana fikiran melayang masa tu. Agaknya lupa nak baca doa masuk tandas pun iyer juga.

Dipendekkan cerita, pinggang dan perut saya sakit akibat kesan terjatuh tu, saya sapu minyak panas di bahagian yang sakit dan minum Vivix campur kolagen. Setiap hari saya minum 2 kali . Pagi dan malam. Dan sebelum tidur, saya makan Ostematrix 5 biji setiap hari. 

Alhamdulillah sakit pinggang dah hilang, tiada apa-apa yang saya takutkan terjadi. Tetapi haid saya pula keluar terlampau banyak. Bila ke klinik doktor kata takde apa-apa , mungkin sebab hormon. Dalam masa sama saya pergi berurut . Mak bidan kata peranakkan saya turun sikit,  Lagipun memang setiap 3 bulan saya akan berurut badan di kampung. Alhamdulillah semua nya baik-baik dan tiada apa yang perlu saya risaukan. 

Dalam masa yang sama tekanan darah tinggi saya pun stabil. Maklumlah bila dah masuk umur 40-an ni semua nak kena jaga. Lebih-lebih lagi bab kesihatan ni. Mungkin ramai tak tahu bahawa kolagen Shaklee sangat bagus untuk sendi juga. Bukan hanya untuk cantik semata mata tau. 

Bagi mereka yang mempunyai masalah sakit lutut atau sendi boleh cuba amal minum kolagen Shaklee dan Ostematrix,  rasakan perbezaannya.

Mengapa dan bagaimana Kolagen Shaklee untuk sendi?

Kolagen Shaklee mempunyai unsur ekstrak kerangan laut yang mana ia mengandungi glucosamine yg bantu membuat bendalir sebagai pelincir sendi.

Manakala Vivix pula membantu memperbaiki sel-sel badan kita. Memang terbaik lah setiap suplemen Shaklee . Pelbagai jenis dan setiap satunya mempunyai khasiatnya tersendiri.  

Set Sendi Shaklee

Kita usaha untuk ke arah yang lebih sihat. Shaklee sahaja satu-satunya supplement brand yang terbukti berkesan melalui Landmark Study.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 
TESTIMONI 6 : SITI ROZITA OTHMAN

Moga perkongsian kali ni dapat bantu korang untuk selesaikan masalah berkaitan sendi ye. Ingat, kalau pernah jatuh jangan tanggung untuk dirawat. Cepat- cepat ikhtiar untuk sembuh tau.

Jika korang nak dapatkan vitamin macam Puan Siti Rozita ni, korang boleh klik order dibawah ni yer.

Order Untuk Set Sendi


Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.

Monday, 22 May 2017

Resepi Brownies Kedut Kegemaran Khyranaeem

Assalamualaikum. Harini Wana cuti. Dah lama sangat nak makan brownies. So hari ni kita pun buatlah brownies kedut katanya. 

Brownies Kurang Manis
Kedut's Brownies Khyranaeem

Ni percubaan kali kedua la. Yang mula dulu buat guna bahan yang ada je. So rasanya pun sekadar saja la. Meh la nak share resepi dengan korang. Resepi ni pun Wana ambik dari sideline Shaklee Wana yang rajin sangat bab masak-masak ni.

Tips nak dapatkan brownies sedap ni, kita kena guna coklat compound yang mahal tu. Serius makan coklat tu gitu pun dah rasa kesedapannya. Belum lagi jadi brownies kan.

Wana gunakan dark coklat dari brand beyril's. Harga pun boleh tahan sekarang ni. Ni sebab teringin nak makan kasi puas la kononnya. Tu yang cari jugaklah. 

Best bila buat kek ni, anak-anak lah yang paling suka.☺sebab mama dorang memang jarang sangat membaking ni. Kebetulan harini cuti dan rasa nak buat tu yang terus je cari bahan dan buat. Kiranya theraphy session la baking ni. 

Okey meh Wana share resepi brownies dengan korang nak. Doakan tuan yang share resepi ni dimurahkan rezeki ye. ( Dr Najihah Abdul Mutalib). Satu yang Wana suka brownies ni kurang manis tau.

Step 1

Bahan²:

400gm coklat compound beryl's
150gm unsalted butter ( nak guna yang salted pun boleh)
4 biji telur
170gm brown sugar 
100gm tepung kek
Esen vanilla 
Coklat chips
30gm serbuk coklat


Step 2

Mix coklat compound, butter dan double boiler atas dapur. Dalam bekas lain, mix brown sugar dan telur kemudian masukkan esen vanilla 1 penutup. Kemudian pukul guna whisk.

