Wednesday, 10 May 2017

Kayap | Wanita Ini Temui Cara Mengubatinya Sebelum Ia Makin Parah

Hari ni nak share dengan korang satu good news la. Semalam Wana follow up customer Wana yang beli set kayap dari Wana minggu lepas. Alhamdulillah kayap customer Wana dah kering. Syukur sangat dia temui juga cara nak ubati penyakit kayap ni dari makin merebak.

Shingles Set Shaklee

Kisahnya macam ni, 2 Mei 2017 Wana dapat whatsapp dari sorang wanita ni. Dia tanya pasal set kayap. Elok je lepas Wana solat subuh whatsapp tu masuk. Wana pulak pertama kali dapat masalah kayap ni. Kebetulan ada downline Wana pun dapat customer yang ada masalah kayap. Tak sangka pulak Wana berpeluang untuk consult customer kayap.

Kayap ni kalau ikut kata orang-orang lama jangan dibuat main. Dengan izin Allah boleh meninggal dunia asbab kayap. Kayap ni ada banyak jenis. Kayap jenis ular tu bahaya. Berbalik pada cerita customer Wana tadi, lepas Wana terangkan setiap fungsi vitamin beliau pun setuju untuk beli set kayap.

Syukurnya Wana cuti. Tak fikir lama Wana terus pergi ke branch Shaklee di Ipoh untuk daftarkan keahlian cust dan beli vitamin untuk dia. Petang tu terus Wana COD pada cust Wana ni.

Ya Allah, kesiannya Wana tengok keadaan cust Wana. Kayap dia naik dari bahagian kepala seterusnya membawa ke bahagian mata sebelah kiri. Cust Wana cakap pedih sangat. Dia cakap dah seminggu dia MC baru doktor cakap ada simptom nak kena kayap. Mata sebelah kiri pun hampir nak tertutup tau.

Wana memang suruh dia konsisten makan vitamin ikut jadual yang Wana bagi. Lepas tiga hari Wana tanya khabar cust. Cust bagitahu yang biji-biji kayap ni makin banyak keluar. Dan semalam 9 Mei 3017 selepas seminggu Wana tanya lagi keadaan dia. Amazingly dia share yang kayap dia dah kering. Allahuakbar. Takde benda yang lagi gembira melainkan kesembuhan setiap customer yang dapatkan vitamin dari Wana.

Ni lah result yang paling membuatkan hati kita gembira sebab dapat tolong solve kan masalah dorang. Oh ye, cust Wana ni ambik 5 jenis vitamin untuk Set Kayap.

Wana cadangkan Vivix, Nutriferon, Vitamin C, B Complex dan LecithinKalau nak tahu, Kayap ni terjadi di permukaan kulit. Ia akan menyebabkan kulit kita jadi pedih dan melepuh pada bahagian tertentu badan. Kebanyakan orang akan jadi melepuh di bahagian kulit tetapi ada juga yang akan jadi gatal dan kulit macam terbakar.

Nak tahu lagi, Kayap ni disebabkan oleh virus Varicella-zoster iaitu virus sama yang menyebabkan cacar air dan chicken pox. Mereka yang mempunyai sistem immun yang rendah dan golongan yang lebih berusia berisiko untuk mendapat jangkitan kayap.

Ni Wana kongsikan simptom awal seseorang itu mendapat jangkitan kayap seperti rasa kebas, sakit atau panas di bahagian saraf terlibat, demam, penat dan sakit kepala. Tanda- tanda kayap pula ia akan menyebabkan radang urat saraf dan ia akan menyerang satu-satu kawasan tubuh seperti muka dan dada. Bila tanda-tanda yang muncul di kulit itu biasanya akan berterusan untuk 3 ke 5 hari.

Kalau nak tahu vitamin yang perlu di ambil oleh mereka yang di jangkiti kayap adalah seperti di bawah ni tau. Korang kalau ada kenalan saudara mara yang ada masalah macam ni, korang boleh ikhtiar set kayap ni tau. Moga membantu semua ye.

Set Kayap Shaklee


Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com

COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.



3 comments:

  1. alhamdulilah.... semoga tak terkena lagi lah kayap lepas ni

    ReplyDelete
  2. Ya Allah kesiannya ..alhamdulillah sekarang dah ade penawar nya kan .cepat dah mudah ..

    ReplyDelete
  3. Tq info. Blh ikhtiar tmbhn dgn set ni pulak.

    ReplyDelete