Friday, 24 February 2017

ESP MINUMAN TINGGI PROTEIN PEMBEKAL TENAGA SEGERA

Esp antara minuman segera yang Wana suka. Bukan senang seorang yang bukan penggemar susu dan minuman soya nak minum Esp ni tau. Esp ni lain sangat sebab Esp minuman tinggi protein boleh bekalkan tenaga berpanjangan.

Pengedar Shaklee Manjung Aktif

Tapi pertama kali minum Esp, jujurnya nak bagitau tekak Wana boleh terima. Bermula tahun 2013 sehingga kini, Esp masih lagi menjadi minuman pilihan Wana.

Esp ni berbeza dengan soya yang ada di pasaran sebab Esp ni adalah dari sumber soya non GMO. GMO ni maksudnya, kandungannya tidak diubah. Banyak sangat manfaat selepas Wana mengamalkan Esp ni.

Ingat lagi masa pertama kali minum Esp, waktu tu anak kedua baru je berumur 3bulan. Masa tu anak menyusu badan. Anak Wana pun dapat manfaat daripada Esp ni tau. Kulitnya cantik, cerah. Lepas tu, badannya pun semangat. Bila gi check up kat klinik, berat badan memang cantik je naik ikut flow. Berbeza sangat dengan anak yang sulong.

Kebetulan Wana ni ada gastrik, so memang tak boleh nak skip breakfast. Alhamdulillah sangat membantu bab ni. Esp ni kaya dengan protein. Umum kita tahu yang badan kita ni sangat perlukan protein untuk menggantikan sel² lama kepada sel² baru. Bila kita kena luka apa², Esp sangat membantu untuk mempercepatkan kesan luka kita.

Nak tahu berapa usia Esp? Esp dah berusia 56tahun tau. Eksaited?😱 bestkan? Pada korang yang tak pernah try Esp, korang patut try tau. Once try konfem faveret selamanya lah.

Nak Esp cepat² hubungi Wana k.

"Lets be a part of Shaklee Effects"

🌿010.9749611

#tsunamishaklee
#kasigegar19
#livewellbewell

Tuesday, 21 February 2017

Banyak kerja badan penat| Ini Cara Saya atasi untuk kekal bertenaga sepanjang hari

Assalamualaikum. Apa khabar ibu² perkasa sekalian? Pernah tak jadi macam ni, kerja banyak tapi badan penat? Nak Saya kongsikan cara Saya supaya kekal bertenaga sepanjang hari. Meh baca cerita Saya meh.😊

Set Tambah Tenaga Shaklee

Pagi pergi kerja, time rehat ambik anak dari sekolah lepas tu hantar pulak.kalau sempat time rehat tu masak.takpun sebelum gi kerja dah masak siap². Ikut mana dan la kan.

Badan ni toksah kate lah letihnya macamana. Tu belum lagi petang balik rumah tengok keadaan rumah pulak. Maklumlah anak² Wana tengah berhubung sel² otak dorang. Jenuh bertabah tau.

Kadang tu wana cuba tak ambik port sangat. Sebab tahu nanti kita gak yang nak kena kemaskan. Syukurnya wana amalkan pemakanan vitamin macam BCOMPLEX bagus untuk atasi rasa stress dan bagi tenaga kat wana. 

Vivix Shaklee

Sekarang ni waktu pagi lepas subuh tu wana dah ambik sesudu VIVIX, ia bagus untuk kesihatan optimum. OSTEMATRIX pil kalsium ni memang tak tinggal sebelum tido wajib ambik sebab wana culas bab minum susu.

Wana pulak ade gastrik so pagi tu memang jadikan ESP sebagai minuman bertenaga untuk wana cergas sepanjang hari lah. Ibu² yang supermom ni kena topup supplemen tau untuk kesihatan kita. 

Maklumlah ibu² zaman sekarang ni semuanya multitask. Nak cari benda² kecik pun nak cari ibu² jugak. Makanya kalau taknak stress² wajiblah ambik supplemen B Complex macam Wana yer.

Banyak lagi vitamin untuk tenaga dan kecergasan ni. Tu 4 je yang Wana share. Wana ambik lebih dari 4 jenis tu sehari tau. InshaAllah membantu.

Nak vitamin tambah tenaga? Hubungi Wana k. Dan kalau ada yang memerlukan khidmat COD, Wana cover area Manjung, Sitiawan dan Lekir tau. Mana yang jauh Wana guna khidmat Poslaju. Contact Wana k.

010.9749611

#tsunamishaklee
#kasigegar19
#omsgroup

Sunday, 5 February 2017

Punca Hilang Keberkatan Menjemput Rezeki

Pernah tak jadi kat diri sendiri bila pelbagai usaha dah buat untuk menjemput rezeki tapi rezeki masih jugak tak lekat. Rezeki ni berbagai² kan.

Ada yang berbentuk wang, ada yang berbentuk kebahagiaan, ada anak². Kadang tu takde duit pun tapi hati masih boleh bertenang. Tu pun kategori rezeki jugak. Sesungguhnya nikmat yang Allah bagi kat kita ni terlalu luas untuk didustakan.