Step 3

Ayakkan tepung dan serbuk koko. Once dah larut coklat  compound tadi. Mix kan dengan sugar tadi. Last baru masukkan sikit-sikit tepung tadi.Kacau rata ye.

Step 4

Panaskan oven 15 minit sebelum nak masukkan loyang brownies pada suhu 160°c. Sebelum tu loyang tadi kena lapiskan dengan kertas minyak yang telah disapu butter. 

Step 5

Tuangkan adunan brownies didalam loyang kemudian masukkan ke dalam oven dan bakar selama 30-35 minit. Untuk kedut pula, bila dah ting bunyi oven tu, korang buka sikit penutup oven tadi dan biarkan selama 15 minit macam tu. Taddaa nampaklah kedut tu nanti☺

Selamat mencuba korang. Nanti dah buat dan makan ingat² lah Wana yer☺





Sunday, 21 May 2017

Why I Shaklee ?

Hai korang, harini nak share la dengan semua 'Why I Shaklee?'. Kenapa Wana pilih Shaklee. Semuanya bermula dengan kisah tapak kaki yang sakit je. Tapi tak sangka pula sampai boleh jadikan Shaklee sebagai pendapatan kedua. Serius cakap, Wana dah tak boleh 'move on' la dengan Shaklee ni.

Pengedar Shaklee Manjung
Suasana Perkampungan di Jepun

Shaklee dah jadi sebahagian dari passion Wana tau. Ditambah pula dengan support group dari upline dan superupline yang Wana dah anggap macam kasih ibu pada si anak. Dorang ni memang superb Mentor la bagi Wana. Soon group naugan Wana 'Shaklee Miraculous I' juga boleh jadi sebaris dengan group upline dan superupline Wana. 

Nak share la dengan korang salah satu incentive trip yang Shaklee reward pada leader- leader kami dalam iReach baru-baru ni iaitu trip ke Jepun. Aduh, serius bila tengok kiriman gambar dari superupline Wana yang layak ni terus menitik air mata. Takde yang mustahil bila kita sungguh- sungguh naknkejar impian kita dalam Shaklee. Segala penat lelah dibalas bila join trip ni.

Tapi sebelum nak dapat kita memang perlu work harder la. Dalam Quran, Allah SWT sendiri dah bagitahu, siapa yang berusaha mereka pasti dapat hasilnya. ( Maaf ayat tunggang terbalik tapi maksudnya siapa yang lebih usahanya Allah mesti bagi ganjaran setimpal)
Penjual Shaklee Manjung Aktif
KakMa Leader Penyayang Founder OMS Group

Ni cerita dari superupline Wana, masa dorang pergi memang dah habis strawberi. Tapi Shaklee dah mintak untuk diorang disana tanam 2 petak Strawberi khusus untuk delagasi Shaklee dari Malaysia yang akan datang bulan Mei 2017. Dan untuk pengetahuan korang delegasi Malaysia dah selamat sampai pun ke Malaysia semalam. 

Pengalaman delegasi Shaklee yang layak incentive trip Jepan bagitahu dorang bukan tourist tapi traveller. Bayangkan dorang juga dapat berjumpa dengan pencipta Nutriferon yang usianya mencecah 100tahun. Banyak sangat kelebihan bila menyertai Shaklee ni. Nikmat mana lagi yang hendak didustakan.

Pengedar Shaklee Manjung
Jelitawan iReach Group Mengenakan Yukata

Wana yakin dengan Shaklee apa yang kita impikan InshaAllah dipermudahkan. Secara tak langsung kita turut belajar tau dalam Shaklee ni. Bisnes yang boleh buat kita bantu orang diluar sana untuk selesaikan masalah kesihatan mereka. InshaAllah produk Shaklee bukan sahaja berkesan tapi selamat. Dan lagi best sistem bonus Shaklee setiap 15hb juga dipaten dan tak sama dengan company lain. 

Dari segi keberkesanan produk, jangan gusar kerana ianya telah dilakukan kajian oleh saintis-saintis terlatih. Kajian yang lengkap dengan Landmark Study itu bukan dikaji setahun dua tetapi bertahun-tahun lamanya sebelum sesuatu vitamin itu dipasarkan. Menurut Master susur galur Wana lagi. Shaklee nak proses vitamin bukan guna sebarangan mesin tapi mesian yang menggunakan kuasa graviti semata-mata ingin menjaga tahap semulajadi vitamin itu daripada tercemar. Best kan?

