Saturday, 6 May 2017

Osteoarthritis Penyakit Degeneratif Berisiko Buat Si Pengidap Menjadi Lumpuh Jika Tidak Dirawat.

Osteoartritis adalah penyakit degeneratif yang boleh menyebabkan ianya bertambah teruk jika tidak dirawat dari masa ke masa. Bila sendi menjadi kaku ia menyukarkan bagi sesetengah orang untuk bekerja. 

Osteoarthritis sembuh dengan Vivix Shaklee

Apabila sakit sendi ini semakin teruk, kebarangkalian doktor akan mencadangkan pembedahan penggantian sendi. Wana nak kongsikan dengan korang kisah seorang ayah yang telah lama menghidap osteoathritis.



"Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.

Pengedar Shaklee Manjung
Sumber Google

Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.

Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.

Pengedar Shaklee Manjung Aktif

Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin".

Alhamdulillah, Syukur sangat bila sakit ayah Cikla diberi kesembuhankan. Bayangkan dah boleh berjalan siap boleh dukong cucu lagi. Nikmat mana lagi yang hendak didustakan. Kita ikhtiar kesembuhan datangnya daripada Allah.

Jika kawan-kawan nak dapatkan vitamin seperti diatas, korang hubungi Wana seperti di bawah ni ye.

Wana Mohd Tahir | 010.9749611
Email: cikwana@gmail.com
COD: Batu 6 Caltex|Giant Hypermarket Manjung.




No comments:

Post a Comment