Saja nak berkongsi antara perkara yang menyebabkan rezeki susah nak dapat. Antaranya adalah:

1) Jauh hubungan dengan Pencipta.

 - bila kita jauh hubungan dengan Allah SWT macamana rezeki nak dekatkan. Contohnya tinggalkan solat. Tu salah satu tiang hidup kitakan. 

Allah SWT berfirman bermaksud : " Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah nescaya akan dibukakan jalan keluar baginya (dari sebarang masalah) dan akan dikurniakan rezeki dari sumber² yang tidak diduga.
 - Surah At- Talaq ayat 2&3-

2) Jauh hubungan Dengan Ibu bapa.

- Tanpa ibubapa siapalah kita kat dunia ni kan. Bila takde redha ibubapa tiadalah redha dari Allah SWT.

Rasulullah SAW bersabda : " Sesiapa yang berbuat baik kepada kedua ibubapanya nescaya sungguh bahagia hidupnya. Allah akan panjangkan umurnya ( apabila umur panjang rezeki juga bertambah)" - Hadith Riwayat Bukhari dan Hakim, daripada Mu'az bin Anaz.

3) Jauh hubungan sesama saudara

Rasulullah SAW bersabda : " Sesiapa yang ingin diluaskan rezekinya dan dipanjangkan umurnya hendaklah dia menghubungkan silaturrahim." - Hadith Riwayat Bukhari.

4) Tidak bersyukur dan mudah lupa.

- Apa jua bentuk usaha yang kita dah buat, jangan lupa bersyukur dan selebihnya bertawakal pada-NYA.

| Perkara² yang boleh menjemput Rezeki |

1) Perbanyakkan Istighfar setiap kali lepas Solat mahupun ketika lapang.

2) Perbanyakkan Selawat setiap hari.

3) Solat Fardhu awal waktu.

4) Solat Dhuha jadikan amalan sebab Rasulullah sendiri mendirikan solat 4 rakaat sebelum keluar bekerja. 

5) Solat Tahajjud.

6) Baca Al-Quran

7) Baca Surah Al- Waqiah

8) Sedekah

9) Berbuat baik pada kedua Ibubapa, anak², adik beradik dan saudara mara.

10) Amalkan ayat 1000 dinar.

Sebenarnya banyak sangat amalan menjemput rezeki ni. Kalau tak biasa boleh amalkan sikit² dulu. Yang penting kualiti dan istiqomah kita nak laksanakan amalan² ni semua. 

Moga perkongsian ni dapat manfaat buat Saya dan korang yang membaca sharing ni yer.😊😍

#tsunamishaklee
#kasigegar19

Wednesday, 1 February 2017

Selamat Datang Februari 2017

Assalamualaikum, Selamat datang Februari 2017. Hai korang? Apa khabar? Wana doakan korang yang singgah ke blog Wana ni sentiasa berada didalam rahmat dan lindungan Allah SWT.

Mesti ada yang sedang bercuti lagikan? Wana dan anak-anak masing-masing dah jalani rutin harian kami.😊 Maklumlah kami berada di Perak. Alhamdulillah puas dah bercuti selama 4 hari. Seronok dapat spend time dengan anak².

Semalam merupakan hari yang sangat mencemaskan bagi kami yang bergelar Shaklee Independent Distributor (SID) tau. Setiap hujung bulan merupakan hari closing bagi kami. Gara² penangan Vivix Shaklee. Fuh, masing² takmo lepaskan peluang untuk buat stock masing².

Alhamdulillah benda bagus wajib dikongsikan? Nak pulak untuk kesihatan insani kan? Lagilah kita kena berkongsi. Biarpun, takdapat bagi wang tapi kita masih ade cara lain untuk kita bagi manfaat kepada insan lain.

Syukur sangat. Buat masa sekarang, Shaklee is my priority. Seronok sangat involve dalam Shaklee ni. Disamping niatkan buat Shaklee untuk bantu ramai orang sihat. Dalam masa yang sama kita dapat penuhi impian kita sebenarnya. 

Macam Wana, wana ada big WHY bila buat Shaklee. Of course untuk cahayamata pengarang jantung hati Wana iaitu KhyraNaeem.😊

Eh, panjang sangat celoteh..sebenarnya nak kabo kat korang yang bulan Februari ni bulan untuk menyihatkan sendi tau. Sebab ada promo Ostematrix, untuk mereka yang nak kurus, ada juga untuk mereka yang nakkan tenaga berpanjangan.

Okey, di lain entry Wana share pasal kebaikan Ostematrix dengan korang yer. Korang pun kalau nak amalkan vitamin Shaklee, korang hubungi je Wana yer. InshaAllah Wana cuba bantu korang untuk solve problem korang yer.

Sampai jumpa lagi. Wassalam. Daa😘

Love, 
Wana Mohd Tahir
010.9749611