Pengedar Shaklee Manjung
Vivix dan Salji Jepun

Jika korang kat luar sana masih tercari-cari peluang untuk menambah pendapatan dan nak jana income infiniti. Shaklee ada jawapannya. Shaklee ada jalan untuk kita realisasikan impian kita. Korang boleh hubungi Wana untuk tahu lebih lanjut okay.☺

Founder Miraculous Team,
Wana Mohd Tahir
010.9749611

Saturday, 20 May 2017

Masalah Keputihan dan Senggugut | Punca Sukar Hamil? Apakah Penyelesaiannya.

Assalammualaikum. Saya Farah Qurratun Aini mama kepada 2 orang cahaya mata. Kisah saya dengan Shaklee bermula apabila saya mencari vitamin untuk meredakan sakit senggugut dan keputihan yang teruk sejak dari bangku sekolah lagi.

Pengedar Shaklee Manjung

Dulu setiap kali datang bulan, senggugut pun akan datang juga sampai tahap tak boleh buat apa-apa aktiviti pon. Masa zaman sekolah dulu kawan-kawan cakap kalau senggugut angkat kaki sandarkan ke dinding boleh meredakan sakit sengugut tu. Masa zaman sekolah dulu takde ambil ubat atau sebarang vitamin cuma mampu menahan sakit sahaja. 

Bila dah masuk kolej, baru lah belajar ambil ubat tahan sakit warna pink tu. tu pon sebab nak elak dari ponteng kelas dan kalau time senggugut menyerang dan dalam masa yang sama ada kuiz, test, dengan assignment yang nak disiapkan kemudian time exam mestilah ubat tahan sakit tu menjadi penyelamat. Bila dah cuba-cuba maka jadi lah amalan. Memang tak pernah terputus stok ubat pink tu sehingga lah masuk kerja dan kahwin. Bila dah kerja memang terpaksa lah ambil MC setiap bulan. Menganggu jugak prestasi kerja masa tu.

Dan saya perasan yang keputihan juga makin teruk bila meningkat remaja. Pantyliner pon tak boleh terputus bekalan. Kena pakai dan kena sentiasa ada dalam beg. Semua ni memang rasa sangat-sangat terganggu. Bila buat aktiviti yang mengeluarkan peluh lagi meriah la keputihan tu keluar sampai kadang-kadang jadi gatal.
Set Senggugut Shaklee

Alhamdulilah selepas konsisten mkn GLA Complex dan Alfalfa Complex selama 2bulan, sengugut dah takde, keputihan juga makin berkurang dan period datang pon cantik aje. Maksud nya kitaran period tu tetap setiap bulan. Bila kitaran haid dah tetap mudah untuk cari waktu subur dan peluang untuk hamil tu tinggi. 

Dan alhamdulilah bersyukur sangat genap 9bulan lepas tu double line pun muncul .Berita kehamilan itu adalah hadiah ulangtahun kami yang pertama. Menangis kegembiraan kami suami isteri. Dan selepas bersalin kan anak sulung , saya selama setahun 3bulan tak datang haid. Sangat tak selesa. Simptom-simptom macam nak period ada tapi tak period pon. Dan memang merancang nak tambah anak lagi. Sebabkan tak period saya ikhtiar lagi dengan GLA Complex masa itu pada bulan Disember . 3bulan kemudian saya period dan bulan berikutnya April 2016 saya hamil anak kedua. Alhamdulilah.

Inilah Shaklee Effect saya. Terima Allah Terima kasih Shaklee.
TESTIMONI 32: FARAH QURRATUN AINI

**

Moga kisah Puan Farah dapat membantu adik-adik, kakak-kakak atau sesiapa sahaja yang ada masalah seperti ini pulih seperti sediakala. 

Nak dapatkan vitamin Shaklee dari Wana, jangan lupa hubungi Wana okey. Terima kasih korang sebab sudi baca perkongsian kali ini.

Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.


Cara Pudarkan Jeragat Di Usia Emas | Ibu Ini Ada Penyelesaiannya

Kenapa jeragat sering terjadi pada golongan wanita yang menginjak usia 30tahun dan ke atas? Biasanya jeragat ini terjadi disebabkan oleh masalah hormon dan penggunaan alat kosmetik yang salah. Ibu ini ada kisah bagaimana jeragatnya pudar biarpun usianya kian meningkat ke usia emas.

Pengedar Shaklee Manjung

Ibu memang pengguna Shaklee. Sebelum mengenali Vivix, ibu memang ambil Ostematrix dan GLA tanpa miss. Selain dari itu, kadang-kadang beliau ambil Omega untuk kolestrol. 

Ibu mula cuba Vivix kepunyaan adik yang tertinggal di rumahnya. Kesan pertama yang beliau rasa adalah pada pagi keesokannya. Biasanya ibu akan mengantuk selepas solat subuh, tetapi pagi itu beliau rasa cergas dan tidak mengantuk.

Sejak itu, ibu konsisten makan Vivix. Dua minggu kemudian, ibu beritahu satu berita baik. Jeragat kehitaman dimukanya pudar selepas makan Vivix. Ibu memang suka cuba pelbagai jenis produk kosmetik sejak muda. Ada produk yang beri kesan terbakar dan jeragat yang susah tanggal dimukanya. Syukur, dengan izin Allah, mukanya kembali berseri-seri walaupun usia sudah cecah 62 tahun dan mempunyai 20 orang cucu.

Kini, ibu memang tak boleh miss makan Vivix. Vivix adalah produk Shaklee kegemarannya. Dahulu, beliau ambil GLA untuk kurangkan komplikasi menopause, tetapi kini beliau sendiri akui Vivix jauh lebih berkesan membantu kurangkan komplikasi itu seperti eczema pada kulit. Beliau sendiri syorkan wanita menopause ambil Vivix untuk lebih sihat, cergas dan ceria.

Penjual Shaklee Manjung

Siapa yang tak gembira bila orang tersayang lebih ceria, cergas dan berseri-seri kan?
Alhamdulillah. Terima kasih Vivix, Terima kasih Shaklee

TESTIMONI 20: UMI KALSOM BT. OMAR

Moga cerita yang Saya kongsikan ini dapat dijadikan manfaat dan rujukan korang ye. As usual nak dapatkan produk Shaklee, boleh hubungi Saya okey. Terima kasih korang.😘

Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.


Thursday, 18 May 2017

Cara Untuk Meningkatkan Bacaan HB Bagi Ibu Hamil

Akhir ini Saya selalu sangat dapat customer yang mengalami masalah HB low ketika hamil. Di sini Saya nak kongsikan cara ibu berjaya ini untuk meningkatkan bacaan HB beliau. Jemput baca tau.
Pengedar Shaklee Lekir

Saya Maisarah binti Md Saupi, ibu kepada 3 orang anak. Produk shaklee kesukaan Mai ialah set Ibu Hamil.Kenapa Mai sangat suka set Ibu Hamil ini kerana Mai merasai sendiri perbezaan ketika hamil anak ke-3 dengan anak-anak yang sebelumnya. Perbezaan yang sangat ketara dan sangat mengembirakan.

Mai mengamalkan Vitalea,B-Complex,vitamin C,Ostematrix dan Omega. Ketika Mai hamil anak pertama dan kedua bacaan HB sangat mendukacitakan yang mana setiap kali checkup nurse akan tulis bacaan HB menggunakan pen merah itu bermaksud bacaan HB Mai di bawah bacaan 11 dan juga disahkan mempunyai masalah anemia.

Lagi sedih hamil anak ke-2 bacaan HB Mai sentiasa di bawah 10 dan turun sehingga 8.2. Oleh kerana bacaan Hb Mai makin rendah berbanding anak pertama sedangkan Mai telah mencuba bermacam-macam vitamin yang di sarankan oleh nurse dan doktor tetapi bacaan tetap sama maka dihujung kehamilan kedua. Doktor menyarankan Mai untuk membuat ujian darah iaitu ujian thalesimia dan akhirnya Mai disahkan Beta Thalassaemia trait (pembawa thalesimia) dan doktor bagitahu normal bagi ibu yang pembawa thalesimia mendapat bacaan HB di bawah 11.

Selepas Mai di sahkan hamil anak ke-3 Mai membuat keputusan untuk mengamalkan vitamin Shaklee sahaja untuk kali ini.Apa yang memeranjatkan Mai bacaan Hb cantik dan bacaan semakin menaik sehingga bacaan semasa checkup terakhir sebelum bersalin ialah 14.2. Mai tak pernah dapat bacaan secantik ini sebelum ini walaupun semasa tidak hamil.

Sebab ini lah Mai sangat sukakan set Hamil Shaklee dan kesan lain yang Mai dapat ialah tiada masalah kekejangan kaki yang mana semasa hamil anak kedua Mai kerap kali mengalami kekejangan kaki. Aduh ibu-ibu yang pernah mengalaminya tahu kan betapa sakitnya bila kaki kejang (org kelantan sebut nyetok karung).Tapi hamil kali ke 3 hanya sekali Mai kejang kaki itu pun sebab penat berjalan seharian.

Apa yang Mai perasan juga bila konsisten ambil Omega Guard berat badan Mai semasa hamil hanya naik 6kg sahaja sampai ada yang tegur tak nampak naik pun badan perut je naik. Padahal hamil sebulum ini lagi-lagi anak ke-2 badan macam di pum pum..hehe..

Buat ibu2 diluar sana yang mencari cari set hamil terbaik, Mai sangat2 syorkan set hamil Shaklee ini kerana Mai sendiri dah merasai perbezaannya dan produk Shaklee dijamin semulajadi, selamat dan berkesan.

Vitamin HB rendah Shaklee
Bacaan HB Low Tiada Lagi

TESTIMONI 29: MAISARAH MD SAUPI

Moga perkongsian Saya dapat membantu masalah kalian ye. Nak dapatkan vitamin Shaklee, boleh hubungi Saya yer.

Wana Mohd Tahir,
010.9749611

Wednesday, 17 May 2017

Masalah Backpain, Lelaki Ini Berjaya Turunkan Berat badannya Dengan Detox.

Siapa sangka masalah backpain menyebabkan lelaki ini berjaya menurunkan berat badannya selepas beliau mengamalkan detox. Nak tahu kisa beliau meh kita baca perkongsian Wana kali ni.

Detox Shaklee
Kurus hensem ke buncit lagi hensem? 😉

Pada tahun 2011, saya mengalami sakit yang paling dasyat hingga saya tak boleh berdiri dan telah menjalani surgery untuk masalah backpain saya ni. Doktor nasihatkan saya untuk buat fisio dan juga turunkan berat badan.

Akhir-akhir ini saya telah mengalami masalah backpain lagi disebabkan berat badan yang semakin meningkat. Sakit sehingga saya rasa seperti mahu terduduk. Melihatkan ini, isteri saya cadangkan saya untuk turunkan berat badan. Berat saya untuk beberapa tahun kebelakangan ini tidak pernah kurang dari 85kg.

Isteri saya sarankan saya untuk buat Detox Shaklee dulu untuk singkirkan toksin supaya proses penurunan berat badan lebih lancar. Setelah melihat Mealplan, saya bersetuju untuk buat Detox Shaklee untuk 7 hari ini. Isteri menyediakan menu mengikut plan dan saya ambil Set Vitamin Detox Shaklee seperti yang disarankan oleh pakar nutrisi Shaklee.

Set detox Shaklee
Berat Turun Selepas Amalkan Detox

Alhamdulillah ada penurunan berat badan sebanyak 5.9kg. Saya gembira kerana sudah lama berat badan saya tak turun. InsyaAllah saya akan maintain ikut Mealplan hari ke 7 untuk turunkan lebih banyak berat badan.

Saya harap dengan penurunan berat badan ini dapat mengurangkan masalah backpain saya ni.

Jom Detox bersama saya.

TESTIMONI 16: HAIRUS IZMAN

Moga perkongsian Wana mengenai detox dapat membantu kalian. Bagus sangat buat detox ni. Bukan sekadar nak kurus tau. Jika ingin hamil pun digalakkan berdetox yer. Nak dapatkan set detox, boleh order je ikut link dibawah.

 Pembelian Disini

Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.

Tuesday, 16 May 2017

Silau Mata? Rawatan Secara Semulajadi Menjadi Pilihan.

Korang tahu tak antara rabun mata dan silau mata yang mana satu lagi bahaya? Harini Wana kongsikan dengan korang cara Puan Najihah rawat masalah silau mata dia secara semulajadi je. Jom kita telusuri kisah beliau.

Pengedar Shaklee Manjung

Silau mata Jiha tinggi hingga perlu contact lense khas.

Bermula dengan masalah rabun, dah la power tinggi. Ditambah dengan silau pula. Selama ini memang semakin menaik ataupun tak turun-turun silau mata Jiha ni.

Mata pun sangat sensitif. Ada masa yang tiba-tiba sahaja sebelah mata keluar air, kelam, tak nampak. Paling cemas kalau masa memandu. Dulu kerja berulang alik dari KL ke Sepang.

Tu kalau cuaca biasa, kalau cuaca panas lagi lah hai, rasa mata macam nak tertutup macam ada pemberat.

Tapi tu dulu, Jiha perasan sekarang dalam setahun nak kena macam tu pun payah. Memang Jiha amalkan Vivix dan vitamin Shaklee yang lain untuk kesihatan.

Tak sangka pula bila buat pemeriksaan mata, bacaan silau menurun. Teruja sangat sebab selama ni tak pernah turun malah asek menaik aje.

Vivix Atasi Silau Mata

Jiha akan teruskan pengambilan Vivix dengan lebih konsisten. Harap silau mata akan menurun lagi dan power mata akan menurun juga.

Terima Kasih Shaklee.

TESTIMONI 5: NAJIHAH RAZALI

Moga Kisah Puan Najihah membantu korang. Macam biasa nak order atau nak bertanya hal berkaitan vitamin mengikut masalah kesihatan korang just refer my details below ok. TQ

Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.


Monday, 15 May 2017

Cara Mengatasi Masalah Sakit Pinggang dan Lenguh Badan Selepas Bersalin.

Masalah sakit pinggang dan lenguh badan memang tak boleh di elakkan. Nak pula ibu-ibu yang memiliki anak-anak kecil dalam masa yang sama bekerja dari rumah. Tentu banyak tugas harian yang perlu diselesaikan. Puan Wan Zainab ada rahsia yang ingin dikongsikan dengan korang. Jemput baca ye.

Cara atasi lenguh badan

Saya Wan Zainab Bt. Wan Muhammad berusia 29 tahun. Mempunyai 2 orang cahaya mata lelaki. Saya suri rumahtangga yang bekerja dari rumah. Saya merupakan ibu yang aktif dan sibuk dengan aktiviti luar.

Selepas melahirkan anak kedua, saya mengalami masalah sakit pinggang, lenguh-lenguh, sakit belakang dan kerap letih. Situasi ini saya sedar sewaktu anak kedua berusia 7 bulan. Anak sulung pula jenis yang aktif. Tambahan pula sekarang anak kedua dah berusia 1 tahun. Adik dan abang sama-sama aktif.

Saya rasa hari-hari ingin diurut belakang badan. Memang rasa tak selesa bahagian belakang. Waktu tidur, saya alaskan bantal pada bahagian belakang. Selain sakit belakang, kaki juga sering sakit terutamanya pada bahagian buku lali. Suamilah yang selalu jadi tukang urut tak berbayar.

Sehinggakan saya rasa ingin jumpa doktor, risau jugak kalau bahagian belakang bermasalah.Takut slip disc atau lain-lain masalah. Tapi saya batalkan hasrat kerana ingin mencuba Vivix.

Set Sendi Shaklee

Jun 2016, promosi Vivix. Saya ambil peluang ini untuk consume Vivix. Alhamdulillah, 3 minggu amalkan Vivix, rasa sakit badan dah beransur hilang. Bangun pagi pun mudah je dan badan rasa lebih ringan daripada biasa. Sakit kaki dan tumit dah tiada. 

September lepas, saya join marathon. Walaupun 3 KM, saya rasa bertenaga dan masa larian, saya tak rasa sakit perut (senak perut). Kebiasaannya kalau larian, sakit perut memang akan terasa. Sangat pelik! Saya tak mudah penat. Jatuh cinta pada Vivix!!

TESTIMONI 16: WAN ZAINAB

Jika inginkan supplemen seperti Puan Wan Zainab amalkan. Korang boleh klik dibawah untuk order atau hubungi Wana terus ye.


Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com

COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.

Sunday, 14 May 2017

Bacaan Kandungan Gula Dalam Darah Turun Selepas Mengamalkan Resveratrol

Selamat Hari Ibu buat semua pembaca Blog Wana. Nak kongsi dengan semua kisah seorang Ibu yang berjaya turunkan bacaan kandungan gula dalam darah selepas 2 minggu Ibu ini amalkan minuman kaya resveratrol. Nak tahu kisahnya, dibawah ini ada Wana kongsikan.

Kencing Manis Turun dengan Vivix

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha.. 

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.

Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 

Set Kencing Manis Shaklee


TESTIMONI 21: NURUL SYAZWANI SALLEH

Sayangi insan tersayang dengan hadiahkan Vivix buat ibu ayah kita yang menghidap penyakit diabetes. InshaAllah membantu. Nak dapatkan Vivix, boleh hubungi Wana  yer.


 Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.